Itse tehty pumpkin spice latte

Jo ensimmäinen siemaisu itse tehtyä pumpkin spice lattea, eli kotoisammin kurpitsalattea sai hymyn huulille. Mietin, miten itse tehty voikin maistua vielä paljon paremmalta kuin kahvilan versio. Uskokaa pois, tämä kurpitsalatte on ihan mielettömän hyvää! Siskoni oli jo etukäteen maustanut soseen valmiiksi, joten juomat oli helppo valmistaa sekoittamalla ainekset vain yhteen yhteen. Sain häneltä luvan jakaa ihanan reseptin myös tänne blogiin.

Itse tehty kurpitsasose maustetaan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja muskottipähkinällä. Ihana mausteinen tuoksu leijailee keittiössä ja aina vaan paranee, sillä seuraavaksi sekaan kaadetaan kondensoitua maitoa ja lopuksi vielä tummapaahtoista kahvia. Sopivasti makea ja mausteinen latte lämmittää täydellisesti kylminä pimenevinä iltoina.


Itse tehty pumpkin spice latte / 4 annosta

1dl kurpitsasosetta (n.200g)

1,5dl kondensoitua maitoa

1tl jauhettua kanelia

0,5-1tl jauhettua inkivääriä

0,5-1tl jauhettua neilikkaa

0,5-1tl jauhettua muskottipähkinää

4 kuppia kuumaa kahvia

kahvimaitoa / kauramaitoa

  • Koristeluun: kermavaahtoa, suklaahippuja, kanelia, vaahterasiirappia, maustettua kurpitsasosetta..
  1. Kuumenna kurpitsasose ja kondensoitu maito pienessä kattilassa. Lisää joukkoon mausteet (maistele ja lisää mausteita oman maun mukaan) ja sekoita huolellisesti.
  2. Annostele kahvikupin pohjalle 1-2rkl maustettua kurpitsasosetta. Kaada päälle kuumaa kahvia ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi kahvimaito.
  3. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla, suklaahipuilla ja ripauksella kanelia. Viimeistele juoma valuttamalla päälle maustettua kurpitsasosetta.
  • Vinkit!

- Jos valmistat kurpitsasoseen itse, voit pakastaa yli jääneen soseen myöhempää käyttöä varten.

- Maustettu kurpitsasose säilyy jääkaapissa noin 2-3 päivää.

 Kurpitsasoseen valmistus:

  1. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, koverra siemenet lusikalla ja aseta leivinpaperin päälle pellille halkaistu puoli ylöspäin.
  2. Kypsennä puolikkaita 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
  3. Koverra pehmeä sisus lusikalla kulhoon ja anna jäähtyä. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella ja käytä leivontaan, ruokiin tai kuumiin juomiin.
  • Saat 1,5kg painavasta kurpitsasta (esim. talvikurpitsa, hokkaidokurpitsa,myskikurpitsa) noin 700-800g valmista sosetta. Osan voit halutessasi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Jos käytät pienempää kurpitsaa, muista lyhentää kypsennysaikaa uunissa.

 




Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla itse tehtyä vaahterasiirappilattea, joka on ollut tänä syksynä yksi ehdoton lempparini Starbucksin valikoimasta. Tässä muuten vielä muutama vinkki, mihin kurpitsasosetta voi kuumien juomien lisäksi käyttää: kurpitsasämpylät, kurpitsa-kuppikakut ja kurpitsa-sosekeitto.

Tällä aletaan vähitellen virittäytyä joulutunnelmaan. Ekat joulutortut on leivottu ja glögikausi avattu. Viikolla viriteltiin siskon kanssa ulkovalot takapihalle ja ensimmäiset joululahjat on jo hankittu. Yksi ihana jouluaiheinen arvontakin on tulossa blogiin pian, joten pysykäähän kuulolla.

Kiitos vielä kaikille PlanToysin kaktuspelin arvontaan osallistuneille! Tasapainoilevan cactuksen voitti Henna, onneksi olkoon! Laitan sinulle sähköpostia :)

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥