Kolmioleipien suolaiset täytteet x 3

 Suolaiset tarjottavat maistuvat monesti juhlissa makeita herkkuja paremmin. Näin pikkujouluaikaan blogista haetaan paljon pikkusuolaisia, naposteltavia, piirakkaohjeita ja ruokaisia salaatteja.

Tästä postauksesta löydät kolme helppoa ja hyvää suolaista täytettä kolmioleipiin. Tein näitä isänpäivän brunssille ja kaikki täytevaihtoehdot saivat kovasti kehuja, mutta suosikki taisi olla kuitenkin lohitäyte. Kolmioleivät sopivat täydellisesti pikkujouluihin ja illanistujaisiin, joten nappaa resepti talteen jos mietit kivaa suolaista tarjottavaa juhlapöytään.



MUUTAMIA VINKKEJÄ LEIPIÄ VARTEN:

- Saat yhdestä 500g leipäpaketista noin 18 valmista kolmioleipää.

- Voit käyttää kolmioleipiin mitä tahansa paahtoleipää. Käytin itse kolmea eri vaihtoehtoa: ruis, kaura ja monivilja. Yhteen kolmioleipään voi käyttää kahta eri leipää, jolloin niistä saa hieman näyttävämpiä. Muista käyttää tällöin saman kokoisia leipäpaloja!

- Leivät pysyvät paremmin kasassa, kun lisäät täytettä sekä pohja- että kansipalaan.

- Voit valmistaa savulohi- ja kasvistäytteen jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa leipien täyttöä varten.

- Säilytä valmiit kolmioleivät jääkaapissa kelmun alla, jolloin ne pysyvät maukkaina ja mehevinä.



SAVULOHITÄYTE:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g ranskankermaa

1 punasipuli

2rkl tuoretta tilliä silputtuna

2rkl sitruunamehua

250g savustettua lohta

rouhaisu mustapippuria

kurkkua

500g paahtoleipää

  1. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu punasipuli, tillisilppu ja sitruunamehu.
  2. Lisää savustettu lohi pieninä paloina, sekoita täyte tasaiseksi ja mausta lopuksi mustapippurilla oman maun mukaan.
  3. Anna täytteen tekeytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä.
  4. Leikkaa paahtoleivän reunoista ohuet siivut pois, lisää leipiin täytettä ja muutama siivu kurkkua. Lisää täytettä hieman myös kurkkusiivujen päälle ja aseta toinen paahtoleipä päälle. Puolita veitsellä kolmioleiviksi.

 


FETA-PAPRIKATÄYTE:

200g paprikatuorejuustoa

200g ranskankermaa

1 punainen paprika

200g fetajuustoa

rouhaisu mustapippuria

herneenversoja

500g paahtoleipää

  1. Sekoita keskenään paprikatuorejuusto ja ranskankerma.
  2. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu paprika ja murusteltu fetajuusto.
  3. Mausta lopuksi rouhaisulla mustapippuria ja anna täytteen tekeytyä jääkaapissa.
  4. Leikkaa paahtoleivän reunoista ohuet siivut pois, lisää leipiin täytettä ja tuoreita herneenversoja. Aseta päälle paahtoleipä ja puolita veitsellä kolmioleiviksi.

KINKKU-JUUSTOTÄYTE:

majoneesia

18 siivua kinkkua

18 siivua juustoa

n.500g kirsikkatomaatteja

herneenversoja

500g paahtoleipää

  1. Leikkaa paahtoleivän reunoista ohuet siivut pois ja levitä jokaisen siivun päälle majoneesia.
  2. Täytä haluamallasi kinkulla, juustolla, ohueksi leikatuilla kirsikkatomaatin siivuilla ja herneenversoilla.
  3. Leikkaa veitsellä kolmioleiviksi.

Näistä tuli kyllä tosi hyviä! Leivät maistuivat myös meidän 2-vuotiaalle ja ovat helppoa syötävää pienillekin. Leivät on helppo pakat mukaan myös retkelle ja olisivat kivaa vaihtelua joskus vaikkapa iltapalapöytään. Täytyypä muistaa tehdä näitä uudelleenkin, viime kerrasta oli nimittäin jo aikaa.

Lisää ihania suolaisia naposteltavia, täytettyjä leipiä ja tarjoiluideoita löytyy täältä. Suosikkejani ja tähän vuodenaikaan sopivia ovat esimerkiksi viikuna-vuohenjuustoleivät, aurajuustokierteet sekä muna-riisipasteijat. 

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥