Bostonkakkua varten valmistetaan tavallinen pullataikina, joka täytetään ja leivotaan kierrepullien tapaan ja asetellaan vierekkäin kakkuvuokaan. Uunissa pullat kohoavat ja paistuvat toisiinsa kiinni ja lopputuloksena on kaunis ja mehevä bostonkakku.
Valmistin täytteeksi omenoita, jotka paistetaan pannulla ja maustetaan fariinisokerilla, kanelilla ja kardemummalla. Halutessasi voit tehdä bostonkakusta myös perinteisemmän version maustamalla kaulitun pullataikinan korvapuustien tapaan kanelilla ja sokerilla.
Omenatäyte sopii mielettömän hyvin bostonkakun täytteeksi ja tekee koostumuksesta ihanan mehevän. Pähkinät tuovat kivan rouskuvan lisän ja ovat ihana makuyhdistelmä makean täytteen kanssa. Kotilieden sivuilta löydät lisää hyviä ideoita bostonkakun täytteeksi. Joulun aikaan täytteeksi sopisi hyvin esimerkiksi luumumarmeladi, piparkakkutaikina tai rommirusinatäyte.
Omena-bostonkakku vuoka 26cm
Pullataikina
3dl maitoa
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
0,5tl suolaa
1 muna
noin 7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
100g pehmeää voita
Lisäksi tarvitset: 60g voita, 100g pekaanipähkinöitä, kanelia, kananmunan, raesokeria
- Mittaa taikinakulhoon kädenlämpöinen maito. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna.
- Lisää puolet jauhoista ja kuivahiiva. Sekoita taikinaa voimakkaasti, jotta saat aikaan hyvän sitkon.
- Lisää loput jauhot ja sulatettu voi. Jatka vaivaamista, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Kaulitse taikina noin 30x40cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeää voita, omenatäytettä ja pieneksi pilkottuja pekaanipähkinöitä. Ripottele pinnalle kanelia.
- Kääri levy pidemmältä reunalta rullaksi. Leikkaa rullasta 10 palaa ja asettele pullat vuokaan leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja pekaanipähkinämurua.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Koristele kakku vesi-tomusokeriseoksella.
Omenatäyte
5 omenaa (n.900g kuorineen)
50g voita
5rkl fariinisokeria
1rkl kardemummaa
3tl kanelia
- Kuori ja pilko omenat pieniksi noin 1x1cm paloiksi.
- Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kardemumma ja kaneli.
- Lisää omenat pannulle ja sekoita noin 10 minuutin ajan, kunnes omenat pehmenevät.
- Anna jäähtyä hetki ja käytä pullan täytteenä.
Vesi-tomusokeriseos
2dl tomusokeria
3rkl vettä
1tl sitruunamehua
- Sekoita ainekset keskenään ja levitä hieman jäähtyneen bostonkakun päälle.
- Vinkki!
- Ota käyttöön irtopohjavuoasta ainoastaan reunat, pohjaa ei tarvita. Aseta kakkuvuoan reunoille leivinpaperia tai voitele vuoka huolellisesti. Näin kakku irtoaa helposti vuoan reunoilta.
Bostonkakku on myös näyttävä ruokalahja tai vieminen kyläpaikkaan. Kietaise valmiin kakun ympärille nauhaa, solmi rusetiksi ja kääri kakku sellofaaniin. Täällä jo kovasti mietitään taas tulevan joulun herkkulahjoja ja ajattelinkin koota taas yhteen postaukseen omia vinkkejäni kivoihin ruokalahjoihin.
Kuvissa näkyvä ihastuttava pyöreä tarjotin on Anna Hiilisen tuotantoa ja löytyy Hiilit.com-verkkokaupasta muutamassa eri värissä. Sain Annalta tarjottimia käyttööni ja olen tosi tykästynyt niihin! Kerron teille näistä kotimaiaista tuotteista myöhemmin lisää ihan omassa postauksessa, mutta sen verran voin paljastaa että jotain kivaa on luvassa myös teille lukijoille.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥