Joulun herkkulahjat x 12

Täällä mietitään taas kovasti  joulun herkkulahjoja ja kahvipöydän tarjottavia. Tähän postaukseen on koottu vinkkejä joulun ajan ihanista herkkulahjoista, joita voi pakata kauniisiin kääreisiin ja viedä mukana kyläpaikkoihin. Itse tehtyjä herkkuja on kiva antaa joululahjaksi tai leipoa joulun jälkiruokapöytään.


Keräsin yhteensä 12 reseptiä ja valitsin sellaisia herkkuja, jotka on helppo pakata esimerkiksi sellofaaniin, paperipusseihin tai rasioihin.

Näistä ainut joka kannattaa leipoa edellisenä tai samana päivänä on piparipullat. Ne ovat tuoreina parhaimman makuisia. Browniet ovat parhaimmillaan 1-2 päivää leipomisesta. Marengit, riisisuklaa ja pikkuleivät säilyvät useita päiviä kun pakkaat ne ilmatiiviiseen rasiaan. Toivottavasti näistä on iloa jollekin, joka kaipaa ideoita joulun tuliaisia ja omia herkkuhetkiä varten.


Herrasväen pikkuleipiä teen joka joulu. Murotaikinakeksit voi leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua ja täyttää lähempänä joulua. Tykkään itse käyttää täytteenä vadelmamarmeladia, mutta mikä tahansa muukin marmeladi käy. Loppusilauksen pikkuleivät saavat kun sihtaat päälle kerroksen tomusokeria. Ihanat ja perinteiset herkut sopivat täydellisesti joulun kahvipöytään.

 

Kotitekoinen piparitaikina saa piparit maistumaan vielä entistäkin paremmilta. Leivo eri muotoisia piparkakkuja ja koristele halutessasi pikeerillä. Tomusokerikuorrutteen lisäksi pipareihin sopii erilaiset karkit ja nomparellit. Kuorrutusta voi halutessaan myös värjätä elintarvikeväreillä. Koristellut piparkakut ovat kauniita sellofaaniin käärittyinä viemisinä joulun aikaan.



Jouluinen riisisuklaa maustetaan pätkis-suklaalla. Rouskuvat riisisuklaapalat ovat ihania herkkuja! Riisisuklaa viimeistellään sulatetulla suklaalla ja piparkakkumuruilla. Voit leikata riisisuklaalevystä pieniä suupaloja tai hieman isompia riisisuklaapatukoita.

 


Pienen pienet kanelipikkuleivät maistuvat glögin kaverina. Vaalea pikkuleipätaikina maustetaan kanelilla ja viimeistellään mantelirouheella. Näitäkin olen tehnyt useana jouluna peräkkäin, joskus pienellä muotilla ja joskus vähän suurempina pikkuleipinä.


Jouluiset piparikierrepullat ovat aivan ihania! Pullataikinassa osa sokerista on korvattu fariinisokerilla, joka antaa kivaa lisämakua. Kierrepullan välistä löytyy piparitaikinaa ja valmiit pullat saavat päälleen kauniin sokerikuorrutteen. Pakkaa pullat sellofaaniin tai kauniiseen rasiaan silkkipaperin päälle. Herkullinen vieminen kyläpaikkaan jouluna!



Nämä piparkakku-marengit olivat viime joulun hitti ja resepti löytyi tänä vuonna myös Kotiliesi-lehdestä. Valmiit marengit dipataan sulatettuun suklaaseen ja painetaan sen jälkeen piparkakkumuruun. Lopputulos on mielettömän herkullinen! Saat marenkeihin kivaa lisämakua, kun käytät esimerkiksi appelsiinilla tai lakritsilla maustettuja piparkakkuja. Näitä kannattaa tehdä kerralla paljon, sillä marengit katoavat hetkessä kahvipöydästä!



Ihanan suklaiset ja tahmaisat browniet maistuvat piparkakuilta. Nämä herkut vievät kielen mennessään! Tänä vuonna kehittelin näistä vielä toisen version, joka löytyy myöhemmin blogista. Pipari ja suklaa ovat kyllä täydellinen makupari.


Sisältä sitkeät ja reunoilta rapeat cookiet sopivat täydellisesti joulun herkkulahjaksi. Cookiet voi leipoa hyvissä ajoin ja pakata kauniisti sellofaaniin tai nättiin paperipussiin. Näistä kekseistä löytyy vaahtokarkki- ja suklaasattumia, joka on yksi parhaista yhdistelmistä mitä olen laittanut keksitaikinan sekaan.

 


Jättikokoiset suklaamarengit ovat sekä näyttäviä että herkullisia! Olen tehnyt näitä usein ja antanut lahjaksi työkavereille. Marengit ovat myös siitä hyviä, että sopivat hyvin esimerkiksi maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Muista kuitenkin tarkistaa, että käytät tarvittaessa maidotonta ja gluteenitonta suklaata.


Vaahtokarkki ja brownie ne yhteen soppii! Näistä herkuista pääsee nauttimaan isompikin porukka, sillä ohjeella saa pellillisen brownieita. Vaahtokarkit paahtuvat ihanasti uunissa ja maistuvat taivaallisilta myös taikinan seassa.



Näistä cookieista ei sattumia puutu! Taikinan seasta löytyy valkosuklaapaloja, kuivattuja karpaloita sekä toffeepaloja. Cookieissa on tärkeää seurata paistoaikaa, jotta keksien koostumuksesta tulisi juuri sopivan pehmeä ja sitkeä. Keksit saavat olla uunista otettaessa vielä hieman raakoja keskeltä.



Vielä yksi cookieohje! Näitä on vaan niin kiva tehdä ja keksit on helppo paketoida kun niitä voi asetella päällekkäin. Näissä cookieissa maistuu valkosuklaa ja pekaanipähkinä.

Ihanaa ja kanelin tuoksuista joulun odotusta!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥