Suklaa-juustokakku browniepohjalla

Tämä postaus on osa Kotilieden bloggaajien joulukalenteria ja luukku numero 8. Luukun takaa paljastuu suklainen kakku, jonka tein itsenäisyyspäivänä vietettyihin syntymäpäiväjuhliin.

Sain kakun toteutukseen vapaat kädet, toiveena oli ainoastaan jotain suklaista ja metsän eläimiä koristeeksi. Päädyin tekemään suklaisen juustokakun browniepohjalla ja koristeluun sain inspiraation talvisesta metsämaisemasta.




SUKLAA-JUUSTOKAKKU

vuoka 28cm

Browniepohja:

120g voita

80g maitosuklaata

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

1tl vaniljasokeria

1/4tl suolaa

2 munaa

2dl vehnäjauhoja

  1. Sulata voi kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa ja anna sulaa.
  2. Sekoita voi-suklaaseos tasaiseksi ja lisää joukkoon sokerit ja suola. Anna jäähtyä hetki.
  3. Sekoita joukkoon kananmunat ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun 28cm kakkuvuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Browniepohja on valmis, kun pinta on hieman rapea ja brownie alkaa irrota vuoan reunoilta.

Täyte:

4 liivatetta

600g maustamatonta tuorejuustoa

500g mascarponea

4dl kermaa

2dl tomusokeria

500g maitosuklaata

0,5dl vettä

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Mittaa yhteen kulhoon tuorejuusto + mascarpone ja toiseen kulhoon kerma.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa tomusokeri.
  5. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella sekaisin. Kaada joukkoon sulatettu suklaa kokoajan sekoittaen.
  6. Yhdistä kermavaahto muun täytteen joukkoon.
  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen neste ja sulata kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  8. Kaada täyte browniepohjan päälle vuokaan, peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristelu:

100g tummaa suklaata

2dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

100g dominokeksejä

100g suklaan makuisia pallokeksejä

koristerakeita / suklaahippuja

pikeerikuusia

tomusokeria

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada pursotinpussiin ja tee valumat kakun reunoille.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla. Laita pursotinpussi hetkeksi jääkaappiin.
  3. Murustele kakun päälle dominokeksejä. Tee keksimurusta pieni keko kakun keskelle ja laita murua hieman ohuempi kerron kakun reunoille.
  4. Tee kermapursotukset kakun reunoille. Koristele kakku puolitetuilla ja kokonaisilla pallokekseillä, erilaisilla koristerakeilla ja suklaahipuilla.
  5. Viimeistele eläinhahmoilla ja pikeerikuusilla ja sihtaa päälle kevyesti tomusokeria kuin lumihunnuksi.
  • Vinkit!

- Valmista browniepohja hyvissä ajoin ennen täytteen tekoa, jotta pohja ehtii jäähtyä. Voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä tai esimerkiksi aamulla ja valmistaa täytteen myöhemmin päivällä.

- Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Näin juustokakku irtoaa vuoasta helposti ja reunasta tulee kaunis ja tasainen.

- Voit käyttää kakkuun mitä tahansa suklaisia koristerakeita, makeisia tai keksejä. Myös kakun pohjan voi halutessaan tehdä suklaakekseistä.

- Pikeerikuuset on pursotettu edellisenä iltana leivinpaperin päälle ja kuivatettu huoneenlämmössä yön yli.




En kovin usein tee postauksia tekemistäni tilauskakuista, sillä harvoin ehdin kuvaamaan niitä. Nyt sain kuitenkin napattua tästä kakusta muutaman kuvan ja halusin jakaa samalla reseptin myös blogiin. Tein meille itsenäisyyspäivän herkuksi brownieita ja säästin pieneen lasiin juustokakun täytettä jääkaappiin. Halusin kokeilla makuyhdistelmää itsekin, kun näitä tilauskakkuja ei aina pääse maistamaan. Mielestäni browniepohja ja suklaatäyte sopivat loistavasti yhteen!

Tämä onkin oikein suklaan ystävän unelmakakku, sillä suklaata löytyy niin pohjasta, kuin täytteestä ja koristelustakin. Mascarponen ja maitosuklaan yhdistelmä on ihanan täyteläinen ja maistuu hyvin myös lapsille. Jos kuitenkin pidät enemmän tummasta suklaasta, voit hyvin käyttää sitä myös täytteeseen.

Seuraa Kotilieden bloggaajien joulukalenteria Facebookissa! Huominen luukku aukeaa Kulinarismia mahan täydeltä-blogissa.

Kiitos muuten vielä kaikille Hiilit Design arvontaan osallistuneille! Blogin arvonnan voitti nimimerkki Laura.

Mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥