Sokerittomat taatelimuffinit perheen pienimmille

Täällä on virittäydytty joulutunnelmaan! On siivottu ja puunattu, koristeltu kotia ja leivottu herkkuja. On paketoitu lahjoja yömyöhään, juotu glögiä ja syöty pipareita. On pulkkailtu ja nautittu lapsen kanssa lumisateesta. On vietetty pikkujoulut ja nähty läheisiä.

Tänä vuonna tein herkkulahjoiksi kahta erilaista fudgea ja samalla halusin kehitellä jouluisen herkun myös pienemmille lapsille. Tein tavallisen taatelikakun ja toisen erän samaa taikinaa, josta jätin sokerin pois ja lisäsin hieman tummaa kaakaojauhetta. Lopputuloksena kaksi pellillistä mielettömän herkkuja minimuffineja ilman lisättyä sokeria.

Alkuperäinen taatelikakun ohje on Myllyn Paras - Seijan taatelikakku, josta maidon korvasin kauramaidolla ja sokerin jätin kokonaan pois. Taikina on helppo valmistaa ja annostella muffinipellille.


Sokerittomat taatelimuffinit - 48 minimuffinia

250g taateleita

1,5dl vettä

200g voita

2 munaa

0,5dl kauramaitoa

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2tl tummaa kaakaojauhetta

Lisäksi tarvitset: voita ja mantelijauhoa

  1. Lisää vesi ja taatelit kattilaan. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikinakulhoon ja anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää joukkoon munat, kauramaito ja vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, ruokasooda ja kaakaojauhe.
  4. Voitele muffinipellin kolot sulatetulla voilla ja sirottele koloihin mantelijauhetta.
  5. Annostele taikina muffinipellille ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Siirrä pelti paiston loppuvaiheessa ylemmäs, jotta muffinit saavat hieman väriä.
  • Vinkit!

- Voit halutessasi paistaa muffinit myös tavallisella muffinipellillä, jolloin paistoaika pitenee hieman.

- Taikinan voi paistaa myös kakkuvuoassa, jonka vetoisuus on noin 1,5 litraa. Paistoaika taatelikakulle on 45 min - 1 tunti.

- Muffinsseja voi säilyttää jääkaapissa ja ottaa huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin maut pääsevät paremmin esiin.

- Muffinsseja voi myös pakastaa.

- Gluteenittoman version saat, kun korvaat osan jauhoista gluteenittomilla jauhoilla ja osan mantelijauhoilla. Kauramaidon voi vaihtaa kermaan tai tavalliseen maitoon. (Osalle gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle käy myös kauramaito)

 



Hyvä ettei kilpaa maisteltu näitä lapsen kanssa aamulla. Osa muffineista matkasi herkkulahjoina pienille lapsille ja osan olin ajatellut pakastaa, mutta meidän poika piti näistä niin kovasti että mietin jo täytyykö tässä tehdä vielä toinen erä ennen aattoa. Koostumus muffineissa on ihanan pehmeä ja makukin on todella herkullinen. Ei melkein uskoisi, että näissä ei ole sokeria kun taatelit tuovat niin paljon makeutta.

Jos siis mietit vielä jouluherkkuja perheen pienimmille, niin tässä resepti jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Uskon että näissäkin maku vaan paranee kun saa muutaman päivän makustua rauhassa.

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥