Lakritsi-popcorn rocky roadit

Tein viime viikolla äitienpäivää ajatellen rocky roadia sydämenmuotoisiin jääpalamuotteihin. Löydät reseptin täältä. Rocky roadit menivät kuitenkin parempiin suihin jo ennen äitienpäivää, kun sain kahvitteluvieraita ja pakkasin niitä mukaan siskon luokse. Päätin siis tehdä vielä uuden erän sunnuntaiksi.

Tästä versiosta löytyy sattumina lakritsia, popcornia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Rocky roadiin sopii hyvin suolaisen ja makean yhdistelmä, sekä pehmeät ja rouskuvat sattumat. Suklaaksi voit valita mitä tahansa tummaa suklaata, maitosuklaata tai valkosuklaata oman mielesi mukaan. Halutessasi voit käyttää myös vain yhtä näistä.



 

LAKRITSI-POPCORN ROCKY ROAD


200g maitosuklaata

130g valkosuklaata

2dl popcorneja murusteltuna

2dl lakritsia

1dl suolapähkinöitä

1dl minivaahtokarkkeja

  1. Sulata suklaat omissa kulhoissaan.

  2. Lisää maitosuklaan joukkoon murusteltua popcornia, pieneksi pilkottua lakritsia, suolapähkinöitä ja minivaahtokarkkeja. Jätä sattumia myös hieman sivuun rocky roadin viimeistelyä varten.

  3. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä pohjalle ohut kerros valkosuklaata.

  4. Kaada puolet maitosuklaa-sattumaseoksesta vuokaan. Levitä päälle lusikan avulla valkosuklaata ja lisää loput seoksesta päälle.

  5. Ripottele lopuksi sivuun laitetut sattumat päälle ja viimeistele valkosuklaalla.

  6. Anna tekeytyä ja kovettua jääkaapissa. Leikkaa veitsellä annospaloiksi ja tarjoile.

  • Vinkit!

- Voit tehdä rocky roadit mihin tahansa noin 22x22cm vuokaan tai astiaan. Vuoraa astia leivinpaperilla, jotta saat rocky roadin helposti irti vuoasta kun se on kovettunut.

- Voit halutessasi käyttää myös esimerkiksi pelkästään maitosuklaata tai valkosuklaata.

- Säilytä rocky roadit jääkaapissa ja ota sieltä tarjolle.

- Rocky roadin sattumiksi sopii hyvin erilaiset pienet karkit, pähkinät ja keksit.





Rocky road on niin hyvää! Ja helppoa valmistaa ja makuvariaatioita voi keksiä mielettömästi. Nämä ovat tosi ihania tarjottavia kahvipöydässä tai juhlissa, sillä annospalat ovat pieniä ja herkut ovat näyttäviä.

Teen vielä erikseen blogipostauksen tästä meidän äitienpäivän brunssista, kun siitä on kyselty niin paljon! :)

 

2 kommenttia

  1. Siskoni oli tehnyt synttäreilleen valkosuklaa-rockyroadia, ja tämä lähtee varmaan lakritsinystävällä seuraavaksi kokeiluun!:) Kuulostaa kyllä niin hyvältä, kiitos!:)

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
  2. Rocky road on niin hyvää! Ja hauskaa kun voi tehdä niin monenlaisia versioita :) Kiva jos menee tämä versio kokeiluun, laku sopii hyvin yhteen suklaan kanssa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥