Ihana raparperi-murupiirakka

Sain mummoltani ison kasan raparperia ja olihan se vaan pakko päästä heti leipomaan jotain. Mietin hetken muffinssien leipomista, mutta päädyinkin piirakkaan kun löysin nämä herkulliset kuvat raparperipiirakasta murupäällisellä. Muokkasin alkuperäistä ohjetta niin, että käytin sokerina kookossokeria ja muunsin raaka-aineiden grammat desilitroiksi. Lisäsin mukaan myös ripauksen vaniljasokeria ja kanelia. Raparperin ja kanelin yhdistelmä on mielestäni aivan ihana!

Tässä piirakassa on aivan mielettömän ihana pohja, juuri sellainen sopivan mehevä ja kostea. Osa raparperista sekoitetaan pohjataikinaan ja loput ripotellaan taikinan päälle. Lopuksi tulee muruseos, joka paistuu uunissa kivan rapeaksi.

Kookossokeri tuo taikinaan kivaa makua ja tumman värin. Halutessasi voit käyttää pohjaan saman määrän myös esimerkiksi ruokokidesokeria tai tavallista valkoista sokeria.





RAPARPERI-MURUPIIRAKKA

Pohja:

170g voita

2dl kookossokeria / ruokosokeria

3 munaa

3dl vehnäjauhoja

1tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

400g raparperia

1-2rkl sokeria

1tl kanelia

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat ja jatka vatkaamista.

  2. Lisää lopuksi kuivat aineet ja puolet pieneksi pilkotusta raparperista.

  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

  4. Pyörittele loput raparperit sokerissa ja ripottele taikinan päälle vuokaan. Lisää päälle muruseos ja noin 1tl kanelia.

  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.

Muruseos:


1,5dl vehnäjauhoja

1dl tomusokeria

50g voita

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi.

  • Vinkit!

- Käytin tähän 22 x 22cm kokoista piirakkavuokaa. Piirakka sopii myös pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 30cm.

- Voit käyttää kookossokerin tilalla myös esimerkiksi ruokosokeria tai valkoista sokeria.

Lisää ihania raparperi-herkkuja:






Meillä on tällä hetkellä piha myllätty aivan mullin mallin salaojaremontin vuoksi. Jouduin siis kaivamaan myös suuren raparperin pois takapihalta ja luulen että vien sen vanhempien pihalle kasvamaan. Saan sitten kuitenkin hakea aina sieltä raparperia omaan käyttöön.

Luvassa on varmasti pian myös pihajuttuja, kunhan päästään siihen vaiheeseen että terassi on valmis. En malta odottaa, että pääsen sisustamaan terassia ja laittamaan sinne kukkia! Normaalisti tähän aikaan vuodesta olen hankkinut jo vaikka mitä kesäkukkia pihalle, mutta nyt täytyy vaan malttaa odotella. Ei onneksi pitäisi mennä enää kovin kauaa :)

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥