Tässä piirakassa on aivan mielettömän ihana pohja, juuri sellainen sopivan mehevä ja kostea. Osa raparperista sekoitetaan pohjataikinaan ja loput ripotellaan taikinan päälle. Lopuksi tulee muruseos, joka paistuu uunissa kivan rapeaksi.
Kookossokeri tuo taikinaan kivaa makua ja tumman värin. Halutessasi voit käyttää pohjaan saman määrän myös esimerkiksi ruokokidesokeria tai tavallista valkoista sokeria.
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
Pohja:
170g voita2dl kookossokeria / ruokosokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
400g raparperia
1-2rkl sokeria
1tl kanelia
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat ja jatka vatkaamista.
- Lisää lopuksi kuivat aineet ja puolet pieneksi pilkotusta raparperista.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Pyörittele loput raparperit sokerissa ja ripottele taikinan päälle vuokaan. Lisää päälle muruseos ja noin 1tl kanelia.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
Muruseos:
1,5dl vehnäjauhoja
1dl tomusokeria
50g voita
- Mittaa ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Vinkit!
- Käytin tähän 22 x 22cm kokoista piirakkavuokaa. Piirakka sopii myös pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 30cm.
- Voit käyttää kookossokerin tilalla myös esimerkiksi ruokosokeria tai valkoista sokeria.
Lisää ihania raparperi-herkkuja:
Luvassa on varmasti pian myös pihajuttuja, kunhan päästään siihen vaiheeseen että terassi on valmis. En malta odottaa, että pääsen sisustamaan terassia ja laittamaan sinne kukkia! Normaalisti tähän aikaan vuodesta olen hankkinut jo vaikka mitä kesäkukkia pihalle, mutta nyt täytyy vaan malttaa odotella. Ei onneksi pitäisi mennä enää kovin kauaa :)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥