Itse pidän ehkä jopa enemmän persikoista kuin mangosta, mutta jostain syystä en ollut koskaan ennen kokeillut persikoita juustokakussa. Tästähän tuli tosi hyvää, juuri sellaista samaan aikaan raikasta mutta silti persikan tuoma makeus sopi ihanasti kakkuun. Persikkainen versio oli kivaa vaihtelua perinteisempään mango-juustokakkuun ja aion varmasti tehdä tätä uudelleenkin!
PERSIKKA-JUUSTOKAKKU vuoka 20cm
Pohja:
180g kaurakeksejä
50g voita
- Murskaa keksit pieneksi muruksi esimerkiksi blenderissä. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon.
- Painele muruseos irtpohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
Täyte:
5 liivatetta
1tlk persikan puolikkaita (410/240g)
2dl vispikermaa
250g rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4rkl sitruunamehua
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.
- Kaada persikoiden mehu pois ja soseuta puolikkaat blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
- Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräiset nesteet ja sekoita kuuman mehun joukkoon.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia ja valmista sen jälkeen kiille.
Kiille:
1 tlk persikan puolikkaita (410/240g)
2 liivatetta
0,5dl sitruunamehua
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi.
- Kaada persikoiden mehu pois ja soseuta puolikkaat.
- Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräiset nesteet ja sekoita mehun joukkoon.
- Kaada kuuma liivateseos ohuena nauhana persikkasoseen joukkoon kokoajan vispilällä sekoittaen.
- Kaada kiille juustokakun päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Koristeluun:
Käytä kakun koristeluun tuoreita marjoja, kuten mansikoita ja vadelmia. Halutessasi voit lisätä koristeeksi myös ananaskirsikoita ja macarons-leivoksia.- Vinkit!
- Sivele irtopohjavuoan reunat kevyesti ruokaöljyllä ja sihtaa päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta ja kakun reunoista tulee kauniin sileät.
- Voit myös hyödyntää persikoista jäävän liemen ja käyttää sitä ohjeen mukaan sitruunamehun tilalla.
Lisää kakkuinspiraatiota:
- Gluteeniton ja vegaaninen suklaajuustokakku sopii moneen ruokavalioon
- Kahden kerroksen mango-passionjuustokakku + ohje näyttävään valkosuklaareunukseen
- Mustaherukka-suklaajuustokakku - ihana makupari!
- Nina Linconin jäädytetty suklaakakku - helppo tehdä valmiiksi pakastimeen ja nostaa esille vähän ennen tarjoilua!
- Sitruunajuustokakku koristellaan vadelmilla ja sitruunan raastetulla kuorella
- Vegaaninen mangojuustokakku hyytyy nopeasti vegegelin avulla!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥