Vegaaniset vaahterasiirappipullat

 Ihanan pehmoiset vaahterasiirappipullat ovat keränneet suurta suosiota, enkä yhtään ihmettele! Tahmeat ja makeat kierrepullat eli sticky bunsit ovat uskomattoman herkullisia. Moni oli innostunut kokeilemaan näitä ja olenkin saanut tosi kivoja viestejä ja kommentteja Instagramin kautta.

Parasta pullaa mitä olen ikinä syönyt. Kostea ja mehevä koostumus, joka vain paranee seuraavana päivänä!

Ohjeesta pyydettiin myös vegaanista ja gluteenitonta versiota, joista tässä postauksessa nyt ensin vegaaninen versio. Inspiraation näihin pulliin sain alun perin tästä Sticky buns-videosta.

Pullan koostumus on siis todella tahmea etenkin samana päivänä syötynä. Seuraavana päivänä kuorrute on imeytynyt kokonaan pullaan, jonka vuoksi nämä ovat kosteita ja herkullisia vielä 1-2 päivää leipomisesta.



VEGAANISET VAAHTERASIIRAPPIPULLAT 9kpl

Pullataikina:

2,5 dl kauramaitoa

1 rkl kardemummaa

0,75 dl sokeria

1/4 tl suolaa

6-7 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa (11g)

75 g tummansinistä Keiju-margariinia

  1. Kuumenna kauramaito noin 42 asteiseksi. Lisää kardemumma, sokeri ja suola.
  2. Mittaa joukkoon 6 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta saat aikaan hyvän sitkon.
  3. Lisää pehmeä margariini ja tarvittaessa loput jauhot. Taikina on valmis, kun se tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin kulhon reunoilta.
  4. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
  5. Kaulitse taikinasta 30x40cm kokoinen levy. Lisää täytteet (ohje alla) ja kääri levy rullaksi pidemmältä sivulta. Leikkaa rullasta yhdeksän tasakokoista palaa.
  6. Nosta pullat uunivuokaan (25x25cm) aiemmin valmistetun vaahterasiirapikkuorrutteen päälle. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  7. Paista uunin keskitasolla 190 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin paistovärin.
  8. Anna pullavuoan jäähtyä hetki ja kumoa vuoka leivinpaperin päälle pellille. Näin vuoan pohjalla oleva kuorrute valuu ihanasti pullien päälle.
  9. Käännä jäähtynyt pullalevy vielä kertaalleen ympäri suoraan tarjoilulautaselle. Voit halutessasi leikata pullat myös erilleen jo ennen tarjoilua.

Täyte:

50 g tummansinistä Keiju-margariinia

1 dl fariinisokeria

kanelia

  1. Levitä pehmeä margariini taikinalevyn päälle. Ripotelle päälle fariinisokeria ja reilusti kanelia.

Vaahterasiirappikuorrute:

80 g tummansinistä Keiju-margariinia

1 dl kookossokeria

1 dl vaahterasiirappia

  1. Kuumenna margariini kattilassa. Sekoita joukkoon kookossokeri ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunivuokaan.
  • Vinkit!

- Valmista vaahterasiirappikuorrute sillä aikaa kun pullataikina on kohoamassa. Kaada kuorrute leivinpaperilla vuorattuun vuokaan jäähtymään.

- Voit käyttää kuorrutteeseen kookossokerin tilalla myös fariinisokeria.

- Säilytä valmiit pullat tuorekelmulla peitettynä huoneenlämmössä.

- Tuplaamalla ohjeen saat tehtyä noin 20 pullaa 32x40cm kokoiseen vuokaan. Täältä löytyy myös toinen resepti isompaan vuokaan ja tavalliseen maitoon tehdyistä vaahterasiirappipullista.

 




Tahmeaa kierrepullaa on hauska syödä kerros kerrokselta ja nämä ovat tosiaan sellaisia, joihin kaikki maistaneet ovat täysin ihastuneet. Ajattelin kokeilla näistä vielä gluteenitonta versiota ja täytteeseen lisään pekaanipähkinöitä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥