Vegaaniset laskiaispullat

Jatketaan vielä vegaanisten reseptien parissa, sillä bongasin kaupan hyllystä kiinnostavan kauravispin jota oli pakko päästä testaamaan.  Ja mikäs sen parempi herkku testattavaksi kuin ajankohtainen laskiaispulla. Kauravispin lisäksi koriin sujahti myös sinistä keijua, joka sopii hyvin vegaaniseen leivontaan.

Vegaaninen pullataikina on helppo valmistaa vaihtamalla maito kasvipohjaiseen ja voi kasvimargariiniin tai öljyyn. Lisäksi kananmuna jätetään taikinasta pois, mutta sen voi hyvin jättää pois myös tavallisesta pullataikinasta. Käytin taikinaan puolet kauramaitoa ja puolet vaniljan makuista soijamaitoa. Mikä tahansa kasvipohjainen maito käy kuten kookosmaito, riisimaito tai mantelimaito.

Tässä siis helppo vegaaninen versio laskiaispulliin. Todella herkullisia ja ihanan pehmoisia pullia!






Vegaaniset laskiaispullat 24kpl

2,5 dl kauramaitoa

2,5 dl vanilja soijamaitoa

1 rkl kardemummaa

1,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

14-15 dl vehnäjauhoja

2 pss kuivahiivaa (yhteensä 22g)

150 g tummansinistä Keiju-margariinia

Voiteluun: vaniljan makuista kaurajogurttia

Täytteeksi: 150 g mansikkahilloa & 2,5 dl kauravispiä

  1. Kuumenna kasvipohjaiset maidot ja kaada taikinakulhoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola.
  2. Mittaa joukkoon puolet vehnäjauhoista ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti ja lisää loput jauhot muutamassa erässä.
  3. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Taikina on valmis, kun se tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin kulhon reunoilta.
  4. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kohota liinan alla 3o minuuttia.
  5. Paloittele kohonneesta taikinasta pieniä paloja, yhteensä noin 24 kpl. Pyöritä pulliksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  6. Voitele pullat vaniljan makuisella kaurajogurtilla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
  7. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä mansikkahillolla ja vaahdotetulla kauravispillä. Viimeistele pullat halutessasi tomusokerihunnulla.
  • Vinkit!

– Voit käyttää mitä tahansa kasvipohjaista maitoa kuten: kauramaito, soijamaito, mantelimaito tai kookosmaito. Voit halutessasi käyttää joko yhtä kasvimaitoa 5 dl tai puolet ja puolet kahta eri kasvimaitoa.

– Pullan voiteluun sopii hyvin myös vesi-sokeriseos tai soijavanukas.





Kurkkaa myös nämä: gluteenittomat laskiaispullat pienet laskiaispullat ja ihan minikokoiset laskiaispullat.


 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥