Runebergin pannukakut

Viime vuonna minikokoiset Runebergin tortut keräsivät hurjasti kehuja ja tänä vuonna oli tarkoitus tehdä samoja miniherkkuja uudelleen. Lapsi kuitenkin toivoi kovasti pannukakkuja, joten ajattelin kokeilla kuinka pannaritaikinan saisi muunneltua muistuttamaan mahdollisimman paljon alkuperäisiä leivonnaisia. Tein pannukakkutaikinan mantelimaitoon ja osan siitä otin sivuun tätä kokeilua varten.

Pannaritaikina valmistuu hetkessä, eikä paistaminenkaan vie kauaa joten nämä ovat myös helppoja ja nopeita valmistaa. Taikinasta löytyy arrakkiaromia, piparkakkumaustetta ja mantelijauhoa. Maku todella muistuttaa alkuperäisiä versioita ja näistä tuli tosi hyviä!

Halutessasi voit lorauttaa arrakkiaromin tilalle myös esimerkiksi rommiaromia tai oikeaa punssia. Pannukakut viimeistellään vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella, aivan kuten perinteiset leivoksetkin.

 



Runebergin pannukakut 20kpl

2,5 dl mantelimaitoa

2 munaa

1 rkl kookossokeria

2 dl mantelijauhoa

1 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl piparkakkumaustetta

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl arrakkiaromia

2 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen: voita

Koristeluun: vadelmamarmeladia ja tomusokerikuorrutetta

  1. Mittaa kulhoon mantelimaito ja vispaa joukkoon munat.
  2. Lisää kookossokeri, mantelijauho, vehnäjauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste ja kaakaojauhe.
  3. Lisää lopuksi arrakkiaromi ja rypsiöljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Paista pannukakut lettupannulla miedolla lämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin.
  5. Koristele lusikoimalla pannukakun keskelle marmeladia ja viimeistele tomusokerikuorrutteella.

Tomusokerikuorrute

1,5 dl tomusokeria

2 tl sitruunamehua

2-3 rkl kylmää vettä

  1. Sekoita kuorrutteen ainekset vispilällä tai sähkövatkaimella. Kaada pursotinpussiin ja käytä pannukakkujen koristeluun.
  • Vinkit!

- Käytä aromia tai punssia oman maun mukaan. Voit paistaa yhden testierän pannukakkuja ja lisätä tarpeen mukaan lisää makua.

- Kookossokerin voi korvata esimerkiksi fariniisokerilla tai valkoisella sokerilla. Mantelimaidon tilalle sopii hyvin myös muut kasvipohjaiset maidot tai tavallinen maito.



Runebergin pannukakuissa on muuten se hyvä puoli, että joka suupalaan tuleen mukaan myös marmeladia ja kuorrutetta. Näistä tuli oikeasti sen verran hyviä, että kokeilu oli kyllä ehdottomasti onnistunut! Jos siis haluat pienellä vaivalla Runebergintorttuja muistuttavia herkkuja, niin tässä oiva vaihtoehto siihen!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥