Maapähkinävoi-banaanituorepuuro

Tein meille pitkästä aikaa tuorepuuroa, edellisestä kerrasta olikin jo aivan liian kauan. Yksi suosikeistani on vadelmainen tuorepuuro, mutta nyt halusin tehdä jotain muuta ja maapähkinävoi-banaanituorepuuro olikin oikein onnistunut kokeilu. Maistoin puuroa jo tekovaiheessa, enkä melkein malttanut odottaa että pääsen syömään tätä aamulla. Siis ihan uskomattoman hyvää! Maapähkinävoi sopii kyllä vaikka mihin!

Olin tehnyt edellisenä iltana myös hieman chiageeliä ja kokosin yhden annoksen tuorepuuroa pieneen lasipurkkiin. Annoksesta saa näyttävän, kun annostelee kerroksittain tuorepuuroa, banaanisiivuja, maapähkinävoita ja chiageeliä. Näin puuro on myös helppo säilyttää tai kuljettaa mukana ja syödä myöhemmin.

Tuorepuuro sopii erinomaisesti aamupalan lisäksi myös välipalaksi ja evääksi, iltapäiväkahvin kanssa tai vaikka iltapalaksi. Tykkään itse crunchy maapähkinävoista, jonka sattumat tuovat kivaa suutuntumaa puuroon. Loppusilauksen tuo ripaus kanelia, joka sopii yhteen pähkinävoin ja banaanin kanssa.




Maapähkinävoi-banaanituorepuuro 

2 annosta

2 dl kauramaitoa

1 dl suklaa-kaurajuomaa

3 dl kaurahiutaleita

1 tl chiansiemeniä

2 rkl maapähkinävoita

Tarjoiluun: banaania, maapähkinävoita, kanelia, chiageeliä

  1. Mittaa kulhoon kauramaito, suklaajuoma, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja maapähkinävoi.
  2. Sekoita huolellisesti, peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  3. Tarjoile puuro banaanin, maapähkinävoin ja kaneliripauksen kera. Joukkoon sopii hyvin myös chiansiemenistä valmistettu chiageeli.
  • Vinkit!

- Kauramaidon ja suklaajuoman tilalla voit käyttää myös esimerkiksi mantelimaitoa tai vaniljan makuista soijamaitoa.

- Tuorepuuro maistuu hyvin myös iltapalaksi, jolloin voit valmistaa puuron aamulla tekeytymään jääkaappiin.

- Voit käyttää joko tavallista maapähkinävoita tai crunchy-versiota.

- Tarjoiluun sopii myös erilaiset pähkinät.

Chiageeli

1 rkl chiansiemeniä

1 dl mitä tahansa kasvimaitoa tai suklaa-kaurajuomaa

  1. Sekoita siemenet hyvin nesteen joukkoon. Laita jääkaappin tekeytymään ja syö sellaisenaan tai esimerkiksi tuorepuuron kanssa.

 





Tuorepuurot ovat siitäkin käteviä, että ne on helppo valmistaa sekoittamalla vain ainekset keskenään. Tekeytyminen tapahtuu yöllä jääkaapissa ja aamulla puuro onkin valmista nautittavaksi. Tästä maapähkinäversiosta tuli niin hyvää, että puuro menee ihan herkusta jota tekee mieli lusikoida purkista suoraan jääkaapista.

Lisään myöhemmin tänne blogiin myös vadelma- ja mangotuorepuurojen ohjeet. Oikein mukavaa sunnuntaita!

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥