Sitruuna-juustokakku

Pussillinen luomusitruunoita ja Instagram feedin juustokakut saivat ajatukseni harhailemaan sitruunaisiin herkkuihin. Muistin tämän sitruuna-juustokakun, jota olen aiemminkin tehnyt ja päätin kokeilla pienempää versiota viikonlopun kahvittelua varten. Ohjetta ei vielä löytynytkään täältä, joten nyt oli aika saada tämä ihanan raikas herkku talteen myös blogiin.

Rakastan uunissa paistettavia juustokakkuja, joihin on helppo lisätä makua sitrushedelmistä, marjoista ja suklaasta. Sitruunainen versio sopii täydellisesti näihin päiviin, kun ajatukset alkavat olla jo tulevassa keväässä. Itsellä ainakin on ystävänpäiväleivosten ja laskiaispullien lisäksi mielessä jo tulevan pääsiäisen herkut, kuten rahkapiirakka ja sitruunapullat.

Jos haluat tarjoilla esimerkiksi ystävänpäivänä tätä herkkua, niin ota ohje talteen ja valmista kakku huomenna jääkaappin tekeytymään. Koristeeksi riittää tuoreet vadelmat tai muut marjat.




Sitruuna-juustokakku vuoka 20cm

Pohja:

150 g kaurakeksejä

50 g voita

  1. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkon sulatettu voi.
  2. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan puristettu mehu

2 dl kuohukermaa

Koristeluun: tuoreita vadelmia

  1. Notkista tuorejuusto nuolijan avulla.
  2. Sekoita joukkoon munat, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu.
  3. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasolla 170 asteessa 1 tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä 30 minuutin ajaksi hyytymään.
  6. Anna jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin. Koristele tuoreilla vadelmilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ja raastetuilla sitruunankuorilla.
  • Vinkit!

- Juustokakun paistaminen vesihauteessa auttaa siihen, että kakun pinta pysyy kauniin tasaisena eikä repeile paiston aikana tai sen jälkeen.

- Pingota kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan pohja ja reunat (ulkopuolelta) sen jälkeen foliolla, jotta vesi ei pääse vuoan sisälle paistovaiheessa.

- Aseta juustokakkuvuoka syvälle uunipellille tai suureen uunivuokaan ritilälle. Kaada pellille/uunivuokaan vettä noin 2cm kerros. Paista kakku vesihauteessa ohjeen mukaan.

- Kun kakku on valmis, se irtoaa helposti vuoan reunoilta. Voit auttaa kakkua irtoamaan siistisi pyöräyttämällä ohuella veitsellä tai lastalla vuoan reunoja pitkin.

- Pese sitruunan kuori huolellisesti ennen sen raastamista.






Olette pyytäneet usein reseptejä myös pienemmän irtopohjavuoan kakkuihin, joten tässä nyt yksi hyvä ohje josta riittää 8-10 henkilölle. Halutessasi voit tehdä kakun vielä pienempään vuokaan, jolloin lopputulos on hieman korkeampi.

Viime vuonna tein muuten ystävänpäivän herkutteluun pieniä porkkana-kuppikakkuja, joita ehtii myös hyvin leipomaan vielä huomenna. Jos taas kaipaat jotain helppoa ja nopeaa herkkua, niin kokeile esimerkiksi näitä rocky road-paloja. 

Huomasitko uusimman kuvani Instagramissa? Sieltä löytyy alennuskoodi Moomin.com-verkkokauppaan! Ystävänpäivänä 14.2. on tulossa muumiaiheinen postaus tänne blogiin ja Instagramin puolella on myös jotain kivaa luvassa silloin! :)


 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥