Tahmeat vaahterasiirappipullat

Sunnuntait ovat parhaita leivontapäiviä. Yleensä silloin on on aikaa häärätä keittiössä, kun tulee samalla muutenkin tehtyä ruokaa pidemmän kaavan mukaan. Viime sunnuntaina päätin, että leivotaan lapsen kanssa pullaa ja tein meille puolen litran taikinan. Siinä taikinan vaivautuessa mieleen tuli amerikkalaiset sticky bunsit, eli tahmeat pullakierteet ja päädyin katsomaan  The best cinnamon sticky buns recipe! videon.

Meillä sattui olemaan juuri sopivasti vaahterasiirappia, joten halusin kokeilla saman tyylisiä pullia myös itse. Tein tavallisen pullataikinan, jossa osan sokerista korvasin fariinisokerilla. Pullan täytteestä löytyy myös kanelin ja sokerin lisäksi fariinisokeria. Muokkasin vaahterasiirappikuorrutteen itselleni sopivaksi ja kaadoin sen korkeareunaiseen vuokaan. Kohotin pullakierteet vuoassa kuorrutteen kanssa ja paiston jälkeen kumosin tämän ihanuuden pellille.

Lopputulos oli ihan mieletön! Herkullisia, tahmaisia ja niin ihanan pehmeitä kanelikierteitä. Pullat saavat ihan uudenlaisen koostumuksen ja makua kinuskimaisesta kuorrutteesta, joka on osittain imeytynyt pullaan. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!



Vaahterasiirappipullat 20kpl

  • Lisäksi tarvitset: korkeareunainen uunivuoka 32x40cm + leivinpaperia

Pullataikina:

5dl maitoa

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

1rkl kardemummaa

0,5tl suolaa

14-15dl vehnäjauhoja

2pss kuivahiivaa

200g pehmeää voita

  1. Mittaa noin 42 asteinen maito taikinakulhoon. Sekoita joukkoon sokerit, kardemumma ja suola.
  2. Lisää 10dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti noin viiden minuutin ajan.
  3. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Jatka vaivaamista, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Taikina on valmis, kun se irtoaa helposti kulhon reunoilta.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
  5. Kaulitse kohonneesta taikinasta 40x60cm kokoinen levy.
  6. Levitä täytteet (ohje alla) taikinan päälle ja kääri levy rullaksi pidemmältä sivulta. Leikkaa rullasta noin 3cm kokoisia paloja ja asettele kierteet kuorrutteen (ohje alla) päälle vuokaan. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  7. Paista uunin keskitasolla 190 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin paistovärin. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoka leivinpaperin päälle pellille.

 

Pullan täyte:

200g pehmeää voita

2dl fariinisokeria

0,5dl sokeria

kanelia

  1. Levitä täytteet kaulitun taikinalevyn päälle.


Vaahterasiirappikuorrute:

150g voita

3dl fariinisokeria

1,5dl vaahterasiirappia

  1. Kuumenna voi kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  • Vinkki!

- Valmista vaahterasiirappikuorrute sillä aikaa kun pullataikina on kohoamassa. Kaada kuorrute leivinpaperilla vuorattuun vuokaan jäähtymään.

 


Ylhäällä olevassa kuvassa pullat ovat kohonneet reilun puolen tunnin ajan vuoassa. Kuorrute on vielä lämmintä, joten kohoaminen tapahtuu hieman nopeammin. Pullia ei tarvitse voidella kananmunalla ennen uuniin laittoa.




Tältä näyttää juuri uunista otettu pullavuoka, joka odottaa kumoamista. Tuoksu on aivan ihana! Kanelipullan ja vaahterasiirapin tuoma kinuskimainen makeus..




Tältä näyttää pullan pohja jäähtyneenä. Osa kuorrutteesta on imeytynyt pullaan, jolloin koostumus on ihanan kostea ja maku mitä parhain!



Nämä vaahterasiirappipullat ovat otsikon mukaisesti todella tahmaisia ja vievät kielen mennessään. Pullat maistuvat muuten erityisen hyviltä, kun syödessä irrottaa kierteestä palan kerros kerrokselta. Ai että!

Ensi kerralla aion lisätä kuorrutteen sekaan myös pähkinöitä, uskon että ne sopivat tähän makuyhdistelmään mielettömän hyvin. Näitä aion nimittäin ehdottomasti tehdä uudelleenkin! Pullat pysyvät ihanan pehmeinä vielä kaksi päivää leipomisen jälkeenkin, kunhan ne säilyttää kelmuun peitettynä.

Lisää herkullisia pullareseptejä löydät täältä. 



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥