Kasvissosekeitto kaurakermalla

Joulun herkuttelujen jälkeen teki mieli kokkailla jotain ihan perus arkiruokaa. Erilaiset kasvissosekeitot ovat ihan meidän pojan lemppareita ja kun meille oli tulossa vieraitakin, niin päätin tehdä keittoa oikein ison kattilallisen.

Tästä sosekeitosta löytyy bataattia, perunaa ja porkkanaa. Lisäksi makua tuovat valkosipuli ja tuoreet yrtit. Tavallisen kerman sijaan käytin kaurakermaa ja kauramaitoa. Keiton kanssa tarjoiltavaksi suosittelen yrttien lisäksi kaurafraichea tai ranskankermaa ja hyvää leipää, jota voi halutessaan myös dippailla keittoon. Tällä ohjeella keittoa tulee tosiaan iso kattilallinen josta riittää muutamaksi päiväksi ja halutessaan osan keitosta voi myös pakastaa.



Kasvissosekeitto kaurakermalla / 8-10 annosta

1 bataatti (500-700g)

1kg perunoita

8 keskikokoista porkkanaa

1 yksikyntinen valkosipuli

1rkl ruokaöljyä

2 kasvisliemikuutiota

2,5dl kaurakermaa

3-4dl kauramaitoa

1,5tl suolaa

1tl paprikamaustetta

muutama rouhaisu mustapippuria

tuoretta persiljaa

  • Tarjoiluun: kaurafraiche/ranskankerma + tuore persilja/basilika
  1. Kuori ja pilko kasvikset pieniksi lohkoiksi.
  2. Mittaa kattilaan ruokaöljy ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Kuullota hetki valkosipulia ja lisää joukkoon kasvikset. Lisää kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
  3. Anna veden kiehua ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot. Keittele kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.
  4. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopussa kaurakerma ja kauramaito. Mausta suolalla, paprikamausteella ja mustapippurilla.
  5. Lisää lopuksi keiton joukkoon tuoretta persiljasilppua. Voit lisätä vielä mausteita tai kaurakermaa/kauramaitoa oman maun mukaan.
  6. Tarjoile keitto kaurafraichen tai ranskankerman ja tuoreiden yrttien sekä hyvän leivän kera.
  • Vinkki!

- Voit lisätä mausteeksi myös esimerkiksi chiliä tai muita yrttejä makusi mukaan.


Talvipäivien parhaita ruokia ovat kyllä ehdottomasti erilaiset keitot. Jos pidät kasvissosekeitoista niin kurkkaa reseptit näihin:  paahdettu tomaatti-vuohenjuusto-linssikeitto ja peruna-porkkana-purjososekeitto.  Tomaatti-vuohenjuustokeitto on yksi omista lemppareistani ja sitä ajattelinkin tehdä meille ensi viikolla.

Seuraavassa postauksessa on muuten luvassa sisustusaiheisia kuvia, joten kaikki jotka olette pyytäneet etenkin Instagramin puolella lisää sisustus- ja kotijuttuja niin olkaahan kuulolla. Mukavaa sunnuntaita!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥