Kasvispasta ja ravintohiivahiutaleet

 Olenkin jo aiemmin kertonut blogissa, että pyrin yhä enemmän kokkaamaan kotona erilaisia kasvisruokia. Tämä feta-parsakaalipasta sekä itse tehty palak paneer ovat ruokia joihin palaan yhä uudelleen ja uudelleen. Pastakastikkeiden lisäksi tulee tehtyä erilaisia kasvissosekeittoja, ruokaisia salaatteja ja esimerkiksi risottoa.

Ruokajuomana ja kahvimaitona suositaan kauramaitoa ja nyt on tullut hankittua myös ruoanlaittoon erilaisia kaurapohjaisia tuotteita, kuten kaurakermaa ja kaurafraichea. Myös tähän kasvispastaan käytin kaurakermaa ja parmesanin sijaan ripottelin päälle ravintohiivahiutaleita, joten annos sopii sellaisenaan hyvin myös vegaaneille.

Ostin ravintohiivahiutaleita viime syksynä ihan testin vuoksi kotiin ja olen tykästynyt niihin todella! Hiutaleissa on hieman juustomainen ja pähkinänen vivahde, joka sopii hyvin erilaisiin pastaruokiin, risottoihin ja keittoihin. Hiutaleita voi ripotella myös salaatteihin sekä esimerkiksi uunileipien ja pizzan päälle. Hiivahiutaleet sisältävät runsaasti B-ryhmän vitamiineja, kuituja, proteiinia, sinkkiä ja foolihappoa. Ravintohiiva on deaktivoitua hiivaa, eikä näin ollen aloita käymisprosessia tavallisen hiivan tapaan. Näitä löytyy luontaistuotekaupoista sekä suurimpien ruokakauppojen luontaistuotehyllyiltä.

 


Kasvispasta

500g pastaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 parsakaali

1 punainen paprika

250g tuoreita herkkusieniä

1prk mustia kivettömiä oliiveja

2tlk tomaattimurskaa

2,5dl kaurakermaa

suolaa, mustapippuria, currya, chilijauhetta

tuoretta basilikaa, kirsikkatomaatteja, ravintohiivahiutaleita

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja höyrytä parsakaalin nuput kypsiksi erillisessä kattilassa.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko paprika ja herkkusienet pieniksi.
  3. Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipulia hetki. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
  4. Lisää pannulle paprikat ja herkkusienet. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria, lisää 1tl currya ja 1/2tl chilijauhetta.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurskat, höyrytetty parsakaali ja oliivit. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi kaurakerma sekä tarvittaessa lisää mausteita.
  6. Mittaa 1-2dl pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon. Valuta pastat ja sekoita yhteen kastikkeen kanssa.
  7. Tarjoile tuoreen basilikan ja kirsikkatomaattien kera.
  • Vinkki!

- Päälle ripoteltavaksi sopii erinomaisesti ravintohiivahiutaleet tai vegaaninen/tavallinen juustoraaste. Huomaa ravintohiivahiutaleiden päivittäinen saantisuositus paketin suositukset lukien.



kerralla, jolloin voidaan syödä samaa ruokaa muutamana päivänä ja mies saa samalla pakattua lounaan töihin.

Tässä lisää blogista löytyviä kasvisruokia:

Juustoinen kasvislasagne

Kasvissosekeitto kaurakermalla

Linssi-kasvispata

Koko kasvisruokien kategoriaan pääset täältä. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥