Pienet mustikka-rahkaleivonnaiset

 Olin aikeissa leipoa pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa ja ostinkin kaupasta sitä varten rahkaa ja mustikoita. Jostain sain kuitenkin aamulla päähäni, että voisin kokeilla millaisia pieniä leivonnaisia saisi aikaiseksi jos idean toteuttaisi muffinipellillä. Annostelin siis taikinaa muffinipellin koloihin, lusikoin päälle rahkaa ja ripottelin pinnalle mustikoita. Sitten jännättiinkin lapsen kanssa uunin edessä, että mitä näistä oikein tulee. Ja hyviähän niistä tuli!

Käytin näihin yhden purkin rahkaa, josta osan sekoitin taikinaan ja loput säästin päälle lusikoitavaksi. Leivonnaisista tuli aika tuhteja, joten nämä menivät oikeastaan välipalasta kahvin kanssa.

Jos vain millään malttaa, niin kannattaa odottaa että leivonnaiset jäähtyvät hyvin ennen herkuttelua. Itse kyllä maistoin yhden jo lämpimänä, mutta rahkaleivonnaiset ovat usein vielä parempia kun ovat saaneet jäähtyä kunnolla tai olla jopa hetken jääkaapissa.



Mustikka-rahkaleivonnaiset 12kpl

2 munaa

1dl sokeria

100g maitorahkaa

50g voita

1dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

100g pakastemustikoita

 

  1. Vispaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maitorahka, sulatettu voi ja maito.
  2.  Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3.  Lisää lopuksi pakastemustikat ja kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla.
  4. Annostele taikina voidellun muffinipellin koloihin ja lusikoi päälle rahkaa.
  5. Paista +180 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta alkaa saamaan hieman väriä.

 

Rahkapäällinen:

150g maitorahkaa

1 muna

0,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

  1.  Sekoita ainekset keskenään ja lusikoi taikinan päälle vuokaan.

 

Vinkki!

  • Voitele muffinipellin kolot huolellisesti öljyllä tai vuokaspraylla. Näin valmiit leivonnaiset irtoavat helposti vuoasta. Halutessasi voit laittaa koloihin myös paperiset muffinivuoat.

Muffinipellillä saa kätevästi tehtyä muffinien lisäksi myös pieniä leivonnaisia ja esimerkiksi pannukakkuja. Pienet leivonnaiset ovat siitäkin kivoja, että niitä on helppo kuljettaa mukana ja näitä voi vaikka pinota päällekkäin rasiaan.

Jos pidät mustikkaleivonnaisista, niin suosittelen kokeilemaan myös tätä aivan ihanaa mustikka-tuorejuustopiirasta sekä mustikka-mascarponepiirakkaa. Molemmat ihan mielettömän herkullisia!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥