Kanelbullens dag: pienet korvapuustit

Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi laitoin heti herättyäni pullataikinan pyörimään. Keitin kahvit ja katsoin muumipeiton alla uusimman Koko Suomi leipoo-jakson puoleen väliin. Leivoin korvapuusteja, vaniljapullaa ja innostuin vielä tekemään leipätaikinankin. Leipien kohotessa söin tuoretta pullaa ja katsoin jakson loppuun.

Myöhemmin pakkasin vielä porukoille sekä mummolle ja vaarille pullaa, leipää ja kinkkupiirakkaa mukaan. Syötiin eilistä linssikeittoa ja juotiin pullakahvit. Loppupäivä taitaakin mennä vapaasta nauttien, ulkoillen, kynttilöitä poltellen ja kirjaa lukien.




Pienet korvapuustit 24kpl
2,5dl maitoa
0,75dl sokeria
1 muna
2tl kardemummaa
0,5tl suolaa
6,5-7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
80g pehmeää voita

Lisäksi: 80g pehmeää voita, kanelia, sokeria, kananmuna voiteluun, raesokeria

1. Mittaa kädenlämpöinen maito taikinakulhoon, sekoita joukkoon sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola.
2. Lisää puolet jauhoista sekä kuivahiiva ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa huolellisesti, jotta saat aikaan hyvän sitkon. Lisää lopuksi voi ja vaivaa vielä hetken aikaa, kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta.
3. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle, jaa kahteen saman kokoiseen osaan, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
4. Kaulitse toinen kohonneista taikinapaloista suorakaiteen muotoiseksi noin 40x20cm kokoiseksi levyksi.
5. Levitä pehmeä voi taikinalevyn päälle. Ripottele kanelia ja sokeria maun mukaan. Kääri levy pidemmältä sivulta rullaksi ja jätä saumakohta rullan alle.
6. Leikkaa rullasta 12 saman paksuista palaa, niin että palan toinen pää on kapeampi. Käännä palat kapeampi puoli ylöspäin, paina puustit keskeltä alas ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota puusteja liinan alla vielä noin 15 minuuttia.
7. Kun ensimmäinen pelti pullia on kohoamassa, tee toisesta taikinasta puusteja samalla tavalla.
8. Voitele kohotetut pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
9. Paista +200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes puustit ovat saaneet kauniin paistovärin.



Korvapuustien lisäksi blogista löytyy muitakin herkullisia pullaohjeita, kuten pehmoiset mantelipuustit, raikkaat sitruunapullat, pienet voisilmäpullat ja kaura-pullat sekä gluteenittomat korvapuustit.
  
MUKAVIA LEIVONTAHETKIÄ!
♥ 

8 kommenttia

  1. Kiitos glut. korvapuustiohjeesta, se tulee tarpeeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tulee tarpeeseen, toivottavasti pullat maistuu! :)

      Poista
  2. Aah mikä blogi!! Runsas, värikäs ja herkullinen!! :)

    VastaaPoista
  3. Voi ei, unohdin korvapuustipäivän ihan kokonaan! Se kun on melkeinpä pakollinen perinne.. :-D Itse en leivonnaisista niin välitä, mutta pullaa ei kyllä voita mikään. ♥ Ihania olet taas leiponut, nämä ja mantelipullat näyttävät niin herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi unohdus on helppo korjata! Nyt vaan äkkiä pullaa leipomaan :) Ja kiitos, korvapuustien lisäksi noi mantelipullat olivat kyllä ihan mielettömän hyviä.

      Poista
  4. Multa meni puustipäivä ihan ohi. Tiesin sen kyllä olevan mutten leiponut enkä edes syönyt yhtään :( Oli niin kiire päivä. Kävin täälläkin vilkaisemassa tän postauksen jo silloin ja ihan tuoksu tuli nenään kuvia katsellessa. Samoin nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy nyt pitää sit joku oma pullapäivä ja leipoa korvapuusteja! Mun tekis mieli taas leipoa lisää mut en viitsi vielä kun pakkasessakin on jo pullaa :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥