Jiřákin markkinat Prahassa


Prahan matkastamme on jo muutamia kuukausia aikaa, mutta mulla on vielä vaikka kuinka paljon kivoja vinkkejä ja kuvia sieltä. Tässä postauksessa kerron maalaismarkkinoista, joilla kävimme reissun aikana kahdesti.

Markkinoiden hulinasta ja herkuista pääsee nauttimaan kolme kertaa viikossa niin kauan kuin säät sallivat. Prahassa on tähän aikaan vuodesta melko hyvät ilmat, joten kojuja pääsee varmasti kiertelemään vielä jonkin aikaa.

Markkinakojuja on nurmialueen vieressä pienen kadun molemmin puolin. Pöydät ja korit ovat täynnä tuoreita hedelmiä, kasviksia sekä makeita ja suolaisia leivonnaisia. Muutamista kojuista saa myös esimerkiksi pastaa, keittoja ja hampurilaisia joiden kanssa nautitaan tuopillinen olutta kellonajasta riippumatta. Yhdestä kojusta haettiin muutaman kerran myös todella hyvää mehua, joka pullotetaan vasta ostohetkellä. Jälkkäriksi voi ottaa erilaisia kahveja ja pikkuleipiä, täytettyjä crepejä tai vaikkapa herkullisen kakkupalan. Valinnanvaraa on todella paljon!

Kojujen vieressä oleva puisto penkkeineen sekä nurmikko ovat oivaa aluetta markkinaherkkujen nauttimiseen. Nurmialueella on myös muutamia puita, joiden varjoon pääsee halutessaan istuskelemaan tai ottamaan pienet päiväunet.

Markkinoilla käy paljon paikallisia ihmisiä ja ruokatuntiaan viettäviä työntekijöitä. Mikä olisikaan parempi paikka tulla viettämään lounastaukoa kuin iloiset ja aurinkoiset markkinat?

Metroasemalta katsottuna markkinoiden toisessa päässä on vessat sekä käsienpesuallas, joten puistossa voi hyvin viettää aikaa vähän pidempäänkin.
Leivonnaisten ja kasviksien lisäksi aivan markkinakojujen alkupäästä saa myös todella hyvää jäätelöä, kannattaa maistaa! Ja kaikkien näiden ihanien herkkujen lisäksi markkinoilta voi ostaa mukaan leipää, kananmunia, erilaisia vuohen- ja lampaanmaidosta valmistettuja juustoja, lihaa, teetä, mausteita ja kukkia.

Kojujen lisäksi markkinoilta löytyy myös food truck, jossa myydään superhyviä hampurilaisia. Suosittelen maistamaan niitä. Viereisestä kojusta kannattaa napata mukaan olutta tai mehua ja annoksen voi nauttia nurmikolla markkinahulinaa seuraten.
Jiřího z Poděbrad eli paikallisten kesken Jiřák-markkinat ovat siis kolme kertaa viikossa:

keskiviikkoisin & perjantaisin klo 8.00-18.00
ja lauantaisin klo 8.00-14.00 

Paikalle löytää helposti metrolla, jäämällä pois Jiřího z Poděbrad-nimisellä asemalla, josta kävellään portaat ylös ja sitten ollaankin jo perillä.

Täältä löytyy postaus Náplavkan markkinoista, jotka sijaitsevat Prahassa Vltava-joen varrella.

Mukavia markkinahetkiä! :)

7 kommenttia

 1. Mekin käytiin tuolla syyskuussa. Hieman vähemmän oli valikoimaa, mutta silti kivasti. Puiston penkillä syötiin huikopalaa ja pikku-V tepasteli pitkin puistotietä. Prahassa ei samalla tavalla tarvitse varoa fillaristeja kuten meillä. Huomasin puistoissa väyliä, joissa pyöräily on kielletty. Siellä sai pikkuipanakin kävellä kadulla (valvotusti tietysti), kun ei pyöräilijät viuhuneet vauhdilla ohi.

  Markkinoilla eräs söi elämänsä parhaan hampurilaisen. Minä söin ilman lihaa ja se oli sieni-hamppari. Tekijä oli edellis-iltana poiminut sienet vuorilta. (tyypillistä siellä, kertoi Veronika). Todellista, tuoretta lähiruokaa siis. :)

  Tänään Prahassa lämmintä ja varmasti markkinoilla vilinää. :) - Mama P.

  VastaaPoista
 2. Kiitos loistavista vinkeistä Prahaan liittyen. Suunnitteilla olisi matkustaa sinne ensi keväällä! Kiinnostaisi käydä markkinoilla.. onko siellä minkälainen hintataso?

  VastaaPoista
 3. Kirsi, kuvissa näkyy aika paljon hintoja. Kokeile muutella vaikka valuuttalaskimella. :) Mä aina mielessä ajattelen n. suurinpiirtein. 100 korunaa on n, 4e jne. Olusen tai pienen mukin viiniä voi saada eurolla. En osaa sanoa, onko markkinapaikoilla eroa. Pitää pyytää Nikiä kommentoimaan tänne. :) Jos vertaa meidän toriostoksiin, niin on mun mielestä tosi paljon edullisempaa. Kiva kuulla, että Praha kiinnostaa. Kevät on siellä parasta aikaa, mun mielstä ja on siellä hyvä matkatoimistokin ;) http://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g274707-d2092160-Reviews-Prague_Urban_Adventures-Prague_Bohemia.html#photos

  t. Mama P.

  VastaaPoista
 4. Jep, mä taisinkin saada Nikiltä videon kun olitte tossa puistossa ja Valentina käpytteli hiekkatietä pitkin. Mekin istuskeltiin puiston nurmialueella ja nukuin pienet päikkäritkin siinä :)

  Mekin syötiin hampparit markkinoilla, mut noi teidän tais olla eri kojuista. Olivat kyllä tosi hyviä!

  Ja Prahassa tosiaan aika kesäinen ilma vielä, t-paidalla tarkenee.. toisin kuin täällä :D

  VastaaPoista
 5. Kiva jos vinkeistä on apua! :) Näillä paikallisten suosimilla markkinoilla hinnat ovat suomeen verrattuna tosi halpoja. Tuo ekan kuvan oikean puolimmainen herkkuleivos maksaa noin 0,30€. Vertauksena esimerkiksi keskustan lähettyvillä olevat Havelskan markkinakojut ovat selkeästi enemmänkin turisteille suunnattuja ja siellä hinnatkin ovat näitä maalaismarkkinoita korkeammat.

  VastaaPoista
 6. Tosiaan, valuuttalaskurilla saa helposti muunneltua hintoja. Kaupat ja ravintolat ovat suurimmilta osin halpoja Suomeen verrattuna, mutta kyllä Prahassakin löytyy hintaeroja keskustan turistialueen ja paikallisten suosimien ruokapaikkojen välillä. Markkinoiden hintaeroja kommentoinkin tossa aiemmassa vastauksessani :)

  Prague Urban Adventures! ♥

  VastaaPoista
 7. Viihtyisin varmasti tämmöisiä markkinoilla,missä on paljon nähtävää ja maisteltavaa :)
  -Annukka-

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥