Hunajaiset vuohenjuustoleivät


Gourmet fast food-reseptikilpailun toisessa osassa etsitään jälleen oivaa makuparia. Tällä kertaa kehittelin reseptin Australialaiselle alkoholittomalle valkoviinille. Jacob's Creekin UnVINED Reasling on juuri saapunut kauppojen hyllyille ja on mielestäni todella tervetullut uutuus.

Alkoholittoman viinin makua luonnehditaan hedelmäiseksi. Maku peittää sopivasti makeutta ja tekee viinistä raikkaan sekä tasapainoisen.

Kaipasin viinin kanssa jotakin suolaisen ja makean yhdistelmää. Ajattelin, että hunaja toisi reseptiin sopivaa makeutta ja paahdetut kasvikset sekä vuohenjuusto taas vastapainottavat makuyhdistelmää.





Hunajaiset vuohenjuustoleivät  neljälle

4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
20 kirsikkatomaattia
8 viipaletta kesäkurpitsaa
puolikas keltainen paprika
1 iso punasipuli
200g vuohenjuustoa
kourallinen paahdettuja saksanpähkinöitä
hunajaa
balsamicosiirappia
rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
unikonsiemeniä
tuoretta timjamia

1. Puolita kirsikkatomaatit, pilko paprikat pitkiksi suikaleiksi ja höylää kesäkurpitsasta ohuita viipaleita. Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi ja paloittele vuohenjuusto 12 palaan.
2. Paista puolitetut kirsikkatomaatit, kesäkurpitsaviipaleet ja paprikat pannulla pienessä tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla, suolalla ja lorauksella hunajaa.
3. Paista punasipulirenkaat öljyssä ja sekoita joukkoon balsamicosiirappia. Laita paistetut kasvikset lautasille odottamaan.
4. Asettele leipäviipaleet leivinpaperilla vuoratulle ritilälle tai pellille. Pirskottele viipaleiden päälle öljyä sekä hunajaa  ja rouhi päälle vielä hieman mustapippuria. 
5. Täytä leivät kesäkurpitsaviipaleilla, paprikalla, kirsikkatomaateilla ja punasipulilla. Asettele lopuksi jokaisen leivän päälle kolme siivua vuohenjuustoa, lorauta päälle öljyä sekä hunajaa ja ripaus mustapippuria, unikonsiemeniä sekä hunajaa.
6. Paista leipiä grillivastuksen alla uunissa +225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes vuohenjuusto on saanut kauniin paistovärin.
7. Tarjoile leivät lämpiminä esimerkiksi rucolan kera. Viimeistele leivät paahdetuilla saksanpähkinöillä ja hunajalla sekä halutessasi tuoreella timjamilla.










Nämä grillivastuksen alla rapeaksi paahdetut leivät ovat täyttäviä, joten pienempään nälkään tai alkupalaksi riittää hyvin yksi leipä syöjää kohden. Ruokaisampaa ateriaa haluavalle suosittelen leivän kanssa tarjottavaksi joko raikasta salaattia tai esimerkiksi kasvissosekeittoa.








Aluksi tuntui jotenkin vaikeammalta kehitellä reseptiä alkoholittomalle viinille, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. Leivät toivat mieleen perinteisen Ranskalaisen ratatouillen, jonka voisin myös hyvin kuvitella tämän viinin kaveriksi.





Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland


2 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥