♥ Juhannusaaton torikahvit ja kauppahalli

Juhannusaatto alkoi aikaisilla aamukahveilla Hakaniemen torilla, ihan kuten viimevuonnakin. Syötiin aamupalaa, juotiin porukalla kahvit ja kierreltiin torikojuja. Yrtti- ja kukkakojut olivat täynnä vaikka mitä ihania ruukkuja ja etenkin runsas tomaattiamppeli olisi niin tehnyt mieli ostaa mukaan. Meillä on jo takapihalla aika paljon yrttejä ja taimia kasvamassa, joten ostettiin tosiaan vain se kreikkalainen basilika josta mainitsinkin jo eilen. Kaksi litraa herneitä maksoi 5€, kuten myös litra kirsikoitakin. Tykkäisin jos kaupoissakin vois ostaa vihannekset ja hedelmät paperipusseihin niin kuin torilla.

Hetken jos toisenkin kojuja kierreltyämme oli vielä kauppahallin vuoro. Hallin toisessa päässä oleva luomukoju on aina tosi houkuttelevan näköinen. Ja sitten taas siellä toisessa päässä myytävät marinoidut oliivit, valkosipulinkynnet, sienet, fetajuusto ja täytetyt paprikat sekä kreikkalainen halva.. oi nam! Yleensä ostan valkosipuli-yrttimarinoituja oliiveja, mutta nyt otettiin vielä niiden lisäksi chilimarinoituja. Myyjä on aina tosi ystävällinen ja kyselee kuulumisia. Lupaan, että tältä tiskiltä saa hallin parhaat oliivit.






















Rakastan toreilla ja kauppahalleissa kiertelyä ja sitä tunnelmaa mikä niissä on. Viime kesänä kävimme reissun aikana muutaman kerran suuressa Hanian kauppahallissa ja sinne on kyllä ehdottomasti päästävä vielä joskus uudestaan. Löytyykö sieltä muita kauppahallien, torien ja markkinoiden fiilistelijöitä? :)

10 kommenttia

  1. Oi että oli makoisat kuvat! Olit kolunnut kauppaa oikein herkullisilla kuvilla. tuli fiilis että tuonne hakaniemen halliin tahtoisin minäkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo innostuin vähän kuvailemaan kun oli taas niin paljon kivan näköisiä kojuja ja herkkutiskejä. Siellä kannattaa kyllä poiketa jos samoilla suunnilla liikkuu :)

      Poista
  2. Eihän ulkomaille VOI mennä kaupunkilomalle tutkimatta läpikotaisin jokaista mahdollista kauppahallia. Mehän valittiin Portugalista loma-asuntokin aivan loistavan kauppahallin (Olhão market hall) läheisyydestä.
    Helsinkiläisillä on nyt hyvät ajat kun meillä on peräti kolme hyvää ruokahallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh toi on kyllä totta! Täytyykin mennä heti katsomaan, onko sulla blogissa kuvia tuosta Portugalin kauppahallista :) Meillä on hieman matkaa Hakaniemeen, mutta joskus siellä on kiva käydä ostoksilla ja juomassa torikahvit.

      Poista
  3. Me ollaan miehen kanssa juuri niitä fiilistelijöitä. Hyvin usein kaupunkilomilla vieraillaan kauppahalleissa. Niiden houkuttelevia tiskejä on ihana katsella ja ihastella. Sinun kuvat on taas...jälleen kerran...suorastaan hurmaavia. I like <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, kauppahalleissa ja toreilla on kivaa ihan vaan kierrellä ja katsella niitä herkuista notkuvia kojuja. Kreikassa olisi kyllä tehnyt mieli ostaa vaikka mitä, mutta ruokajuttujen kanssa oli mietittävä että miten ne säilyisivät sitten kotiin saakka. Juustoja ja salamia tuli ostettua mukaan ja muita herkkuja sit siellä syötäväksi. Kiitos Krisse! :)

      Poista
  4. Sulla on sitten upea tapa taltioida kuvia. Tuolla samassa kauppahallissa ja hakaniementorilla on käyty monet kerrat. Näitä kuvia katselessa sen näkee niin paljon kauniimpana ja houkuttelevampana. Ensi kerralla varmaan tulee kiinnitettyä enemmän huomiota miltä tuolla oikeasti näyttää. Todella kauniita kuvia :)

    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Rakastan kuvata ja etenkin nyt kun mulla on superhyvä kamera lainassa, niin oon vaan ihan innoissani kuvannut kaikkea. Tuolla oli joissakin kohdissa aikamoista ruuhkaa, niin ei ihan kaikkea pystynyt kuvailemaan mut aika paljon kuitenkin :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Tuolla oli kiva kuvailla kun kaikkialla oli vaan herkkuja ja kivoja juttuja näkyvillä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥