Hampunsiemensämpylät

Innostuin edellisen postauksen Chia-leivistä niin paljon, että eilen taikinaa tehdessäni päätin kokeilla millaisia sämpylöistä tulisi jos sekaan laittaisi kuorittuja hampunsiemeniä. Oon käyttänyt hampunsiemeniä muutaman kerran aiemminkin leivonnassa, kun oon tehnyt näitä gluteenittomia leipäsiä. Eiliset sämpylät katosivat niin nopeasti, että päätin leipoa näitä jo tänään uudestaan ja nyt uunissa paistuukin toinen satsi sämpylöitä. Reseptissä olevan hamppuöljyn voi muuten halutessaan korvata vaikka oliiviöljyllä.







Hampunsiemensämpylät 9kpl
3,5dl lämmintä vettä
1tl agavesiirappia
1dl kuorittuja hampunsiemeniä
1dl neljän viljan hiutaleita
2dl täysjyvä grahamjauhoja
3dl luomu vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
1tl suolaa
0,25dl hamppuöljyä

1. Mittaa vesi, agavesiirappi, hampunsiemenet, neljän viljan hiutaleet sekä grahamjauhot taikinakulhoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää vehnäjauhot sekä kuivahiiva ja vaivaa taikinaa voimakkaasti noin viiden minuutin ajan, jotta saat aikaiseksi hyvän sitkon.
3. Lisää lopuksi suola ja hamppuöljy. Jatka vaivaamista vielä hetki ja kumoa taikina jauhotetulle tasolle. Pyörittele taikina palloksi, käytä apuna jauhoja jotta taikina ei tartu käsiin ja kohota liinan alla 40 minuuttia.
4.  Pyörittele taikinasta yhdeksän sämpylää. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kohota alla vielä puoli tuntia.
5. Paista sämpylöitä +230 asteessa noin 25 minuuttia.





Keräsin tähän vähän tietoa hampunsiemenistä, mikäli jollekin heräsi kiinnostus näitä kohtaan:

"Hampunsiemen on lähellä täydellistä ruoka-ainetta.
Kyseinen ruoka ansaitseekin superfood-tittelin sen äärimmäisen
monipuolisuutensa ja ravinnetiheytensä vuoksi. Hampunsiemenet ovat
erinomainen proteiinin lähde, joka sisältää kaikki 8 kehollemme
välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Hampunsiemen -
toisin kuin esimerkiksi eläinperäiset proteiininlähteet, on raaka,
kokonainen ja valmis proteiininlähde sellaisenaan. " Lähde: CocoVi

"Hampunsiemenestä löytyy runsaasti kivennäis- ja hivenaineita,
esimerkiksi kalsiumia, rautaa, jodia, magnesiumia, fosforia ja sinkkiä
korkeina pitoisuuksina." Lähde: Life

"Kuumennuskiellosta huolimatta hamppua voi hyvillä mielin käyttää
esimerkiksi leivonnassa, koska leivän sisus ei kuumassakaan uunissa
nouse yli sadan asteen. Lämpötila säilyy huoletta turvallisissa mitoissa
myös kasvispihveissä. Siinä vaiheessa, kun rasvat muuttuvat, lienee
ruoka palamisen vuoksi muutoinkin syömiskelvotonta. Kokonaisten
siementen paahtaminen ei siis rasvoja pilaa, mutta muista silti
sekoitella siemeniä jatkuvasti, että ne paahtuvat tasaisesti.


"
Lähde: Vegaaniliitto





Tekisi mieli tehdä illaksi pitakolmioita ja hummusta, mutta sitä ennen on muita hommia tiedossa. Käydään varmaan ainakin pyörähtämässä blueskadulla, joka on tänään viimeistä päivää järvenpäässä.

Ensi viikolla Prahan porukka saapuu vihdoin suomeen ja tiedossa on yhdessäoloa, grillailua, piknik-eväiden tekoa ja Valentinan synttäreiden viettoa. Sen jälkeen on vielä muutama viikko lomaa ja toivottavasti päästään käymään jossain lomalla ennen töiden alkamista.

Nyt toivottelen kaikille oikein hyvää viikonloppua! :)

2 kommenttia

  1. Mistä hampun siemeniä saa ostaa? Täällä ei ole mitään Luontaistuotekauppaa lähellä ja netistä en mielellään tilaa. Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Oon bongannut hampunsiemeniä ainakin muutamista Prismoista, samalla hyllyllä tais olla muitakin siemeniä ja pähkinöitä. Toivottavasti löytyy! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥