Herkkuhaaste: Suklaiset Marianne-kirsikkamuffinssit

Voi kunpa voisin tarjota teille näitä muffinsseja, joita leivoin herkkuhaastetta varten. Nää on nii-iiin hyviä! Olen siis mukana Fazerin ja Vallilan Nams!-herkkuhaasteessa, jossa kolme bloggaajaa haastettiin kehittelemään jokin herkullinen resepti Fazerin tuotteita hyödyntäen. Lisäksi saimme vielä käyttöömme Vallilan Karkkipäivä-keittiötuotteita ja täällä sitä häärättiin keittiössä Karkkipäivä-essu päällä muffinsseja leipoen. Lisäksi tein muffinssikattauksen Karkkipäivä-tuotteita käytten. Ihanat värit ja kuosit, on kyllä ollut ilo olla mukana näin kivassa haasteessa :)

Alusta alkaen oli selvää, että halusin käyttää herkkuhaasteen leivonnaisissa suklaan lisäksi Mariannea jossakin muodossa. Marianne on yksi lempikarkeistani, mutta ajattelin että jokin juju olisi kiva ujuttaa muuten aika perinteisiin suklaamuffinsseihin ja sain idean piilottaa jokaisen muffinssin sisään Marianne täytekeksin. Tuoreet kirsikat olivat todella houkuttelevan näköisiä torilla, joten päätin lisätä muffinseihin vielä ripauksen lisämakua. Ja uskokaa tai älkää, kyllä muuten sopii hyvin yhteen mariannet ja kirsikat! Lopputuloksena oli juuri sopivan tahmaiset suklaamuffinssit, joiden sisältä löytyy siis täytekeksiyllätys. Kirksikka-kuorrutteen alle sivelin vielä kirsikkahilloa ja hillon päälle asettelin puolitetut kirsikat.

Suklaata, mariannea, hilloa, kirsikoita, kuorrutetta.. Ainakin herkkuhaasteeseen on nyt vastattu herkullisella leivonnaisella! :)







Suklaiset marianne-kirsikkamuffinssit 12 kpl
100g voita
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
5rkl tummaa kaakaojauhetta
1dl maitoa
100g Fazer tummaa leivontasuklaata
2dl Fazer Mariannecrushia
12 kpl Fazer Marianne täytekeksejä
6 tuoretta kirsikkaa
kirsikkahilloa

Huom! Lisää taikinaan pikkuripaus suolaa, mikäli käytät suolatonta voita.

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää taikinan sekaan maidon kanssa.
3. Sekoita lopuksi joukkoon pieneksi paloiteltu tumma suklaa ja mariannecrush.
4. Lusikoi 1 rkl taikinaa 12 muffinssivuokaan. Paina taikinan päälle täytekeksit ja annostele loput taikinat täytekeksien päälle. Tasoita taikinaa tarvittaessa lusikalla.
5. Paista muffinsseja +200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä muffinssit hyvin ennen hillon ja kuorrutteen laittoa.
6. Annostele jokaisen muffinssin päälle pieni nokare kirsikkahilloa. Puolita kirsikat, poista kivet ja aseta puolikas kirsikka hillonokareen päälle. Kuorruta valmiit muffinssit kirsikkakuorrutteella.


Kirsikkakuorrute
250g mascarponea
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
0,5dl Fazer taloussuklaarouhetta
4rkl kirsikkahilloa
16 tuoretta kirsikkaa

Koristeluun: Tuoreita kirsikoita, Marianne täytekeksejä, Mariannecrushia, sulatettua tummaa suklaata

1. Notkista mascarpone ja tuorejuusto kulhossa, sekoita joukkoon tomusokeri ja taloussuklaarouhe.
2. Puolita kirsikat ja poista kivet. Soseuta 6 kirsikkaa sauvasekoittimella ja sekoita sose täytteeseen.
3. Pilko loput kirsikat ihan pieneksi kuutioksi ja sekoita täytteeseen. Annostele täyte pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle.
4. Koristele kuorrutetut muffinssit puolitetuilla täytekekseillä, kirsikoilla, sulatetulla suklaalla ja mariannecrushilla.

NAMS!



Kirsikkahillo ja pala tuoretta kirsikkaa toivat suklaiseen ja täyteläiseen muffinssiin kivan ja maukkaan lisän. Muutaman herkuttelijan mielestä kirsikkayllätys taisikin olla koko muffinsin paras lisä. Myös taikinaan piilotettu täytekeksi sai paljon kehuja ja sen lisääminen sisään oli myös omasta mielestäni hyvä idea. Täytekeksi toi kivaa suutuntumaa ja keksin sisällä oleva mariannetäyte sekä mariannecrush olivat ihan superhyviä ja mariannen ystävän lempparikohtia! Herkun kruunasi vielä kirsikkakuorrute, joka tasapainotti juuri sopivasti tätä suklaista leivonnaista.






Ja voi vitsit mä niin nautin tästä herkkuhaasteesta. Rakastan suunnitella reseptejä, koristella leivonnaisia, kattaa herkkuja pöytään ja asetella kaikkia ihania makeisia ja rekvisiittaa paikoilleen. Kuten aiemmassa herkkuhaaste-postauksessa jo mainitsinkin, niin tää on kyllä ollut yksi parhaimmista blogiyhteistöistä ikinä! :)






Ja nyt teillä olisi sitten viikko aikaa äänestää omaa suosikkireseptiä Herkkuhaasteen virallisilla sivuilla osoitteessa: www.fazer.fi/herkkuhaaste. Äänestäneiden kesken arvotaan kivoja Vallilan ja Fazerin tuotteita. Muista siis käydä äänestämässä! :)

HERKULLISTA VIIKKOA! 
♥: Minka

Yhteistyössä Vallila ja Fazer

29 kommenttia

  1. sain kunnian olla koemaistaja jakyl oli hyvvii t s.i.l

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja kiva kun tulit kommentoimaan! ♥

      Poista
  2. Minakin olin paikalla...s u k l a a t a ei voita mikaan ja se kirsikka siella muffinin sisalla, namskis! :) -Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se kirsikka oli kyl tosiaan hyvä lisä! Kiva kun kävitte herkuttelemassa :)

      Poista
  3. Oi nami! Ja mitkä kuvat. Ihanan värikkäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vielä on muutama muffinssi jäljellä, ehkä pakko syödä vielä yksi.. :)

      Poista
  4. Mitkä maut ja kuvat! Hauska idea laittaa keksi muffinsin sisälle, odottamaton yllätys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi keksi oli kyllä hauska lisä muffissin sisällä. Ajattelin kokeilla muillakin kekseillä vielä, oli niin hyvää :)

      Poista
  5. Kirsikka ja suklaa on kyllä pahaita makuparja evvö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihana yhdistelmä! Ja torilta ostetut kirsikat olivat vielä ainakin sata kertaa parempia kuin kaupan hedelmäosastolta ostetut. Nam! :)

      Poista
  6. Kuulostaa kyllä niin hyvältä ja kuvat ovat todella todella ihanat! Kiva tälläinen herkkuhaaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Tää herkkuhaaste on kyllä ollut niiiin kiva! :)

      Poista
  7. NAM!!! Etenkin tuo toiseksi viimeinen kuva kyllä sai niin veden kielelle ja melkein jo kengät jalkaan kauppareissua varten. Jo pelkästään noi Marianne-keksit on superhyviä, niin en voi edes kuvitella tuota kaikkea yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! :) Maistoin ekaa kertaa Mariannekeksejä nyt kun sain noi herkkukassit ja nam kun ne on hyviä. Onneks tajusin säästää niitä leivontaa varten, sopi nimittäin tosi hyvin tonne taikinan sekaan :)

      Poista
  8. Ovat kyllä herkullisen näköisiä!! Pitänee frapen kanssa tehdä joku kesäpäivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja makuisia myös! :D Harmi kun tänään on ollut niin sateinen päivä, muuten olisin kans tehnyt jääkahvia ja istuskellut ulkona muffinssia syöden :)

      Poista
  9. Tämä oli mun lemppari :)
    Oon tässä ihan lähiaikoina vasta kiinnostunut leipomisesta ja innolla odotan mitä kaikkea saankaan lähiaikoina tehdä. Sellaista kysyisin, että kuinka usein itse leivot? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla! :) Ja hienoa, että olet innostunut leipomisesta, täytyykin käydä katsomassa sun blogia. Mä leivon yleensä ihan viikottain, ainakin leipää tulee tehtyä usein. Melkein joka päivä tulee kyllä jossain vaiheessa sellainen olo, että jotain tekis mieli leipoa.. mut ei sitä ihan joka päivä viitsi. Unelmoin omasta pienestä kotikutoisesta kahvilasta, johon voisin päivittäin leipoa kaikkia ihania leivonnaisia! :)

      Poista
    2. Tekisi tosiaan mieli leipoa ja kokeilla erilaisia reseptejä vähintään pari kertaa viikossa, mutta en kuitenkaan haluaisi ihan muodottamaksi lihota :D Ajattelin leipoa 1,5-2 viikon välein näin aluksi. Mutta kätevä kun voi tehdä pienempiä satseja, esim. se tekemäni juustokakku kesti kaksi päivää, kun minä ja kihlattuni söimme molemmat yhden slaissin per päivä. Mutta onneksi voi lukea leivontakirjoja ja haaveilla leipomisesta silloin kun ei voi leipoa :)

      Poista
    3. Yks hyvä keino on tuppautua jonkun muun luokse leipomaan ja jättää sit valmiit leivonnaiset sinne :D Tai sit vaan kiikuttaa tuoreita sämpylöitä ja pullia tuttujen luokse tai laittaa pakkaseen vierasvaraksi. Joskus lähetän myös miehen mukana työpaikalle herkkuja kahvin kanssa. Ja tosiaan leivontakirjoja selailen kans paljon ja sit on kaikkia kivoja ja inspiroivia leivontaohjelmia joita tulee kans välillä katsottua :)

      Poista
  10. Pistä viestiä kun leivot näitä seuraavan kerran. Tilaan sitten aurinkoisen päivän ja jos pyydän oikein kauniisti saatan saada kupin aikas namilta kuulostavaa kahviakin? <3
    Sun herkkusi on ehdottomasti paras, ja taas ylistä kokonaisuutta, Blogisi kun on niin kaunista katseltavaa ja luettavaa. Tykkään teksteistäsi, ne luen usei useanpaan kertaan mutta noi kuvat. Se on UPEITA. Kuola valuu taas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo joku aurinkoinen päivä voitais kyl viettää tossa meidän takapihalla! Jääkahvia, tuoreita sämpylöitä, muffinsseja, hedelmiä.. :) Kiitos paljon Kati! :)

      Poista
  11. Sulla on kyllä erinomainen lahjakkuus kaiken leivonnan lisäksi sommitella kuvia. Aivan mahtava!

    VastaaPoista
  12. Hei Minka! On ilo seurata sinun blogia ja tietenkin kävin äänestämässä, olethan innostanut minua leipomaan ja jopa tekemään ruokaa tällä ihastutavalla blogillasi. Huomaa kuinka panostat tähän ja aina ihan odotan uusia postauksia ja mitä olet taas keksinyt tehdä. Hyvää kesää! Jatka samaan malliin ja tsemppiä!!

    Terv. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna kommentista! Mukava kuulla, että oot innostunut leivonnasta ja kokkailusta. Ihan parasta kuulla, jos täältä saa inspiraatiota ja innostusta. Hyvää kesää myös sulle! :)

      Poista
  13. Voi että nämä ovat ihania ja mahtavia! Vaatii kyllä mielikuvitusta keksiä tällainen herkku!:) Olen Instagramissa näitä ihaillut jo moneen otteeseen, nyt oli pakko tulla katsomaan kuvat täältä blogistasi. Vitsi mikä herkkupläjäys suorastaan!:) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heidi! Näistä tuli kyl tosi herkullisia. Mun unelmatyö olis just keksiä kaikkia ihania herkkuja ja kuvata niitä :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥