Kasslerpihvit salaattipedillä

Kotitilan järjestämä Lihaa parhaimmillaan-reseptikilpailu on nyt käynnissä ja ideana on suunnitella herkullisia reseptejä Kotitilan luomulihoja käyttäen. Kotitila.fi on verkkokauppa, josta saa tilattua laadukasta lähi- ja luomulihaa. Ensimmäisen kilpailun aihe on mehevää possua grillistä ja me päätimme grillata luomupossun kassleria.



Kasslerpihvit salaattipedillä 2 annosta 

Grillattu luomupossun kassler ja herkkusienet
400g luomupossun kassleria
200g tuoreita herkkusieniä
uusia perunoita keitettynä
muutama kevätsipulin varsi

1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha kahdeksi saman kokoiseksi pihviksi. Kypsennä pihvit grillissä, lisää pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria.
2. Lorauta sienten päälle hieman rypsiöljyä ja grillaa sienet kypsiksi. Pyöräytä grillatut sienet vinaigretessa.
3. Puolita keitetyt perunat. Kokoa annokset lautasille aloittamalla salaatista. Lisää salaattipedille grillatut ja maustetut  herkkusienet sekä puolitetut perunat. Lisää lopuksi grillatut pihvit, voit tarjoilla pihvit kokonaisena tai valmiiksi siivutettuna. Viimeistele annokset lopulla vinaigretella ja kevätsipulirenkailla.

Rucola-retiisisalaatti
Reilusti tuoretta rucolaa
kourallinen vihreitä oliiveja puolitettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
8 retiisiä ohuina viipaleina

1. Pilko salaattiainekset, sekoita kulhossa ja kokoa lautasille.

Valkosipuli-yrttivinaigrette
1rkl valkoviinietikkaa
1rkl sitruuna-oliiviöljyä
3rkl oliiviöljyä
pieni nippu tuoretta persiljaa
6 basilikan lehteä
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
muutama rouhaisu mustapippuria

1. Sekoita valkoviinietikka ja öljyt pienessä kulhossa. Pilko persilja ja basilika pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon.
2. Purista joukkoon kaksi valkosipulinkynttä. Lisää lopuksi ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria.






Tässä annoksessa yhdistyy laadukkaat raaka-aineet, joista saa helposti koottua kivan ruokaisan salaattiannoksen. Mielestäni kassler ei tarvitse erikseen marinadia sillä liha on todella maukas ja sopivan rasvainen grillattavaksi sellaisenaan. Meillä ihastuttiin tähän makuyhdistelmään niin paljon, että aivan varmasti tulee tehtyä toistekin. Mulla on yleensä tapana laittaa salaatteihin tosi paljon kaikkea, mutta tässä huomasi hyvin, että maut tulevat paljon paremmin esille kun lautaselle valitsee vain muutamia hyviä ja selkeitä makuja.

Sain tilata Kotitilan nettisivuilta luomupossua ja paketti toimitettiin suoraan kotiovelle. Lähetys tuodaan postin lämpötilavalvotussa kuljetuksessa, joka varmistaa ettei kylmäketju katkea kuljetuksen aikana ja asiakas saa lihat sovittuna aikana helposti suoraan kotiin. Pidän siitä, että lihat ovat luomutilalta ja nettisivuilta voi lukea eri lihatiloista ja siitä millaisissa olosuhteissa eläimet elävät. Kotitilalta voi muuten tilata myös luomumunia, joita mun tekisi mieli myös kokeilla.

"Kotitila.fi:n kautta voit ostaa Leppälän luomupossua ja Paijan tilateurastettua possua. Sekä Paijan että Leppälän possut syövät omalla tilalla tuotettua rehua: soija tai kalajauhot eivät kuulu näiden possujen ruokavalioon. Ja maku on kerrassaan herkullinen. Eläimillä on väljät tilat kasvaa, jolloin ne voivat noudattaa luontaisia käyttäytymistapojaan.

Luomupossun ravinto tuotetaan omalla tilalla, ympäristöä ja eläinten terveyttä vähemmän kuormittavalla tavalla. Maata hoidetaan hellävaraisesti, luonnon omia menetelmiä hyödyntäen, kuten käyttämällä eloperäisiä lannoitteita ja viljelemällä vuorotellen erilaisia kasveja. Eläinten kasvuolosuhteet ovat hyvät – Leppälän luomupossut saavat käyttäytyä sikamaisesti! Karsinat ovat tilavia ja possut pääsevät ulkoilemaan."



Yhteistyössä Kotitila.fi

8 kommenttia

  1. Hyvännäköinen annos! Retiisi on hyvää niin täytyykin muistaa ostaa sitä pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Retiisi on taas pitkän tauon jälkeen löytänyt tiensä meidänkin keittiöön, niin hyvää erilaisissa salaateissa ja leivän päällä :)

      Poista
  2. Oioi, kyllä herahti vesi kielelle - ihanan värikästä ja raikasta! Onnea kisaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Tämä oli kyllä tosi mieluinen salaatti! :)

      Poista
  3. Me tehdään kesällä mökillä mielellämme juuri tällaisia ruokia, ihan mahtavan herkullisen näköistä. Pidänpä ohjeen mielessäni, tämä olisi kiva ateria juhannukseksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä tällaiset ruoat ovatkin kivoja tehdä ja kesällä muutenkin. Kivaa vaihtelua myös sellaisiin vähän perinteisempiin salaatteihin. Ja voi vitsi.. mitäköhän sitä tosiaan tekis juhannusruoaksi, on niin paljon ideoita mielessä! :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiva jos meinaat kokeilla! :) Kerro sitten mitä pidit!

      Poista

Kiitos kommentista! ♥