Paritimme viinin härän sisäfileen kanssa ja täytyy sanoa että oli kyllä ihan loistovalinta. Grillattu halloumi ja parilalla paahdetut kirsikkatomaatit sopivat todella hyvin lihan kaveriksi. Tomaatti-vinaigrette tuo annokseen sopivasti kirpeyttä ja viini maistui erinomaisesti tämän kokonaisuuden kanssa.
Marinoitua härän sisäfilettä, halloumia & grillitomaatteja rucolapedillä
2-4 hlö
Tällä ohjeella tulee 2-4 annosta riippuen siitä, tarjoileeko sisäfileet esimerkiksi illalliseksi vai alkupalaksi muiden ruokien kanssa.
Marinoitu härän sisäfile
400g härän sisäfilettä
mustapippuria rouhittuna
3 isoa valkosipulinkynttä
nippu tuoretta timjamia
3rkl rypsiöljyä
2rkl worcester-kastiketta
suolaa
1. Leikkaa sisäfile neljäksi tasakokoiseksi pihviksi. Kuori ja pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Nypi kourallinen timjamia hieman pienemmäksi. Rouhi mustapippuria muutama kierros jokaisen pihvin pinnoille.
2. Hiero valkosipuli ja timjami pihvien ympärille ja laita pihvit pakastepussiin. Mittaa pussiin 3 rkl rypsiöljyä sekä worcester-kastike, sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi pihvien ympärille. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia, mielellään kuitenkin vaikka yön yli.
3. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Pyyhi valkosipulit ja timjamit pihvien päältä.
4. Paista pihvejä kuumalla parilalla noin 2-3 minuuttia per puoli. Ripottele suolaa paistovaiheessa pihvin molemmille puolille. Kääri pihvit paistamisen jälkeen folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.
5. Ota pihvit foliosta, leikkaa puoliksi ja asettele rucolapedille.
Tomaatti-vinaigrette
1 tomaatti
1rkl valkoviinietikkaa
4rkl oliiviöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria
hyppysellinen sokeria
1/3tl suolaa
1. Halkaise tomaatti neljään osaan. Poista vetinen keskiosa ja pilko lohkot pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita vinaigreten ainekset ja tomaattikuutiot keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
3. Sekoita noin puolet vinaigretesta ja reilusti rucolaa kulhossa, asettele rucolat kauniisti lautasille.
Lisäksi tarvitset:
100-150g halloumia
kirsikkatomaatteja tertussa
1. Grillaa tomaatteja parilalla noin 10 minuuttia ja kääntele välillä.
2. Leikkaa halloumi siivuiksi. Grillaa juustot kuumalla pannulla niin, että juustoon tulee kaunis paistopinta. Asettele valmiit juustot ja tomaatit lautasille.
3. Viimeistele annokset lopulla vinaigrette-kastikkeella.
Oih ja nam! Tämä oli kyllä niin hyvää! Meillä harvemmin syödään lihaa, joten oli kiva pitkästä aikaa panostaa myös tällaiseen ateriaan. Ja myönnettäköön, mies oli apukokkina auttamassa lihan paistossa ja oikean kypsyyden etsimisessä. Yhdessä on kiva kokkailla ja nauttia aikaansaannoksia :)
Tämän jälkeen on vielä yksi viini ja reseptin kehittely jäljellä. Oon huomannut, että tämän reseptikilpailun myötä oon alkanut ajattelemaan ihan uudella tavalla ruoan ja viinin yhdistämistä. On jotenkin hauskaa miettiä, millaisia makupareja olisi kiva yhdistää ja lopputuloksia on mielenkiintoista maistella ja vertailla. Tämä punaviini oli todella mieluinen ja uskoisin, että viini sopisi hyvin yhteen perinteisen pääsiäislounaan eli lampaan ja minttuhyytelön kanssa.
Reseptikilpailun ensimmäiseen osaan yhdistin huippuhyvän valkoviinin sekä herkulliset välimeren tapakset.
Viinin tarjosi Pernod Ricard Finland
No niin, nyt saa seurailla euroviisu karsintoja vesikielellä! TODELLA herkullisen näköistä :D
VastaaPoistaVoi kiitos Marru! Kyllä tämä herkullista olikin :)
PoistaEi illalla tallasia postauksia. EI !!! Mapa P.
VastaaPoistaHups, anteeksi ;) ♥
PoistaIhanan värikäs annos ja hyvät ainekset. Varmasti toimi tuon viinin kanssa.:)
VastaaPoistaKiitos Katja :) Oli tosiaan hyvä valinta ton viinin kanssa, sopi hyvin yhteen kaikki maut! :)
PoistaUuuuu nam mikä lihapala! :D Toimii varmasti tomaatin kanssa. Aivan tosi, tosi kaunis annos muutenkin :)
VastaaPoistaNoi tomaatit oli tosi hyviä, samoin halloumi oli kiva lisä annokseen! Kiitos :)
Poista