Juhlava mansikka-suklaajuustokakku

Kevät ja kesä tuo tullessaan monia syitä juhlaan. On valmistujaisia ja syntymäpäiviä, toisilla alkaa kesäloma, joku saattaa pitää puutarhajuhlat tai kutsua ystävät viettämään mukavaa kesäpäivää. Sitten on tietenkin juhannus, viikonloppujen grillailut ja kesäiset piknikit :)

Rakastan erilaisten juhlien järjestämistä ja tarjoilujen suunnittelua, joten olen ilomielin mukana suunnittelemassa kevään ja kesän juhliin sopivaa tarjottavaa Pandan suklaita hyödyntäen. Pandan suklaalevyt ovat mulle jo ennestään tuttuja ja niitä tulee käytettyä usein leivonnassa. Suklaa sopii hyvin kivoiksi sattumiksi vaikkapa muffineihin tai sulatettuna erilaisiin täytteisiin, kuorruttuksiin ja koristeluun.

Tällä kertaa halusin tehdä juhlavan kakun, johon yhdistin täyteläisen suklaan sekä makean mansikan. Suklaiseen kakkupohjaan on käytetty tummaa suklaata ja pohjan päällä on kerros ihanaa mascarpone-maitosuklaatäytettä, jossa on rouhittua maitosuklaata herkullisina sattumina. Toisena täytteenä on mansikoista, valkosuklaasta ja tuorejuustosta valmistettu mousse, joka sopii ihanasti yhteen suklaan kanssa. Koostumus on kivan pehmoinen ja täytteet suorastaan sulavat suussa.  Kakku on koristeltu mansikoiden ja suklaan lisäksi leikkisästi vaahtokarkeilla sekä suklaakuorrutetuilla popcorneilla. Koristelu on hauskaa ja vain mielikuvitus on rajana! :)


Mansikka-suklaajuustokakku vuoka Ø24cm

Suklainen kakkupohja
2 munaa
0,8dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
60g Pandan tummaa suklaata sulatettuna

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe vaahdon joukkoon, kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla.
2. Kaada sulatettu suklaa ohuena nauhana taikinan sekaan ja kääntele tasaiseksi.
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ympyrän muotoiseksi. Kakkupohjan olisi hyvä olla halkaisijaltaan hieman kakkuvuokaa suurempi.
4. Paista +200 asteessa 7-9 minuuttia. Kumoa uunista tullut kakkupohja puhtaan leivinpaperin päälle, irrota pohjassa kiinni oleva leivinpaperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä.
5. Paina kakkuvuoan irtoreuna jäähtyneen kakkupohjan päälle kevyesti ja nosta reuna pois. Leikkaa pyöreä kakkupohja irti painetun jäljen mukaisesti.
6. Pingota leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle ja kiinnitä vuoan reunat paikoilleen. Jos käytät reunakalvoja, lisää ne vuokaan tässä vaiheessa. Reunakalvojen avulla kakun reunasta tulee siisti ja se irtoaa helpommin vuoasta. Asettele kakkupohja vuokaan leivinpaperin päälle.

Täyte 1. Maitosuklaa
500g mascarponejuustoa
1dl tomusokeria
200g Pandan maitosuklaata sulatettuna
60g Pandan maitosuklaata pieninä paloina

1. Notkista mascarponejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon tomusokeri.
2. Lisää sulatettu maitosuklaa ja sekoita täyte tasaiseksi sähkövatkaimen avulla.
3. Sekoita lopuksi joukkoon pieneksi rouhittu maitosuklaa ja kaada valmis suklaatäyte kakkupohjan päälle vuokaan. Tasoita täyte lusikan avulla ja laita kakku jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte 2. Mansikka-valkosuklaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
130g Pandan valkosuklaata sulatettuna
350g mansikoita soseutettuna
2,5 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimen avulla sekaisin.
3. Lisää 300g mansikkasosetta sekä sulatettu valkosuklaa ja sekoita täyte tasaiseksi.
4. Kuumenna 50g mansikkasosetta mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet pois ja sekoita liivatteet kuumennetun mansikkasoseen joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti.
5. Kaada valmis täyte suklaakerroksen päälle vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kakun koristeluun tarvitset
Mansikoita
Pandan maitosuklaata sulatettuna
Pandan suklaalla kuorrutettuja herkkupoppareita
Pandan Kinuski Muru-suklaata rouhittuna
Pieniä vaahtokarkkeja

1. Koristele valmis kakku puolitetuilla mansikoilla ja suklaamansikoilla, sulatetulla ja rouhitulla suklaalla sekä herkkupoppareilla ja pienillä vaahtokarkeilla. Laita kakku kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.




Suklaamansikoita voi tarjota juhlissa ihan sellaisenaan ja lisäksi niillä voi koristella juhlapöydän kakut sekä leivonnaiset. Suklaamansikoiden valmistus on helppoa ja hauskaa puuhaa. Asettele mansikat tukevasti pienen haarukan tai puisen tikun päähän, dippaa sulatettuun suklaaseen ja nosta kovettumaan juomalaseihin. Lopuksi mansikat voi koristella vielä suklaaraidoilla tai erilaisilla karamellirakeilla ja nomparelleilla.

Suklaan sulatus onnistuu hyvin mikrossa. Paloittele suklaa pieneen mikron kestävään astiaan ja kuumenna noin kymmenen sekunnin erissä. Sekoita suklaata välissä ja jatka sulatusta kunnes suklaa on täysin sulanut. Hieman kovettuneen suklaan voi sulattaa uudelleen mikrossa.

Panda on avannut uuden herkullisen kampanjasivun, josta löytyy houkuttelevia suklaareseptejä. Sivuilla on käynnissä kilpailu, johon voit lähettää oman reseptisi ja samalla voit äänestää muiden suklaisia reseptejä. Eniten ääniä keränneen reseptin loihtija palkitaan Kenwoodin yleiskoneella sekä leivontakirjalla ja Pandan tuotteilla. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan yllätyspalkintoja, joten nyt kaikki leipomaan ja osallistumaan kilpailuun! Reseptejä voi lähettää elokuun loppuun asti :)

Millaisia juhlia teillä vietetään tämän kevään ja kesän aikana? Aiotko leipoa itse tarjottavia? 

Oikein ihanaa kevättä ja kesää sekä herkullisia juhlahetkiä ja intoa leivontaan!

www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Panda Suklaa

38 kommenttia

  1. Aivan ihanan näköistä ja varmasti maistunut ihanalta! Mansikat sopii kyllä täydellisesti suklaan kanssa. :) Nuo suklaapopparit oli hyviä, tykkäsin enemmän kuin lapset :D

    Meillä juuri viikonloppuna juhlittiin mieheni pyöreitä, mutta kesällä ei ole mitään erityisiä juhlia. Mutta ainahan sitä leivottua tulee, takuuvarmasti se juhannuksen mansikkakakku! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mansikka ja suklaa on kyllä ihana yhdistelmä :) Suklaapopparit olivat myös mun mieleen, kivoja pikkuherkkuja jotka tuli jo syötyä kaikki, heh.

      Olet oikeassa, juhannuksen mansikkakakku on ihan ehdoton! Lisäksi meillä juhlitaan muutamia synttäreitä, mutta muita juhlia ei ole ainakaan vielä tiedossa. Onneksi aina voi kuitenkin järjestää illanistujaisia ja muita hauskoja kesäjuhlia :)

      Poista
  2. Mellä olsi syytä juhlaan mutta likka ei "valmistujaisia" halua, en oikein ole kärryillä keitä haluaa pienimuotoisesti olevan paikalla.
    Tämäkin sekä näyttää mahtavalta että takuulla myös maistuu sellaiselta, nää juustokakut on mun ehdottomia ykkäösiä :)
    Oma leipomistaitoni on hieman hakusessa mutta sun näitä ihanuuksia on aina ilo seurata.
    Herkkujen lisäksi olen totaalinaksahtanut upeisiin, iloisiin kuviisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, lueskelinkin eilen että siellä on pian syytä juhlaan :) Ehkäpä voisit tällä viikolla joku ilta käpytellä meille iltateelle, tätä kakkua on tosin enää pieni pala jäljellä mutta jotain muuta hyvää voisin tehdä tarjolle :) Ja kiitos kommentista!

      Poista
  3. Mmmmm, älyttömän herkullisen ja kauniin näköne kakku, slurps!! Määki vasta tein nuita suklaamansikoita, mutta käytin candy meltsejä, niitä mintun makusia, just sen takia että se kovettuu... mielummin tietenki käyttäsin oikiaa suklaata, temperoikko nää tuon jotenki vai kovettuuko se oikiasti nii ettei sotke, ainaki nuisa kuvisa näyttää iha mahetsulle??!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! :) En temperoinut suklaata tällä kertaa, aika nopeasti suklaa jähmettyi kun mansikat olivat jääkaappikylmiä. Huomasin, että suklaaseen jää kyllä helposti sormenjälkiä jos mansikoita kauheesti alkaa siirtelemään niin että koskee sormilla tohon suklaiseen kohtaan. Mut kauniina noi pysyy kunhan muistaa ottaa tosta mansikan kannasta kiinni ja ei nyt ihan auringonpaisteessa säilytä :)

      Poista
    2. No hitsit, sehä pittää sitte testata! Ja kokkeilla samalla nii että laittas osan meltsejä ja osan tavan suklaataa, iha vaa koostumuksen vuoksi :D

      Poista
    3. Hei joo! En oo koskaan yhdistänyt suklaata ja meltsejä, joten tuuhan sit kertomaan miten onnistui! :)

      Poista
  4. Voi mahdoton, miten herkullisen näköinen :P Äitienpäiväksi pitäisi leipoa jokin kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyykin suunnitella mitä herkkuja sitä tekisi Äitienpäiväksi :)

      Poista
  5. Mielettömän näköinen kakku!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah ja toi maku on niin ihana, söin just tänään palan ja vielä on ihan pikkuriikkinen pala jäljellä :)

      Poista
  6. Tosi näyttävä kakku ja varmasti herkullinenkin! :)

    VastaaPoista
  7. Nam, nam. Näyttää todella hyvältä. Pakko laittaa muistiin kesäksi. :)

    VastaaPoista
  8. Arvatkaa vaan, onko helppoa olla taman bloggarin lahipiirissa??? No, ei..(omalla tavallaan) kaikki paatokset jattaa makeat valiin tulee rikottua. Ei kukaan lusikoi vakisin suuhun, ei. Vaan kun mieli on niin heikko ja noi leipomukset on pahusviekoon niin herkullisen nakoisiakin (lue houkuttelevia)..en vaan pysty! Tatakin kakkua paasin syomaan...voihan slurpsis kun oli hyvaa. :) -Mama P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! :D Ja huomenna ajattelin tehdä vihdoinkin sen kinuski-omenakakun, joka on pitänyt tehdä jo vaikka kuinka kauan. Saatte sit tulla hakee palat sitä! Onneks asutaan nyt lähempänä niin on helpompi kiikuttaa leivonnaisia maistiaisiksi ;)

      Poista
  9. Siis nyt vedit pahan! Toi on niiiiiiiiin herkullisen näköinen ja kuuloinen, että kuola valuu! Tota on niinkun aivan todellakin pakko kokeilla ja mielellään mahdollisimman pian. Ja just, kun mun piti ihan oikeesti ryhdistäytyä ton syömisen kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! :D Ja hei, tiesitkö et tänään on "älä laihduta"-päivä joten ihan hyvin voi tehdä yhden juustokakun vielä, tai sit jos se meni tänään ohi niin voihan tota päivää viettää huomennakin ;)

      Poista
    2. Joo kuulin tästä työkaverilta, sorruin heti lasten vappubileistä jääneisiin herkkuihin :D Kyllä tätä kakkua on kokeiltava terveellisestä ruokavaliosta huolimatta, kunhan ei itse kaikkea syö :P

      Poista
    3. Niin ja voihan tästä tehdä vaikka puolikkaan version tai sit vaan täytyy kutsua porukkaa kakkukahveille :)

      Poista
  10. Ihanan näköinen ja niin herkullisen kuuloinen, ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja huippua jos meinaat kokeilla tätä :)

      Poista
  11. Voi miten ihanaa! Nenä jäi kiinni näytöllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei! :D Kiitos kommentista, meinaan tehdä tätä kyllä varmasti uudelleen vielä kesän aikana :)

      Poista
  12. En kestä! Aloitin maanantaina herkkulakon (taas vaihteeksi), ja nää kuvat kyllä laittaa katumaan päätöstä. Tekisi niin heti mieli mennä ostamaan aineet ja leipoa tuo kakku!! Ehkäpä tästä idea valmistujaiskakuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sit kun pidät seuraavan herkkupäivän niin on hyvä syy tehdä kakkua! :) Mun kaveri kans ilmoitti just, että aloitti maanantaina herkkulakon eikä voi siks tulla meille kylään, heh :D

      Poista
  13. Eikö tuohon suklaakerrokseen tarvitse ollenkaan liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaatäytteeseen ei tule ollenkaan liivatetta :) Mascarpone on itsessään niin jämäkkää ja vielä kun siihen lisää tomusokeria ja sulatettua suklaata, niin koostumuksesta tulee juuri sopivasti leikattavaa. Täyte on ihanan pehmoista, mutta pysyy silti hyvin kasassa.

      Poista
  14. Aivan ihana kakku <3 kuin taideteos. Mausta voin vaan haaveilla ;)

    VastaaPoista
  15. Ihananalta näyttäö. TÄtä on pakko tehdä tyttären synttäreille. Onnistuisikohan maku miten, jos tekisi jonkinlaisen keksipohjan paistettavan tilalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, nyt vasta huomasin nämä uusimmat kommentit tähän postaukseen. Uskon, että keksipohjalla onnistuu myös hyvin eli ei ole pakko olla paistettava kakkupohja :)

      Poista
  16. Mistä olette noita suklaa poppareita löytäneet?

    VastaaPoista
  17. Anteeksi näin myöhäinen vastaus, jostain syystä mennyt ihan ohi nämä kommentit. Suklaapoppareita löytyy pusseissa karkkihyllyltä. Oon nähnyt ainakin Prismoissa ja Citymarketeissa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥