RAPEAT LEIVÄT VALKOSIPULIVOILLA JA PIPPURISET JUUSTOLEIVÄT

Nää herkulliset ja rapeat leivät on ollu kyl yks tän kesän lempparein syötävä niin salaattien kuin grilliruokienkin kanssa. Ollaan tehty näitä myös alkupalaksi ja ihan muuten vaan tarjottavaksi kun on tullut yllätysvieraita. Leipien valmistus onnistuu uunin lisäksi myös grillissä! :-)

Juustoiset pippurileivät
1 ciabatta tai muu vaalea leipä
Pala voimakasta juustoa raastettuna 
Mustapippuria myllystä

1.Leikkaa leipä siivuiksi.
2.Rouhi jokaisen päälle hieman mustapippuria, raasta päälle juustoa ja uudestaan rouhaisu mustapippuria.
3.Grillaa leivät rapeiksi joko grillissä tai uunissa +180 asteessa kunnes leivät ovat kauniin värisiä ja juusto on sulanut.
4.Tarjoile hieman jäähtyneinä :-)

Valkosipulileivät persiljalla ja kevätsipulilla
1 ciabatta tai muu vaalea leipä
2 valkosipulin kynttä
100g pehmeää voita
kevätsipulin varsia ja persiljaa

1.Leikkaa leipä siivuiksi.
2.Valmista levite puristamalla valkosipulin kynnet voin joukkoon. Pilkon hieman sipulin varsia ja pikku nippu persiljaa sekaan. 
3.Lisää halutessasi chiliä, levitä valmis levite leipien päälle ja grillaa rapeiksi joko grillissä tai uunissa.

Pakko kehua Lidlin irtomyynti-tiskiltä saatavua euron ciabatta-leipiä, sopii tosi hyvin grillattavaksi. Yhdestä leivästä saa leikattua kymmenen leipäsiivua :-) Valmiit leivät voi vielä halutessaan puolittaa, näin niistä saa kivoja pikkupaloja muiden herkkujen kanssa tarjottavaksi. Mausta yrttilevite mielesi mukaan esim. basilikaa, ruohosipulia, timjamia.. Mun suosikit levitettä varten on tuore persilja joko sipulin varsien tai ruohosipulin kanssa.


Mulla on vaikka kuinka paljon ihania reseptejä ja kuvia postattavana! Loppuviikoksi on ilmeisesti luvassa sateisia päiviä ja sit voi hyvillä mielin istuskella välillä sisälläkin päivittämässä blogia ja lukemassa lehtiä :-)

6 kommenttia

  1. Loistava ohje jälleen. Yksinkertaista ja hyvää. Nämä maistuisivat talvellakin höyryävän keiton kera! Pidetään mielessä.:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nää on kyllä tosi yksinkertaisia ja nopeita valmistaa! :-) Mietin kans, että sopis varmasti hyvin höyryävän keiton lisäksi myös kylmän tomaattikeiton kanssa :-)

      Poista
  2. Tässähän tuli ihan nälkä. namnamnam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin yks nälkäinen! Kai se pitäis jotain iltapalaa vielä tehdä :-)

      Poista
  3. Oi, nyt tuli oikeesti vesikielelle! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi leivät on kyl super hyviä! Just mietin, että iltapalaa pitäis tehdä ja kaikki tarvittavat ainekset näihinkin löytyis.. hmm :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥