Ehkä paras tapa suoraan suuhun napsimisen lisäksi on leipoa iiiso mustikkapiiras itse kerätyistä mustikoista! Vihdoin pääsin käyttämään mun uutta uunivuokaani, jonka ostin just tämmösiä vähän isompia makeita ja suolaisia piiraita varten. Vuoassa on korkeat reunat ja se on vähän pienempi kuin tavallinen uunipelti.
Mustikkapiiras (vuoka 42x29cm)
4munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g voita
1dl maitoa
5dl mustikoita
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kääntele nuolijan avulla kuivat aineet vaahdon joukkoon.
2. Sekoita sulatettu voi ja maito keskenään, kaada vähitellen taikinan joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
3. Kääntele vielä 2dl mustikoita valmiin taikinan sekaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan. (Esim. lasagnevuoka käy hyvin!)
4. Ripottele loput mustikat taikinan päälle, paista +190asteessa 20-30minuuttia.
5. Koristele halutessasi tomusokerilla ja tuoreilla mustikoilla.
Usein viikonloppuaamuisin kun herään aikaisin ja noi kaks unikekoa nukkuu vielä, mun tekee mieli leipoa jotain. Tällä kertaa leivoin siis tän piiraan ja toisen unikeon kommentti olikin herättyään, että vois olla vaikka joka aamu tuoreita leivonnaisia ja leipiä keittiössä odottamassa myöhäännukkujaa. Hah!
Me vietiin kyllä suurin osa mustikkapiirakasta viemisiksi ja muita ilahduttamaan. Pääsimme näkemään porukoiden uuden nuotiopaikan niiden takapihalla, grillattiin herkkuruokia ja syötiin piirakkaa. Muutama pala vietiin myös mun mummolle & vaarille ja kyllähän siitä riitti vielä kolmanteenkin paikkaan kiitokseksi auton lainaamisesta.
Neljästä litrasta kerättyjä marjoja ei taida olla enää paljoa jäljellä, joten taidan vaalia noita muutamaa pakastettua marjarasiaa talvea varten. Kuinka kivaa onkaan kaivaa kesällä poimittuja mustikoita ja vadelmia aamupuuron sekaan, siis sitten kun on se talvi josta täällä meillä kotona ei ainakaan vielä sais edes muka puhua! :D
Huh, vitsi että mä kastuin läpimäräksi tänään aamulla kun pyöräilin töihin ja sama juttu kotimatkalla. Olin niin poikki kotiin päästyäni et heittäyidin vaan raasuna olohuoneen matolle ihan samalla tavalla kuin aina pienenäkin. Tosin äidin sijaan huusin poikaystävää apuun, eli vetämään mun litimärät sukat ja housut jalasta :D
4munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g voita
1dl maitoa
5dl mustikoita
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kääntele nuolijan avulla kuivat aineet vaahdon joukkoon.
2. Sekoita sulatettu voi ja maito keskenään, kaada vähitellen taikinan joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
3. Kääntele vielä 2dl mustikoita valmiin taikinan sekaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan. (Esim. lasagnevuoka käy hyvin!)
4. Ripottele loput mustikat taikinan päälle, paista +190asteessa 20-30minuuttia.
5. Koristele halutessasi tomusokerilla ja tuoreilla mustikoilla.
Usein viikonloppuaamuisin kun herään aikaisin ja noi kaks unikekoa nukkuu vielä, mun tekee mieli leipoa jotain. Tällä kertaa leivoin siis tän piiraan ja toisen unikeon kommentti olikin herättyään, että vois olla vaikka joka aamu tuoreita leivonnaisia ja leipiä keittiössä odottamassa myöhäännukkujaa. Hah!
Me vietiin kyllä suurin osa mustikkapiirakasta viemisiksi ja muita ilahduttamaan. Pääsimme näkemään porukoiden uuden nuotiopaikan niiden takapihalla, grillattiin herkkuruokia ja syötiin piirakkaa. Muutama pala vietiin myös mun mummolle & vaarille ja kyllähän siitä riitti vielä kolmanteenkin paikkaan kiitokseksi auton lainaamisesta.
Neljästä litrasta kerättyjä marjoja ei taida olla enää paljoa jäljellä, joten taidan vaalia noita muutamaa pakastettua marjarasiaa talvea varten. Kuinka kivaa onkaan kaivaa kesällä poimittuja mustikoita ja vadelmia aamupuuron sekaan, siis sitten kun on se talvi josta täällä meillä kotona ei ainakaan vielä sais edes muka puhua! :D
Huh, vitsi että mä kastuin läpimäräksi tänään aamulla kun pyöräilin töihin ja sama juttu kotimatkalla. Olin niin poikki kotiin päästyäni et heittäyidin vaan raasuna olohuoneen matolle ihan samalla tavalla kuin aina pienenäkin. Tosin äidin sijaan huusin poikaystävää apuun, eli vetämään mun litimärät sukat ja housut jalasta :D
Ihania kuvia, näyttää niin herkulliselta! :)
VastaaPoistaKiitos! Herkullista tää olikin ;-)
PoistaTällä ohjeella tulee kyllä just ihanan pehmoinen piiras ja mustikat pääsevät oikeuksiinsa, kun kerrankin maltoin olla laittamatta mitään rahkaa tai sellaista joukkoon :-)
VastaaPoistaMun mielestä on kans ihanaa kun sataa, vaikka noi työmatkat olis tietty kiva kulkea ilman kastumista. Mutta toisaalta.. onneks on sentään mahdollisuus vaihtaa kuivat vaatteet päälle heti kun pääsee perille :-) Ja tosiaan sienet! Mäkin oon alkanut tykkäämään vähitellen muistakin kuin herkkusienistä, jee!
Oi miten ihanan kuohkean näköinen :P Tätä on kyllä pakko testata :)
VastaaPoistaKiva jos innostut testaamaan, pohjasta tuli tosiaan ihanan pehmoinen! :-)
PoistaIhanan näköinen piirakka ja maistuu varmaan taivaalliselta ulkona maitokahvin kanssa. Isosta piirakasta voi jakaa iloa muillekin :)
VastaaPoistaSade on tehnyt ihmeitä kituvassa puutarhassa. Sen verran tuli viileää sisällekin, että piti etsiä villasukat.
Maitokahvin kanssa tätä tosiaan herkuteltiin, nams! :-) Mäkin kaivoin taas pitkästä aikaa sukat jalkaan viime viikolla, sen verran on tosiaan varpaita palellut!
PoistaHerkullinen! Mullakin oli mustikkapiirakkapäivä tänään :))
VastaaPoistaKylläpä näytti hyvältä sun mustikkapiirakka, kävin kurkkimassa ;-)!
PoistaOi nam nam, pitäisi leipoa itsekin! Tuollaisesta mustikkapiirakasta tykkään enkä siitä joka on tehty pullataikinaan, vaikka monet väittävät sen olevan aito ja oikea...
VastaaPoistaEn oo muuten aikoihin tehnyt mustikkapiirakkaa pullataikinaan, sekin on kyl hyvää mut mäki tykkään enemmän tämmösestä! :-)
PoistaIhanannäköistä. Tätäpä täytyy huomenna testata ! :)
VastaaPoistaToivottavasti maistui jos testasit! :-)
PoistaHyvältä näyttää piirakka ja vuoka! Olenkin monesti siinä vaiheessa kun taikina on pellillä, todennut, että semmonen pienempi ja korkeampi vuoka olisi kätevämpi :)
VastaaPoistaJoo mä tykästyin heti tohon vuokaan, just sopivan kokoinen ja kivasti korkeammat reunat kuin tavallisessa pellissä! :-)
Poista