TOMAATTI-VUOHENJUUSTOMUNAKAS


Torilta haettuja kananmunia, kourallinen kirsikkatomaatteja, pala vuohenjuustoa, vähän valkosipulia, pippuria & suolaa sekä tuoretta timjamia. Herkullinen aamiais-munakas syötiin parvekkeella kahvin ja tuoremehun kera, juuri siinä pienessä auringon säteiden lämmittämässä pläntissä, josta ei muuten ole tietoakaan tänä aamuna. Niinpä juon kahvini sisällä ja kuuntelen Kreikan radiota, joka meillä soi lähes joka päivä :-)

Tomaatti-vuohenjuustomunakas valkosipulilla ja tuoreella timjamilla
4 luomumunaa
1dl maitoa
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Pala vuohenjuustoa
1 valkosipulin kynsi
Mustapippuria & suolaa
Reilusti tuoretta timjamia

1. Riko kananmunat kulhoon, sekoita munien rakenne rikki ja vispaa joukkoon 1dl maitoa. Rouhaise sekaan mustapippuria ja ripaus suolaa.
2. Pilko valkosipuli pieniksi paloiksi, siivuta tomaatit ja vuohenjuusto.
3. Lorauta kuumalle pannulle hieman öljyä, kaada munaseos pannulle ja paista miedolla lämmöllä.
4. Kun munakas alkaa näyttää hyytymisen merkkejä, lisää täytteet eli vuohenjuustoviipaleet, kirsikkatomaatit, valkosipuli ja vähän timjamia.
5. Munakkaan on tarkoitus pysyä mehevänä, valmista alkaa olla siinä vaiheessa kun vuohenjuusto alkaa vähitellen sulamaan. Vielä loppusilaus eli ripaukset mustapippuria, suolaa ja kunnolla tuoretta timjamia päälle!
6. Sit valmiin munakkaan jako kahdelle lautaselle ja syömään :-)!






Torilta ostetut luomumunat ovat mielestäni paras valinta, mutta jos niitä ei ole saatavilla niin kaupan luomumunat kelpaavat myös :-) Joskus saatiin äidin kautta kananmunat suoraan hänen tuttavansa kautta pieneltä maatilalta. Luomumunissa huomaa kyllä ison eron jos vertaa esimerkiksi kaupan häkkikananmuniin. Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta voi lukea tietoa kanojen oloista ja munien valinnasta.








Tänään ajateltiin käydä pitkästä aikaa kirpparilla ja yhdessä pienessä Aasialaisessa ruokakaupassa. Luultavasti luvassa on siis jotain herkkuruokaa Aasialaisin vivahtein, nams!






Millaisia viikonloppusuunnitelmia teillä on? Ja suositteko te muuten luomumunia? :-) MUKAVAA VIIKONLOPPUA!






8 kommenttia

  1. Rakastan munakkaita ja rakastan vuohenjuustoa mut koskaan en oo keksiny yhistää niitä. Loistavaa, tiiän mitän syön huomenna aamupalalla. :)

    VastaaPoista
  2. Heh, meillä vuohenjuustoa laitetaan vaikka mihin! :-D Tässä munakkaassa se oli kyl super hyvää kun oli just sopivasti sulanut :-)

    VastaaPoista
  3. Aah, ihanan näköistä! Meilöä suositaan tosiaan luomumunia, sillä käytämme vain omien kanojen munia. :) myös lampaanmaito, josta tehty juusto oli kesällä luomua, sillä karitsoinut uuhimme tuotti sitä iloa!
    Iloa lauantai-iltaasi! :)

    Tulikohan tämä kommentti jo kerran? No tässä varuiks toistamiseen, kun ipad tökkii ja väittää ettet olisi saanut kommenttiani.. :(

    VastaaPoista
  4. Oi, rakastan vuohenjuustoa! Tätä ohjetta on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Oi vitsi, tosi hienoa että on mahdollisuus tuollaiseen :-) Tuo lampaanmaidosta tehty juusto on varmasti tosi hyvää!

    Kiitos kommentistasi :-) Mulla se näkyi tässä vaan kerran, mutta tuntuu et monesti jos itsekin kommentoin jonkun blogiin puhelimella niin ne kommentit eivät ainakaan heti näy siellä blogissa. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Niin mäkin! :-) Toivottavasti maistuu, jos päätät kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Pakko kehaista ohjettasi, tästä tuli ihan taivaallista kun tein sunnuntaiaamuksi. Tuli yksi suosikki aamupala lisää taas :) KIITOS!

    VastaaPoista
  8. Jee! Tosi kiva kuulla että kokeilit ja tykkäsit!! :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥