MARINOIDUT LATVA-ARTISOKAN SYDÄMET


Tein viime kesänä muutaman pizzavuoron Café Mellstenissä ja mietin tilausten tullessa, että miten ihmeessä niin moni voi ihan tosissaan haluta artisokkaa pizzansa täytteeksi? Mun mielestä se vaan kuulosti jotenkin niin oudolta! Ja nyt vuotta myöhemmin mä mietin vaan, et miks minä hölmö en ottanu kans, höh!

Syötiin yhtenä kesäiltana kaupan hauskasta salaattibaarista ostettuja marinoituja artisokansydämiä ja tykkäsin niistä ihan älyttömästi. Sit seuraavalla kerralla niitä ei löytynytkään kaupan tiskiltä, joten päätettiin marinoida ite. En tiennyt yhtään mitä niihin laittaisin, ostettiin tölkki näitä sydämiä ja loput kekkasin vasta keittiössä hääräillessä. Napsin pihalta tuoreita yrttejä, puristin joukkoon yhden yli jääneen sitruunan, vähän valkosipulia, loraus oliiviöljyä... Lopputulos olikin todella herkullinen ja näitä teemme aivan varmasti uudestaan!





♥Sitruunalla, valkosipulilla ja yrteillä marinoidut artisokan sydämet 
1tlk artisokan sydämiä suolaliemessä
1 pieni sitruuna
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
tuoretta persiljaa, ruohosipulia, timjamia ja kreikkalaista basilikaa
mustapippuria, suolaa & sokeria

1.Valuta artisokat siivilässä, puolita sydämet kulhoon ja lorauta päälle
oliiviöljyä noin 3-5rkl verran.
2.Purista sekaan yksi valkosipulin kynsi ja yhden sitruunan mehu.
3.Pilko joukkoon tuoreita yrttejä. Itse käytin pienen kourallisen
persiljaa, muutaman ruohosipulin varren, vähän timjamia ja pikkunipun
kreikkalaista basilikaa.
4.Lopuksi muutama kierros mustapippuria myllystä, ripaus suolaa ja
pikkupikkuripaus sokeria.
5.Sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Marinoidut artisokan sydämet maistuvat alkupalaksi, erilaisten ruokien
lisukkeena ja pikkunaposteltavana vaikkapa tapaspöydässä. Ainiin.. ja työvuorojen tilauksista päätellen myös siinä pizzan päällä ;-)

13 kommenttia

  1. Mistä artisokansydämiä saa? Haluan kokeilla ohjettasi :)

    VastaaPoista
  2. Mielestäni niitä saa aika monista ruokakaupoista, sieltä missä on muutkin säilykkeet. Artisokan sydämiä on myytävänä säilyketölkeissä sekä lasipurkeissa :-) Toivottavasti maistuu!

    VastaaPoista
  3. Niita voi ostaa myos mm. Cittarin salaattibaarista. Irtomyynnista siis. ;) t. Mama P.

    VastaaPoista
  4. Jep, salaattibaarista saa niitä valmiiksi marinoituja :-) Meidän lähi-cittarissa ei oo salaattibaaria joten kokeiltiin sit marinoida itse ja hyvin onnistui! :-)

    VastaaPoista
  5. Kiitosta vaan taas hauskasta ohjeesta :) nyt tiedän mitä meillä on ens kerralla tapas-illallisella. Aion tehä näitä, mozarellasalaattia, ja sun aurajuustotikut olisivat varmasti kova hitti täällä meillä :)

    Vilja

    VastaaPoista
  6. Mun rakkaus on tuoreet latvikset (olen todellakin valmis tekemään kaiken sen vaivan;) Mitenköhän toimisi tuoreiden marinointi... ps. ihania karvakuonoja!!

    VastaaPoista
  7. Jooo, totta! Kun ei jaksa/viitsi itse marinoida..niin sitten valmiita ostamaan! :) T. Mama P.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommentista ja kiva kuulla että aiot kokeilla näitä! :-) Aurajuustotikut on kans tosi hyviä :-)

    VastaaPoista
  9. Joo niissä on kyllä vähän tekemistä :-) En ole kokeillut ollenkaan tuoreiden marinointia..

    VastaaPoista
  10. Oi aivan ihana resepti! Tää lähtee testaukseen tässä lähipäivinä! Kiitos :)

    VastaaPoista
  11. Kiva jos innostut kokeilemaan! Tekis mieli itekin tehdä näitä taas viikonloppuna :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥