♥ Feta-kirsikkasalaatti

Tätä kesäistä salaattia tein meille yhtenä viikonloppuna kun saatiin nauttia koko päivä auringopaisteesta. Tällä kertaa keräsin takapihalta salaattia varten rucolaa, herneenversoja sekä ruohosipulia. Kivaa vaihtelua salaattiin toi jo pelkästään sekin, että pilkoin fetajuuston kolmioiksi. Tuollaisilla pienilläkin jutuilla saa salaattiin ja muutenkin ruokiin helposti uutta ilmettä. Aika usein tehdään myös perinteistä kreikkalaistyylistä fetasalaattia grilliruokien kanssa, mut nyt oli pakko laittaa mukaan kirsikoita kun ne olivat niin hyviä.



Feta-kirsikkasalaatti
rucolaa
herneenversoja
jääsalaattia
pala kurkkua
keltaisia kirsikkatomaatteja
200g fetajuustoa
tuoreita kirsikoita
kalamata oliiveja

1.Valmista ruohosipuli-vinaigrette ohjeen mukaan ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun valmistelet salaattia.
2. Pilko pala kurkkua ja puolita noin puoli rasiaa keltaisia kirsikkatomaatteja. Poista kirsikoista kivet ja säästä osa kirsikoita halutessasi kokonaisiksi salaatin päälle.
3. Leikkaa fetajuusto pieniksi kolmioiksi. Pyörittele revittyä jääsalaattia sekä rucolaa ja herneenversoja 2/3 osassa vinaigrettea. Asettele salaatit tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon pilkotut salaattiainekset sekä oliivit.
4. Viimeistele salaatti vielä lopulla vinaigretella ja tarjoile esimerkiksi grilliruoan ja tuoreen leivän kanssa.

Ruohosipuli-vinaigrette
2rkl valkoviinietikkaa
3rkl oliiviöljyä
kourallinen silputtua ruohosipulia
sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
muutama rouhaisu mustapippuria

1. Sekoita valkoviinietikka ja öljy pienessä kulhossa. Pilko ruohosipuli pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon.
2. Purista joukkoon muutama ruokalusikallinen sitruunamehua. Lisää lopuksi ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria.

Grillattiin salaatin kanssa maissia, pihvitomaatteja sekä tofua. Olipa muuten kivaa syödä omalla takapihalla, kun nyt lähiaikoina ollaan ihan suosiolla katettu pöytä sisälle vaikka ulkona ollaankin grillailtu.

Käytiin just ostamassa jättikassit ruokatarvikkeita huomisia erikoisvieraita varten. En malta odottaa että näen Prahan porukan ja etenkin Valentinan jonka näkemisestä on jo yli puoli vuotta aikaa. Pikkuinen on varmasti kasvanut jo ihan hurjasti! :)

4 kommenttia

  1. Ai että, nyt kyllä syötit tällekin salaattikonkarille aivan uuden idean - kirsikat salaattiin! Miten en ole ikinä tajunnut, että niitäkin voi fetan kanssa nauttia. Näyttää aivan tolkuttoman hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Kannattaa kokeilla, etenkin just fetan kanssa tosi hyvä yhdistelmä! :)

      Poista
  2. Komppaan, kokonaisuus näyttää tolkuttoman hyvälle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥