Omenapiirakka kanelimurupäällisellä

Meidän hedelmäkori oli pullollaan omenoita, joten päätettiin Hemmon kanssa leipoa piirakkaa. Muistin tämän mehevän raparperipiirakan ohjeen ja muokkasin ohjeesta vain muutaman kohdan. Raparperi vaihtui omenaan ja täytteen kermaviili maustamattomaan jogurttiin.

Lapsen kanssa yhdessä leipominen on ihanaa ja tämäkin saatiin tehtyä yhdessä lähes kokonaan. Minä mittaan ainekset ja pieni apulainen sekoittaa ne taitavasti taikinaksi. Välillä otetaan tietenkin pieniä maistiaisia ja lopuksi odotellaan yhdessä uunin edessä :)

Tämän piirakan salaisuus on jogurttitäyte, jonka ansiosta piirakka on juuri sopivan mehevä. Ennen paistoa päälle ripotellaan vielä murupäällinen joka viimeistellään kanelilla. Ja sitä saa laittaa reilusti!





OMENAPIIRAKKA KANELIMURUPÄÄLLISELLÄ

vuoka Ø 28cm


Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
125g voita

1dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
3 keskikokoista omenaa
3dl maustamatonta jogurttia
1 muna
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1/3 muruseosta
reilusti kanelia

  1. Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota muruseoksesta 1/3 toiseen kulhoon myöhempää käyttöä varten.

  2. Sekoita 2/3 osa seokseen 1dl maustamatonta jogurttia ja 1 muna. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuokaan.

  3. Kuori ja pilko omenat pieniksi siivuiksi. Painele siivut taikinan päälle vuokaan.

  4. Sekoita täytteen jogurtti, muna ja sokerit keskenään ja kaada omenoiden päälle.

  5. Ripottele lopuksi 1/3 osa muruseos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle reilusti kanelia.

  6. Paista piirakkaa +175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

  • Vinkit!
    – Tällä ohjeella saa aikaan yhden reilun kokoisen pyöreän piirakan. Tuplaamalla reseptin saat piirakkaa yhden pellillisen.
    – Voit käyttää pohjaan tulevan jogurtin tilalla myös kermaviiliä, piimää tai rahkaa.
    – Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä. Omenoiden tilalla voit käyttää esimerkiksi mustikoita, puolukoita tai raparperia.

Kurkkaa myös blogin kolme suosituinta omenareseptiä:




Omenaherkkujen lisäksi aikeissa olisi leipoa vielä jotain ihanaa puolukoista. Niitä löytyy pakkasesta sen verran, että marjoja riittää hyvin aamusmoothieiden ja vispipuuron lisäksi vielä ainakin yhteen piirakkaan.

Lisää herkullisia omenareseptejä voit katsoa Kotilieden reseptiarkistosta täältä.

 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥