Värikäs couscous-salaatti

Tein pitkästä aikaa ruokaisaa couscous-salaattia ja nappasin muutaman kuvankin, jotta saan kirjoitettua ohjeen tänne blogiin.

Couscousin, fetajuuston, viinirypäleiden ja cantaloupemelonin yhdistelmä on aivan ihana! Lisäksi tästä löytyy parsakaalia, tuoretta persiljaa ja sitruunalla maustettua öljyä. Suosittelen ehdottomasti lisäämään tuota öljyä reilusti ja myös sitruunan puristettu mehu sopii salaattiin mainiosti. Sitruuna tuo täydellisen loppusilauksen tähän.





VÄRIKÄS COUSCOUS-SALAATTI


6dl couscousia

6dl vettä

1,5rkl öljyä

1,5tl suolaa

2 parsakaalia

2 punasipulia

1 yksikyntinen valkosipuli

500g miniluumutomaatteja

500g viinirypäleitä

1 cantaloupemeloni

1tlk kikherneitä

400g fetajuustoa

200g pensasmustikoita

1 ruukku tuoretta persiljaa

n. 1dl sitruunalla maustettua öljyä

rouhittua mustapippuria

  1. Aloita kypsentämällä couscous. Kiehauta vesi kattilassa, lisää joukkoon suola ja öljy. Ota kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon couscous ja anna turvota kannen alla noin viisi minuuttia. Kaada couscous suureen tarjoiluastiaan, lisää hieman sitruunalla maustettua öljyä ja sekoita irtonaiseksi.

  2. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi ja höyrytä kypsäksi kattilassa.

  3. Kuori ja pilko punasipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi.

  4. Puolita miniluumutomaatit ja viinirypäleet. Pilko meloni ja fetajuusto kuutioiksi.

  5. Hienonna reilusti persiljaa ja sekoita couscousin joukkoon. Lisää sekaan parsakaali, sipulit, miniluumutomaatit, rypäleet, fetajuusto, meloni, kikherneet ja mustikat.

  6. Viimeistele salaatti reilulla lorauksella sitruunalla maustettua öljyä. Rouhi lopuksi päälle hieman mustapippuria.

  • Vinkki!

- Tarjoile salaatti sitruunalla maustetun öljyn tai tuoreen sitruunasta puristetun mehun kera. Sitruuna tuo salaattii ihanan maun!

- Sitruunalla maustettua rypsiöljyä saa valmiina kaupasta ja sitä voi käyttää esimerkiksi salaattien ja pastan sekaan.
 


Tällä ohjeella salaattia tulee suuri kulho (ikean 28cm teräskulho) joten ohjetta voi hyödyntää hyvin esimerkiksi juhlien tai illanistujaisten tarjoiluun. Jos haluat tehdä pienemmän salaatin, niin suosittelen puolittamaan aineksien määrän.

Makoisaa viikonloppua!

2 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥