Lämmittävä kasviscurry

Kape x Martinex-keittiövälineet saatu


Me saatiin kuin tilauksesta testiin uusi Kape Aihisen suunnittelema Sen seitsemän välinettä-keittiösarja. Uudet kattilat ja pannu ovat olleet ostoslistalla jo pidemmän aikaa, joten nämä todella tulivat tarpeeseen!

Ensimmäisenä pääsi testiin kuuden litran Sammio-keittokattila, johon teimme mielettömän hyvän kasviscurryn. Paljon kasviksia, sopivasti tulisuutta ja kookosmaitoa pehmittämään makua. Päälle reilu nokare kaurafraichea, tuoretta korianteria ja puristettua limen mehua. Aivan täydellinen ruoka, kun ulkona sataa kaatamalla ja kaipaa jotain sopivasti lämmittävää.





LÄMMITTÄVÄ KASVISCURRY


6 litran kattila


2 isoa sipulia

2 yksikyntistä valkosipulia

1 paprika

1kg perunoita

5 keskikokoista porkkanaa

1tl suolaa

0,5tl mustapippuria

0,5l kasvislientä

400g tomaattimurskaa

400g kookosmaitoa

1 iso parsakaali

1tlk kikherneitä (290g)

150g vihreitä papuja

250g herneitä

250g kirsikkatomaatteja

  1. Valmista ensin maustetahna morttelissa. Kuori ja pilko kaikki kasvikset.

  2. Mittaa kattilaan tilkka öljyä ja kuumenna maustetahna. Lisää joukkoon sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet. Kuullota pehmeäksi ja lisää paprika.

  3. Lisää seuraavaksi perunat ja porkkanat. Lisää mustapippuri ja suola ja sekoittele hetken aikaa.

  4. Lisää kattilaan kasvisliemi, tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat lähes kypsiä.

  5. Lisää lopuksi parsakaalin nuput, puolitetut vihreät pavut, kikherneet, kirsikkatomaatit ja herneet.

  6. Kasviscurry saa porista kattilassa vielä hetken aikaa, niin että kaikki kasvikset ovat kypsiä. Lisää vielä halutessasi chiliä tai muita mausteita.

  7. Tarjoile kasviscurry kaurafraichen, puristetun limen mehun, tuoreen korianterin ja naanleivän kera.

MAUSTEET MORTTELIIN


1rkl korianterinsiemen

1,5tl kokonainen kumina

1/4tl jauhettu kardemumma

0,5tl chilijauhetta

0,5tl kaneli

2tl currya

2tl paprikajauhe

1rkl inkivääriä raastettuna

  1. Valmista maustetahna hieromalla korianterinsiemenet ja kumina jauheeksi.

  2. Lisää loput mausteet sekä raastettu inkivääri ja tee näistä maustetahna.

  • Vinkki!

- Voit valmistaa maustetahnan myös valmiiksi jauhetuista mausteista. Chilijauhetta voit lisätä oman maun mukaan kun ruoka on valmista.





Tällä ohjeella ruokaa tulee tosiaan paljon ja tästä riittää hyvin suuremmallekin porukalle tai lounasta useammalle päivälle. Mausteinen ja lämmittävä ruoka on mitä parhainta juuri tällaisille sateisille syyspäiville tai talven pakkasille. Kaurafraichen tilalla voit hyvin käyttää myös ranskankermaa.

Leppoisaa sunnuntaita!

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥