KESÄN PARHAAT SUOLAISET x 10


Blogista on nyt haettu erilaisia suolaisia tarjottavia, joten ajattelin että näille on varmasti kysyntää ja kokosin yhteen 10 suosikkiani reseptiarkistoista. Tässä ei ole mukana suolaiset piirakat, vaan kokosin mukaan mm. erilaisia paahdettuja leipiä täytteineen, rapeita ruisleipätikkuja, mansikoita ja vuohenjuustoa, kasviksia ja hunajaa. Nämä ovat täydellisiä pikkupurtavia kesän puutarhajuhliin, illanistujaisiin tai grilliruokien alkupaloiksi.

Nappaa tästä vinkit seuraaviin juhliin tai vaikkapa kisastudioon naposteltavaksi!


Alunperin reseptikilpailua varten suunnittelemani leivät, joissa yhdistyy suolainen chorizo ja makea viikuna. Leivät paistetaan uunissa ja viimeistellään balsamicosiirapilla. Täydellinen pikkusuolainen ja loistava makupari punaviinin kanssa.




Helpot ja herkulliset bruschettat ovat meidän kesän suosikkeja. Näihin voi helposti muunnella täytteitä!




Fetajuustoa ja kasviksia rapeaksi paahdetun leivän päällä. Hunaja tuo kivasti makeutta näihin herkullisiin leipiin.




Näiden leipien juju on ranskankermassa, joka levitetään esipaistettujen leipien päälle vuohenjuuston kanssa. Loppusilauksen tuovat mansikat ja tuore basilika. Niin ihanan kesäinen yhdistelmä!




Näissä patongeissa maistuu basilika! Tavalliseen patonkitaikinaan saa kivaa vaihtelua lisäämällä joukkoon pestoa. 



Rapeat ruisleipätikut ovat kestosuosikkini ja näitä pitäisi ehdottomasti tehdä useammin! Reilusti valkosipulia ja tuoreita yrttejä, muuta ei tarvita. Leipätikut sopivat naposteltavaksi sellaisenaan tai pienempinä paloina esimerkiksi salaatteihin ja keittojen päälle.




Toastien täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Usein meillä tehdään perinteisiä kinkku-juustotäytteisiä toasteja, mutta välillä on kiva kokeilla myös uutta. Nämä sinihomejuustolla, viikunahillolla ja pekaanipähkinöillä täytetyt toastit ovat ihan mielettömän hyviä!




Sen lisäksi että nämä ovat kauniin värisiä, leivät ovat myös maukkaita ja kivoja tarjottavia illanistujaisissa tai kesän muissa juhlissa.




Mitä olisikaan kesä ilman eväsretkiä ja ihania piknik-reissuja? Pakkaa mukaan patonkeja erilaisin täyttein, joista jokainen voi valita suosikkinsa. 



Vuohenjuusto ja viikunahillo on täydellinen makupari. Nämä leivät saavat aina paljon kehuja ja katoavat parempiin suihin nopeasti, joten kannattaa tehdä näitä runsaasti jos mielit saada itsekin muutaman!



2 kommenttia

Kiitos kommentista! ♥