PÄHKINÄ-SUKLAABROOKIET, PELLILLINEN


Olen jo pitkään halunnut leipoa brookieita. Leivonnaisissa yhdistyy suklainen browniepohja sekä sattumilla maustettu keksitaikina, eli brownietia ja cookieita samassa palassa. Lisäsin keksitaikinaan paloiteltua suklaata ja pähkinöitä. Halutessaan brookiet voi viimeistellä ripauksella sormisuolaa, joka sopii täydellisesti suklaisiin leivonnaisiin.




PÄHKINÄ-SUKLAABROOKIET  PELLILLINEN

Brownietaikina:
250g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
3,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
4dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon, ota kattila liedeltä ja sekoita tasaiseksi.
2. Vispaa toisessa kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä voi-suklaaseoksen kanssa.
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri, ripaus suolaa sekä vehnäjauhot.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista uunin alemmalla tasolla 200 asteessa 10-12 minuuttia. Lisää esipaiston jälkeen keksitaikinaa päälle.



Cookietaikina:
250g voita
2dl sokeria
2 munaa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g suklaata
1dl pähkinöitä (suolapähkinä, pekaanipähkinä, maapähkinä..)

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan sekaan.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Pilko suklaa pieniksi sattumiksi ja rouhi pähkinöitä pienemmiksi. Lisää sattumat taikinan sekaan.
4. Tee cookietaikinasta kekoja esipaistetun browniepohjan päälle. Ripottele halutessasi päälle vielä hieman sormisuolaa.
5. Paista uunissa vielä toiset 10-12 minuuttia, kunnes keksitaikina alkaa saamaan vähän väriä pintaan mutta on vielä pehmeää.



Paiston kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta päälle tuleva keksitaikina ei kypsy liikaa. Taikina saa siis jäädä pehmeäksi, jolloin maku on parhaimmillaan ja leivonnaisesta on näin myös helpompi leikata paloja.

Pellillisestä brookieita saa leikattua noin 30-36 sopivan kokoista palaa. Nämä ovat makeita, joten pienempikin pala riittää hyvin taltuttamaan makeannälän. Keksitaikinan sekaan sopisi hyvin myös kuivatut marjat, valkosuklaa, daim-rakeet tai vaikkapa kermatoffee pieninä paloina.


Herkullista loppuviikkoa!



5 kommenttia

  1. Jopas on herkkua kerrakseen! Resepti täytyy ottaa talteen ja kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella herkkua! Kiva jos menee kokeiluun :)

      Poista
  2. Nää näyttää ihan taivaallisen ihanilta, kuten kaikki sun ihanat leipomukset aina! ♥♥♥ Sun blogi onkin yks mun ehdottomista suosikeista ollut aina :) Ihanaa viikonloppua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä tosi hyviä! Kiitos ihanasta kommentista, tästä tuli tosi hyvä mieli :) Sun blogi ja Instatili on myös täynnä aivan ihania herkkuja! Aurinkoista viikonloppua!♥

      Poista
    2. Voi kiitos paljon ja samoin ihanaa viikonloppua! ❤🌞🍰

      Poista

Kiitos kommentista! ♥