PERSIKKAINEN RAHKA-MURUPIIRAS

Pääsiäinen ilman persikka-rahkapiirakkaa tai perinteistä pashaa ja kulitsaa ei ole pääsiäinen. Näitä on saatava joka kevät ja yleensä innostunkin leipomaan rahkaleivonnaisia jo aikaisin maaliskuussa. Kaiholla muistelen näitä kuvia, jotka on otettu 2011 vuoden pääsiäisenä. Silloin kahvittelimme auringonpaisteessa porukoiden takapihalla.

Vaikka nyt ei olekaan ihan yhtä hyvä sää, niin leivontainnostusta riittää silti. Täällä on tehty murupiirakkaa, pääsiäismarenkeja, sitruunapullaa, kääretorttua ja rapeakuorista leipää.


PERSIKKAINEN RAHKA-MURUPIIRAS vuoka ø 28cm

POHJA:
100g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3dl vehnäjauhoja
~
250g maitorahkaa
1 muna
~
1tlk säilykepersikoita (410g/235g) 
unikonsiemeniä

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda.
2. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Mittaa 1/3 osa muruseosta erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten.
3. Sekoita 2/3 osaan taikinaa maitorahka ja kananmuna. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja kaada päälle rahkatäyte.
4. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Kaada kuutiot rahkatäytteen päälle vuokaan. Lisää lopuksi muruseos persikoiden päälle ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
5. Paista 180 asteessa 35-45 minuuttia. Muruseos saa jäädä hieman vaaleaksi, joten ota piirakka pois uunista juuri kun pinta alkaa saamaan väriä.

TÄYTE:
250g maitorahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
3rkl säilykepersikoiden lientä

1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

VINKKI!
Piirakasta saa helposti muokattua erilaisia versioita. Voit laittaa persikan tilalle esimerkiksi mangoa, mandariinia, päärynää tai omenaa ja ripauksen kanelia.



Nautin myös kovasti tästä neljän päivän vapaasta, sillä se tietää enemmän aikaa leipomiselle. Tällä hetkellä taikinakulhossa lepäilee taikina spelttileipää varten. Tein sen jo illalla valmiiksi ja odottelen vielä muutaman tunnin ennen kuin paistan sen. Luvassa siis tuoretta leipää aamupalaksi, nams!

9 kommenttia

  1. Hyvää Pääsiäistä Minka! =) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Hyvää Pääsiäistä myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Tuli paras rahkapiirakka, mitä oon koskaan leiponut. Erityisesti pohjaus mehevyydestä pisteet! Vielä pieni pala jäljellä, taidanpa keittää iltapäiväkahvit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että maistui! :) Tää on tosiaan ihana piirakka ja kiva kun voi vaihdella täytteitä sesongin mukaan :) Herkullista kahvitteluhetkeä ja hyvää pääsiäistä!

      Poista
  4. Nam, näyttääpä hyvältä! Täytyypä laittaa ohje korvan taakse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kannattaa tosiaan ottaa ohje talteen, tää on niin hyvää! :)

      Poista
  5. Mm ihanaa.. kaikki missä on unikonsiemeniä nimittäin! Enpäs ole koskaan ajatellutkaan laittaa sitä rahkapiirakkaan, lopputulos näyttää tosi kivalta ja pirteältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihanaa! :) Unikonsiemenet sopii yllättävän monenlaiseen leivontaan :)

      Poista
  6. Testasin ja hyvää oli! Teen varmasti toistekin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥