MUFFINSSIMUNAKKAAT

Ajatus muffinssimunakkaista on ollut jo pitkään mielessä ja vihdoin tänä aamuna päätin tehdä näitä. Täytteeksi valikoitui tomaattia, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Muffinssimunakkaat ovat nopeita valmistaa ja täytteeksi voi laittaa myös esimerkiksi fetaa, vuohenjuustoa, pinaattia, sieniä, paprikaa, oliiveja, kinkkua ja tuoreita yrttejä.




Muffinssimunakkaat 6 kpl
6 munaa
1 tomaatti
1 mozzarellajuusto
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
rypsiöljyä

1. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Silppua pieni kourallinen basilikaa.
2. Vispaa munien rakenne rikki, lisää 1tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria. Voitele muffinivuoan kolot tilkalla öljyä.
3. Kaada koloihin 1/3 osa kananmunista, lisää jokaiseen koloon viipale mozzarellaa, tomaattikuutiot, tuoretta basilikaa ja hieman mustapippuria. Kaada loppu kananmunamassa täytteiden päälle. Lisää loput mozzarellaviipaleet vuokiin ja viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja suolaa.
4. Paista munakkaita uunin alatasolla + 200 asteessa noin 12-15 minuuttia tai kunnes munakkaat ovat hyytyneet ja kohonneet. Tarjoile esimerkiksi tuoreen salaatin, marinoidun punasipulin ja paahdetun leivän kera.






Tortillaillasta yli jääneet marinoidut punasipulit sopivat hyvin munakkaiden kanssa. Lisäksi tarjolla oli tuoretta salaattia ja paprikaa sekä paahdettua leipää. Näitä meillä tehdään varmasti jatkossakin, nam!

Leppoisaa sunnuntaita!

4 kommenttia

  1. Just tänä aamuna värkkäsin muffinssimunakkaita. Pekonit vuokaan, muna-parmesanseos päälle, parsaa sekaa ja päälle. Vuoka uuniin ja minä suihkuun. Punasipulit oli varmaan just täydellisiä tuohon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam noi sun versiot kuulostaa kyllä todella hyviltä! Täytyypä kokeilla :)

      Poista
  2. Mun täytyy laittaa korvan taakse taas kaikkia muna-reseptejä, kun kohta niitä munia tulee taas ovista ja ikkunoista.;) tää oli kyllä sopivan simppeli meikäläiselle, kiitos!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on kyllä tosi helppoja valmistaa! :) Te onnekkaat! Mä taas meinaan olla pulassa kun munat on ihan lopussa ja vasta ens viikolla päästään taas hakemaan uutta satsia :D

      Poista

Kiitos kommentista! ♥