BRUSCHETTA: TOMAATTIA, SIPULIA JA FETAA


Bruschetta on Italiasta tuleva paahdettu leipä, jota tarjoillaan yleensä alkupalana. Leivälle ominaista on juurikin sen rapeus ja yksinkertaisimmillaan päällä on ainoastaan laadukasta oliiviöljyä, valkosipulia sekä pippuria ja suolaa. Näiden lisäksi perinteisiä täytteitä ovat mm. tomaatti, sipuli, erilaiset juustot, lihat ja yrtit.

Tein pääsiäisenä meille alkupalaksi bruschettoja, jotka keräsivät kovasti kehuja ja olivat myös omasta mielestäni todella onnistuneita. Kirjoitin siis äkkiä paperille mitä aineksia olin käyttänyt, jotta saisin reseptin talteen myöhempää käyttöä varten. Nämä leivät sopivat täydellisesti alkupalaksi, illanistujaisiin tai grilliherkkujen ja salaatin kanssa tarjottavaksi.





Tomaatti-sipuli-feta bruschetta 12 kpl

1 vaalea leipä (esim. ciabatta)
250g kirsikkatomaatteja
1 iso tomaatti
1 iso punasipuli
5 valkosipulinkynttä
100g fetaa
oliiviöljyä
reilusti tuoretta basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

1. Aloita leikkaamalla tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko 3 valkosipulinkynttä pieniksi paloiksi. Pilko myös iso kourallinen basilikan lehtiä silpuksi.
2. Leikkaa leipä 12 palaan ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele siivujen päälle oliiviöljyä, rouhi mustapippuria ja hieman suolaa. Paahda leipiä +200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä ja leivät ovat rapeita.
3. Kun leivät ovat uunissa, paista tomaatteja ja sipulia pannulla tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää loppuvaiheessa silputtu basilika joukkoon, jätä 1/3 osa basilikasta sivuun.
4. Ota leivät pois uunista, pirskottele päälle taas hieman oliiviöljyä. Puolita 2 valkosipulinkynttä ja hiero kynsiä leipiä vasten jotta niistä irtoaa makua. Lusikoi tomaatti-sipulitäytettä jokaisen siivun päälle. Murustele täytteen päälle fetajuustoa ja viimeistele leivät tuoreella basilikalla ja rouhaisulla mustapippuria. Tarjoile leivät heti.

Vinkki!
Saat leivistä näyttävämpiä, kun käytät myös keltaisia ja oransseja kirsikkatomaatteja.



Näitä tullaan varmasti tekemään monet kerrat kesän aikana! Leiväksi sopii hyvin myös isoiksi viipaleiksei leikattu patonki tai ranskanleipä. Tässä muutamia reseptejä aiemmin tekemiini herkullisiin täytettyihin leipiin: Hunajaiset vuohenjuustoleivät, Chorizo-viikunaleivät ja Rapeat valkosipulileivät sekä pippuriset juustoleivät.

Me avattiin eilen grillikausi ja voi että sitä tuoksua joka valtasi takapihan! Ihanaa kun tulee kesä! :)

2 kommenttia

  1. Aah, bruschetat on ihan mun suosikki antipastit! Ja nämäpä kuullostaa hyvälle - täytynee kokeilla pian tätä sun ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli kans nyt mun suosikkeja, tulee varmasti tehtyä monet kerrat kesän aikana. Kiva jos innostut kokeilemaan! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥