PERUNA-KUKKAKAALISOSEKEITTO


Erilaiset kasviksista ja linsseistä tehdyt mausteiset keitot ovat siitä loistavia, että keittoihin voi laittaa juuri niitä aineksia mitä kaapista sattuu löytymään. Tällä kertaa käytin ylimääräiset perunat ja hieman pehmenneen kukkakaalin herkulliseen sosekeittoon, jota tulikin aika iso kattilallinen. Keiton poreillessa kattilassa uunissa paistui itse leivottua patonkia.





Peruna-kukkakaalikeitto iso kattilallinen
8 perunaa
500g kukkakaalia
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
loraus öljyä
n. 8dl vettä
3-4dl maitoa
2tl suolaa
mustapippuria
inkivääriä
paprikamaustetta
chiliä
muskottipähkinää

nokare ranskankermaa & tuoretta timjamia

1. Pilko perunat, kukkakaali ja sipulit paloiksi. Kuullota isossa kattilassa öljyn kanssa. Lisää joukkoon kokonaiset valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa, mustapippuria ja muita mausteita.
2. Mittaa kattilaan vesi ja anna keittoainesten porista kannen alla kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa täysin pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä, sitä olisi hyvä olla juuri sen verran että keittoainekset peittyvät.
3. Kun perunat ja kukkakaalit ovat pehmeitä, poraa keittoainekset sileäksi kattilassa. Mittaa tässä vaiheessa joukkoon myös maito. Lisää maitoa sen mukaan, kuinka paksua keittoa haluat.
4. Kuumenna keitto porauksen ja maidon lisäämisen jälkeen. Lisää mausteita maun mukaan, inkivääri, chili ja hippunen muskottipähkinää tuovat keittoon kivasti lisämakua.
5. Tarjoile valmis keitto ranskankermanokareen, tuoreen timjamin ja itse leivotun leivän kera.






Leivoin keiton kanssa syötäväksi viljaisia patonkeja. Seuraavaksi kokeilulistalla on gluteenittomat patongit ja ensi viikolla meinaan leipoa gluteenitonta porkkanakakkuakin. Gluteeniton leivonta on alkanut sujua entistä paremmin ja niitä on aina hauskaa kokeilla.

Rentouttavaa viikonloppua!

4 kommenttia

  1. Seuraan sua instassa ja tulin kommentoimaan tänne ku tykkään sun blogist tosi paljon. Sulla on aivan ihanii kuvia instassa ja täällä :)

    Jutta

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos Jutta! Ja kiva kun kommentoit myös tänne blogin puolelle :-)

    VastaaPoista
  3. Sosekeitot on tosi hyviä! Kaunis koristelu :)

    VastaaPoista
  4. Oi niin on! Ja niin ihanan helppotekoisia! Kiitos :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥