GLUTEENITTOMAT MOKKAPALAT

Gluteeniton leivonta jatkuu ja tällä kertaa tein mummin luona mokkapaloja. Meillä on tapana käydä mummin kanssa kaupassa ja mennä hänen luokseen tekemään ruokaa. Samalla yleensä innostun leipomaan jotain gluteenittomia herkkuja, joista osa pakastetaan ja osa säästetään kahvin kanssa.

Muistan kun olin aika pieni ja päästiin käymään mummin työpaikalla leipomossa. Kaikki näytti niin hienolta, pöydällä oli pitkä rivi patonkeja, joku paistoi lihapiirakoita ja yksi asetteli leivonnaisia vitriiniin. Mulla on niin ihania muistoja lapsuudesta kun aina leivottiin mummin kanssa yhdessä ja katettiin pöytään tuoretta pullaa ja peltipiirakkaa :-)



Gluteenittomat mokkapalat pellillinen
5 munaa
3,5dl sokeria
4dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
5rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
150g voita
2dl maitoa

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kääntele taikina sekaisin nuolijan avulla.
2. Lisää lopuksi maito ja sulatettu voi, kääntele varovasti sekaisin jotta taikinan kuohkeus säilyy.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, levitä tasaiseksi ja paista +200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrute:
100g sulatettua voita
0,5-1dl vahvaa kahvia
3rkl tummaa kaakaojauhetta
n.5dl tomusokeria
tippa kylmää vettä

1. Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin vispilän avulla.
2. Levitä valmis kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele esimerkiksi valkosuklaalla, kookoshiutaleilla tai nomparelleilla.

Mokkapalat sopii hyvin pakastettavaksi, kannattaa leikata rasiaan valmiita paloja ja laittaa leivosten väliin palat leivinpaperia.


Pian on muuten luvassa Terveisiä Prahasta osa 2-postaus, jossa veljeni kertoo Prahan maalaismarkkinoista. Ja tänään onkin veljeni syntymäpäivä, joten paljon onnea Niki! Všechno nejlepší k narozeninám! ♥

6 kommenttia

  1. Oi, kiitos tästä reseptistä! Tämä tulee tarpeeseen, kun maaliskuussa tulossa juhlat, joihin tarvii taas leipoa gluteenitontakin herkkua kahvipöytään. Hyvältä näyttävät sinun mokkapalasi. Toivottavasti itse onnistun leipomaan yhtä kuohkeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos reseptille tulee käyttöä! :-) Kunhan vaan kääntelee taikinan varovasti sekaisin, niin kuohkeus pysyy ja pohjasta tulee ihanan pehmoinen :-)

      Poista
  2. Tää täytyyki laittaa korvan taakse. Äipällä ja mummilla on keliakia ja ne alkaa varmaan kyllästymään mun ainaiseen kääretorttu tarjontaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi kääretorttua, nam! Mun sisko tekee superherkkukääretorttuja välillä, mut ite en oo tehny aikoihin.. nyt kyl tekis mieli tehdä sellanen ite :-)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä mokkapaloja!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥