GLUTEENITTOMAT LEIPÄSET

Herkullista tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja juuri uunista tulleita lämpimiä leipäsiä. Mikä ihana yhdistelmä! Nää gluteenittomat rieskoja muistuttavat leipäset ovat todella nopeita ja helppotekoisia. Ainekset vain sekoitetaan keskenään, taikina lusikoidaan pellille ja leipäset paistetaan kauniin kullanruskeiksi.

Voitin viime syksyä CocoVin reseptikilpailun pähkinäisellä-suklaajuustokakulla. Voittajat saivat palkinnoksi illallisen Porvoon Kannonnokassa. Valitettavasti en päässyt osallistumaan illalliselle töideni takia, joten sain valita tuotteita CocoVin nettikaupan valikoimista. Oonkin nyt innostunut kokeilemaan palkinnoksi saamiani tuotteita ja syönyt niitä myös sellaisenaan. Erilaisia siemeniä, kuivattuja marjoja, raakasuklaata.. nam!






Gluteenittomat leipäset 6kpl
3 luomumunaa
0,5dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1tl suolaa
1dl hasselpähkinäjauhoa
0,5dl kookosjauhoa
1tl leivinjauhetta
2tl psylliumia
2 kourallista kuorittuja hampunsiemeniä

1. Riko munat pieneen taikinakulhoon, vispaa rakenne rikki ja lisää öljy sekä suola.
2. Sekoita joukkoon hasselpähkinäjauho, kookosjauho, leivinjauhe ja psyllium.
3. Lisää lopuksi kuoritut hampunsiemenet ja anna taikinan turvota hetki.
4. Lusikoi taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita leipäset lusikan avulla.
5. Paista +200 asteessa 10-15 minuuttia, niin että leipäset saavat hieman väriä pintaan. 


Noi hampunsiemenet eivät ole välttämättömiä näissä leipäsissä, oon tehnyt näitä myös ilman siemeniä. Joukkoon voisi hyvin lisätä myös vaikkapa hasselpähkinärouhetta jos haluaa. Kuoritut hampunsiemenet tuovat leipäsiin maun lisäksi kivaa suutuntumaa ja niissä on paljon proteiinia sekä hyviä rasvoja. Hauskan makuisia myös sellaisenaan naposteltuna. Psylliumin ansiosta gluteenittomat leivonnaiset ovat helpommin käsiteltäviä ja koostumuksesta tulee kuohkeampi. Kookosjauhoja oon käyttänyt ennen vain makeisiin leivonnaisiin, niissä on runsasti kuituja ja jauhot sopii hyvin myös puuron sekaan.

Tulevan ystävänpäivän kunniaksi muotoilin yhden leipäsen sydämen muotoiseksi. Näitähän voisi hyvin tehdä vaikkapa lahjaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Löysin eilen kaupasta hauskoja sydämenmuotoisia muffinssivuokia ja sydämen muotoista pastaa. Saas nähdä mitä niistä keksitään! :-)

4 kommenttia

  1. Luulin että sulla ois näissä esim. porkkanraastetta. Mä tein sellaisia mihin tulii 200g porkkanasosetta, 2 munaa, 1dl tattarihiutaleita, 2dl jauhoseosta tai kookosjauhoja/riisijauhoja, 1 rkl psyllium, 1tl suola. :) Tosi hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Kuulostaa tosi hyviltä noi sun tekemät, täytyypä kokeilla porkkanaista versiota kans :-)

      Poista
  2. Nam, ihanat leipäset ja suloisiakin kun ovat sydämmen muotoisia. Pitääkin ystävänpäiväksi kokeilla näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on kyllä hyviä! Ja niin ihanan nopeita tehdä :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥