TSEKKILÄINEN ILTA

Hämyinen kynttilöillä valaistu keittiö, pöydille vaahtoavia olut-tuoppeja, Tsekkiläistä musiikkia sekä hyvää seuraa ja herkullista ruokaa. Vietimme eilen Tsekkiläistä iltaa, jonka halusimme järjestää veljeni kanssa ennen kuin hän lähtee takaisin kotiinsa. Oli kiva kokoontua porukalla yhteen ja viettää iltaa hyvän ruoan parissa. Seuraavan kerran ollaankin sitten Jouluna yhdessä koko konkkaronkka, kun veljeni lisäksi Prahasta saapuu myös hänen kihlattunsa Veronika sekä heidän pieni Valentina-tyttö :-)







JÌDELNÌ LÌSTEK / MENU

Kuchyňské pozdravy / Keittiön tervehdys: 
Chlebíčky
Tsekkiläinen "open sandwich"

Předkrmy / Alkupalat:
Bramboráčky a strouhaným křenem
 Perunapannukakkuja piparjuuriraasteella
Opečený chléb okořeněn pepřem, česnekem a hořčicí
Paahdettua leipää paprikalla ja valkosipulilla maustettuna, sinapin kanssa tarjoiltuna 
Nakládaný hermelín
Marinoitua juustoa

Hlavní chod / Pääruoka:
Pivo dušené hovězí guláš
Oluessa haudutettua lihapataa
Knedlíky
Dumplingseja eli knöödeleitä
Dušené červené zelí
Haudutettua punakaalia 

Dezert / Jälkiruoka:
Švestka Galette s vanilkovou zmrzlinou
Luumu Galette ja vaniljajäätelöä

Nápoje / Juomat:
Pilsner Urquell
Novopacké pivo
Valkoviini

Pyrimme luomaan Tsekkiläistä tunnelmaa pienillä jutuilla, joista suurin osa löytyikin jo valmiiksi porukoiden luota. Tuopit ja korkeat tuikkukupit ostin kierrätyskeskuksesta. Pöytäliinan mama on ostanut kirppikseltä jo aiemmin, noi ruusulautaset on mun isoisoäidin vanhoja ja hauskat väriä vaihtavat kuviolliset tuikut äitini oli saanut buzzadorin kautta.



Tunnelmaa oli luomassa myös Tsekkiläisen Zuzana Navarován musiikki, joka sopi ihan täydellisesti tähän iltaan. Maistoin ekaa kertaa tota marinoitua juustoa muutama vuosi sitten, kun Veronika oli tehnyt sitä Jouluksi. Todella herkullista!

Nää alkupalat on kaikki sellaisia, joita Tsekeissäkin syödään perinteisesti oluen kanssa.

Väriä vaihtavien kynttilätuikkujen tuoksuina olivat kaneliomena sekä karhunvatukka-viikuna. Nämä näyttivät todella kivoilta hämärässä keittiössä :-)

Pääruoan lihapata hautui yli kuusi tuntia oluessa. Lihapadan kanssa syötiin haudutettua punakaalia ja dumplingseja, eli vedessä keitettyjä leipäsiä.



Jälkiruoaksi tarjoiltiin kanelilla ja appelsiininkuorella maustettua luumupiirasta sekä vaniljajäätelöä.

Ilta oli kaikinpuolin todella onnistunut ja ruoat saivat paljon kehuja. Istuskeltiin vielä olohuoneen puolella melkein kahteentoista asti, jonka jälkeen pääkokki eli veljeni painui ansaituille yöunille, me lähdimme kotiin ja muut jäivät vielä katsomaan elokuvaa. Aikamoinen sekasotku ja tiskivuori taisi jäädä aamuksi..

15 kommenttia

  1. Huoooh, mitkä herkut! :) annokset, kynttilät ja kattaukset niin viimeisen päälle ajateltu. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin kyllä loihdittua juuri oikeanlainen tunnelma noinkin pienillä jutuilla kuin kynttilöillä ja sekalaisilla astioilla sekä tuopeilla :-) Kiitos ja samoin myös sinulle!

      Poista
  2. Ihania tälläiset teemaillat :) tsekkiläisiä herkkuja en ole koskaan tainnut maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Juhlien järkkääminen on niin kivaa! Ja ruoka oli tosi herkullista :-)

      Poista
  3. Nam, epäilemättä herkullista! :)

    VastaaPoista
  4. Heeey! Looks so great, too bad me and Vaapukka were not there..well x-mas is around the corner.. :) and you really had dumplings, great, cause they are not so easy to make :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I was hoping that you would have been there! I love the fact that Christmas is coming and then we'll see you and Little Vaapukka :-) I visit Bubbles in puddles everyday to see your stories and Vaapukka's dance! ♥

      Niki made the ​​dumplings and you should have seen when they were in a pan and the water was boiling over.. :-D But even so the result was yummy :-)

      Poista
  5. Oi, miten ihanan tunnelmallinen ilta teillä on ollut! Ihania tuollaiset illanistujaiset <3 Mä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään! Ja tunnelma oli kyllä kohdillaan, oli tosi kivaa :-)

      Poista
  6. Mahtavat herkut, nam ! Illaistujaiset on ihania, pitääkin järjestää omat piakkoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mäkin tykkään järjestää illanistujaisia ja muita juhlia, etenkin se tarjoilujen suunnittelu ja tekeminen on niin kivaa! :-)

      Poista
  7. Upean näköistä. Olette kyllä nähneet vaivaa tämän eteen! Teemailllat ois kivoja järjestää aina silloin tällöin, pitäisköhän...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Ja mun vastaus on: ehdottomasti pitäis! Mä haluaisin pitää ainakin jotkut pikkujoulut vielä ja sit Kreikkalainen ilta on kans tiedossa :-)

      Poista
  8. Tunnelmallisen näköinen ilta teillä on ollut herkkuruokien äärellä!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥