"Paras brunssi ikinä!" oli yökyläilijämme kommentti kun herkuttelimme eilen myöhäisellä brunssilla. Tarjolla oli pehmoisia juustosämpylöitä, täytettyjä vadelmaskonsseja, luumukompottia soijajogurtin kera, viinirypäleitä, kahvia, teetä sekä luomumehua.
Sämpylöiden ja skonssien taikinoihin käytin Alpron maustamatonta soijajogurttia ja kanelilla maustettua luumukompottia söimme myös pehmeän täyteläisen soijajogurtin kera. Aamiainen on osa Alpron ja Blogiringin kampanjaa, jossa bloggaajat loihtivat mitä herkullisimpia viikonloppuaamiaisia. Halusin käyttää myös muita Alpron tuotteita ja tällä brunssilla kaadoimme kahvin sekaan soijamaitoa ja vadelmaskonssien väliin vispattiin Airy&Creamya. Nams! :-)
Juustoiset jogurttisämpylät, 9kpl
3dl kuumaa vettä
1tl suolaa
1rkl luomuhunajaa
2dl kaurahiutaleita
2dl Alpro pehmeän täyteläistä maustamatonta soijajogurttia
7dl vehnäjauhoja
1/2pss kuivahiivaa
2dl raastettua juustoa
0,5dl luomu rypsiöljyä
Päälle: vettä & 1dl hienoksi raastettua juustoa
1.Mittaa taikinakulhoon kuuma vesi, suola, hunaja sekä kaurahiutaleet ja maustamaton soijajogurtti.
2.Lisää ensin muutama desi vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Jatka jauhojen lisäämistä samalla taikinaa sekoittaen. Lisää öljy sekä juustoraaste ja vaivaa taikinaa vielä 5-10minuuttia.
3.Kaada taikina jahotetulle pöydälle tai tasolle, peitä liinalla ja kohota puoli tuntia.
4.Muotoile kohonnut taikina varovasti neliöksi, leikkaa levystä yhdeksän neliön tai suorakulmion muotoista sämpylää, voitele sämpylät vedellä ja paina kevyesti juustoraasteeseen. Asettele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia.
5.Paista sämpylöitä +225 asteessa 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin ja sämpylät tuntuvat kypsiltä.
Soijajogurttia sisältävistä sämpylöistä tuli ihanan pehmoisia. Neliön muotoiset sämpylät tuovat kivaa vaihtelua aamiaispöytään ja nämä ovat myös helppotekoisia, kun sämpylät vaan leikataan paloiksi ja pyörittelyvaihe jää siis kokonaan pois :-)
Vadelmaiset jogurttiskonssit, 12kpl
Taikina:
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
80g voita
1rkl fariinisokeria
1 muna
1dl Alpro pehmeän täyteläistä maustamatonta soijajogurttia
2dl vadelmia
Täyte:
Vadelmahilloa
2,5dl Alpro soya Airy&Creamya + 2rkl tomusokeria
1.Mittaa taikinakulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä suola ja nypi joukkoon pehmeä voi.
2.Sekoita joukkoon fariinisokeri, 1 muna ja maustamaton soijajogurtti. Lisää lopuksi vadelmat ja kaada taikina jauhotetulle pöydälle.
3.Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi, ota muotilla ympyrän muotoisia paloja ja asettele palat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4.Ripottele skonssien päälle mantelilastuja, paista +215 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinnassa on hieman väriä.
5.Kaada Airy&Creamy pieneen kulhoon, mittaa sekaan tomusokeri ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi, vispaus onnistuu hyvin myös käsin! Halkaise hieman jäähtyneet skonssit, täytä vadelmahillolla ja vaahdotetulla soijakermalla. Hunnuta täytetyt skonssit tomusokerilla.
Nämä vadelmaskonssit saivat aamiaispöydässä eniten kehuja! Skonssit valmistuvat nopeasti ja taikinaan käytettäviä marjoja voi vaihdella mielensä mukaan. Meillä oli pakastimessa itse kerättyjä vadelmia joita halusin käyttää näihin. Vaahdotettu soijakerma sopi väliin ihan mielettömän hyvin ja pysyi pitkään muodossaan valmiiksi täytetyissä skonsseissa. Maku oli myös kivasti kevyempi ja raikkaampi kuin tavallisessa kermassa.
Pehmeän täyteläistä soijajogurttia luumu-kanelikompotilla, kolmelle
Alpro pehmeän täyteläistä maustamatonta soijajogurttia
3 luumua
1dl vettä
1rkl fariinisokeria
1rkl kookossokeria
1tl kanelia
1.Mittaa vesi, fariinisokeri, kookossokeri ja kaneli pieneen kattilaan. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi.
2.Pilko luumut pieneksi kuutioksi ja lisää kattilaan. Sekoittele ja anna kiehua noin 5-8 minuuttia kunnes liemi alkaa muuttua siirappimaiseksi.
3.Annostele pieniin jälkiruokakippoihin soijajogurttia, kaada luumukompottia päälle ja koristele halutessasi paahdetuilla mantelilastuilla.
Tässä herkussa soijajogurtin täyteläinen maku tuli parhaiten esiin, tosi hyvää ihan sellaisenaan ja vielä parempaa kaneliluumujen kera! Luulenpa, että ekaa kertaa kokeilussa ollutta Mild&creamy-jogurttia tulee jatkossakin löytymään meidän kaapista. Uusia tuotteita on aina kiva kokeilla ja tää oli mukavaa vaihtelua turkkilaiseen jogurttiin, jota yleensä syömme hedelmien kanssa.
Maustamattoman soijajogurtin lisäksi Alprolla on muitakin kasvipohjaisia jogurttivaihtoehtoja. Näitä ovat perhmeän täyteläinen vanilja, mustikka sekä mansikka-raparperi. Täysin laktoositon kasvipohjainen jogurtti ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita, värejä, säilöntäaineita tai eläinrasvaa.
Viime sunnuntaina Kokit ja Potit-blogissa herkuteltiin mehevillä bageleilla. Käykäähän kurkkimassa millaista herkkuaamupalaa Hiidenuhman keittiössä valmistetaan ensi sunnuntaina.
Herkullisia aamiaishetkiä!
Yhteistyössä Alpro |
Näyttääpä herkulliselta ja kelpaisi minullekkin :) Pitääpä joskus kokeilla noita skonsseja, kun näyttävät niiiin hyviltä. En nimittäin ole koskaan syönyt, tai sitten edes valmistanut skonsseja. Vadelmiakin löytyy pakkasesta :)
VastaaPoistaHerkun näköistä! Alpron soijakerma on todettu tässä perheessä jopa paremmaksi kuin perus vispikerma, maistuu lapsillekin paremmin :) Sulla on mielettömiä kuvia täällä blogissasi, leppoisaa sunnuntaita :)
VastaaPoistaIina
Kiva kuulla! :-) Skonssit ovat tosiaan aika nopeita tehdä ja niihin voi vaihdella täytteitä mielensä mukaan, sekä suolaisia että makeita tai sit voi jättää täytteet kokonaan pois. Ihana pikkuherkku teen kanssa nautittavaksi :-)
VastaaPoistaMekin tykästyttiin Airy&Creamyyn, nams! :-) Mun kuvat on lähiaikoina tuottaneet mulle ihan hirveästi päänvaivaa, tuntuu että niistä tulee ihan epätarkkoja ja kellertäviä kun on niin hämärää kokoajan. Muutenkin uuden kameran ostaminen on jatkuvasti mielessä, mulla on yks tosi vanha kamera käytössä, sit yks sellanen joka ei tarkenna kunnolla ja äidin kamera on ollut mulla lainassa jo vaikka kuinka kauan. Ei huvita edes kuvata kauheasti, kun tuntuu et niistä kuvista tulee vaan epätarkkoja ja tyhmän värisiä :-D
VastaaPoistaVoin kyllä erittäin hyvin ymmärtää vieraasi kommentin... aivan ihanan herkulliselta näyttää:):):).
VastaaPoistaKiitos! :-) Skonsseja ei ole enää yhtään jäljellä, sämpylöitä taitaa olla muutama.. :-) Eli kyllä maistui!
VastaaPoistaOlispa saanut olla mukana.....:)
VastaaPoistaTykkään tosi paljon Alpron tuotteista, joooten tämä on varmaankin se paras brunssi ikinä! ;) Näyttää todella herkulliselta. ♥
VastaaPoistaIhan mieletöntä aamuherkuttelua!
VastaaPoistaVoi jestas miten herkullisen näköistä! Kyllä on ihanat kuvat ja mahtavat brunssiherkut!
VastaaPoistaTuo luumu-kanelikompotti on varmasti jumalaista.:)
Tosi ihana brunssi.:)
VastaaPoistaTäytyy testata jogurttia ja skonssien välissä olevaa soijakermaa! Aivan ihana brunssi teillä on ollut :)
VastaaPoistaHihi! Mäkin usein mietin noin, kun katselen muiden herkullisia kattauksia ja ruokakuvia! :-)
VastaaPoistaMäkin tykkään! Ja siks just olikin kiva kokeilla myös itselle uusia tuotteita :-) Kiitos kommentista!
VastaaPoistaSanos muuta! Voiko olla parempaa tapaa vapaapäivän aloituksen :-)
VastaaPoistaToi luumujuttu oli sellanen minkä tein vaan yhtäkkiä kun halusin käyttää vikat luumut pois ja sopi muuten mielettömän hyvin ton jogurtin kanssa. Nams :-)
VastaaPoistaBrunssit on kyllä ihan loistavia viikonloppuaamuihin :-)
VastaaPoistaVoin lämpimästi suositella molempia :-) Kiitos kommentista!
VastaaPoistaTämä yövieraanne oli jo odottanut päivtystä brunssistanne. Hän jäi kovasti kaipaamaan Vadelmaisia jogurttiskonsseja.
VastaaPoistaSelitti ummet ja lammet koko brussistä (verbaaliakrobaatti toisinaan) niin että vesi valui pitkin kieltäni väliaikanieleskelyyn asti ja mietin josko seuraavan kerran jätettäsis pikkuveikka kotiin ja äitinsä tulisi yökylään ja aamiaisbrussille. On vaan taas niiiin slurpin näköistä <3