10. lokakuuta 2013

♥ Lämmin feta-luumusalaatti

Näin syksyn tullen jo vähän varpaita paleltaa, eikä tee mieli syödä kylmiä ruokia. Oonkin nyt innostunut tekemään osittain lämpimiä salaatteja. Lisäämällä salaattiin pannulla paistettua kesäkurpitsaa sekä marinoitua punasipulia, on lopputulos herkullinen ja syysiltoihinkin sopiva. Fetajuusto maistuu erityisen hyvältä, kun salaatin päälle pirskottelee punasipuleista jäänyttä lämmintä balscamikokastiketta. Tsekkiläiseen iltaan tekemäni luumujälkkärin innoittamana ollaan tehty myös luumutäytteisiä pullia, syöty luumuja sellaisenaan ja nyt laitoin luumuja myös salaattiin. Vielä kun päälle ripottelee cashewpähkinöitä, on lopputulos todella herkullinen! Tätä salaattia oon tehnyt jo muutaman kerran :-)

Feta-luumusalaatti, kahdelle
Jääsalaattia
Napolitan-mix salaattisekoitusta (rucola, mizuna, punajuurikkaan lehti, pinaatti)
4 isoa luumua
150g fetaa
Marinoitua punasipulia
10cm pätkä kesäkurpitsaa
150g miniluumutomaatteja
Kourallinen cashewpähkinöitä
Tuoretta persiljaa

1.Aloita marinoitujen punasipulien valmistuksella. Voit tehdä annokset suoraan lautasille tai halutessasi salaattikulhoon. Revi salaattipohjaksi jääsalaattia ja sekoita joukkoon napolitan-mix salaattisekoitusta.
2.Puolita luumut, poista siemenet ja pilko reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää salaattiin myös puolitetut miniluumutomaatit.
3.Höylää kesäkurpitsasta ohuita siivuja, kaada pannulle öljyä ja paista siivuja molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4.Lisää kesäkurpitsasiivut ja marinoidut punasipulit lämpiminä salaattiin. Murustele päälle reilusti fetajuustoa, ripottele joukkoon cashewpähkinöitä, pieneksi pilkottua persiljaa ja pirskottele lopuksi koko salaatin päälle punasipulien balsamicokastiketta.

Balsamico-marinoidut punasipulit
1dl vettä
2 punasipulia 
0,65dl sokeria
0,35dl balsamiviinietikkaa 

Sokerin ja viinietikan tilalla voi käyttää myös noin puoli desiä valmista balsamicosiirappia.

1.Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi tai puoliympyröiksi.
2.Mittaa vesi, sokeri ja viinietikka kattilaan, kiehauta seos ja lisää joukkoon sipulit.
3.Hauduta viitisen minuuttia ja ota kattila pois liedeltä.
4.Siivilöi sipulit, yli jäänyttä lientä voi pirskotella suoraan salaatin päälle.

Jos osittain lämmin salaatti vaikuttaa herkulliselta, niin kurkkaa myös tämä aiemmin tekemäni lämmin tofu-salaatti. Kasvisruokia on tullut syötyä nyt tosi paljon ja tänään ajattelin tehdä kaurapohjaisen piiraan, josta on tullut yks meidän lemppareista. Huomenna kokkailen pastaa yhtä reseptikilpailua varten.. sen jälkeen ei ole hetkeen tulossa kilpailuja, ainoastaan muutama yhteistyöjuttu Blogiringin kautta. Mukavaa torstai-päivää! :-)

8 kommenttia :

  1. Onpa taas niiiin herkullisen näköisiä kuvia, nälkä tulee katsellessa:)

    VastaaPoista
  2. Ihanan syksyiset värit tuossa salaatissasi... ja niin herkullisen näköistä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuli tosi syksyinen fiilis tästä salaatista, niin värien kuin maunkin puolesta :-)

      Poista
  3. Tätä täytyy tehdä meilläkin... ihana salaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä! Tästä tais tulla mun tän syksyn lempparisalaatti :-)

      Poista
  4. Ihanan värikästä ja mahtava idea laittaa luumuja fetasalaattiin. Meneepä kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tajuu miten en oo laittanut aiemmin, toi yhdistelmä oli niin herkullinen! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ♥