Pääsiäisenä tulee aina leivottua jotain ihanaa rahkapiirakkaa ja yleensä se sisältää myös persikkaa. Jonain vuonna vaihdoin tilalle aprikoosin
Tänä vuonna leivoin pellillisen, sillä halusin lähettää siitä herkuteltavaa myös vanhemmille ja vaarilleni.
PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA
pellillinen, 20-30 palaa
Pohja:
8dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
250g voita
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
- Jaa muruseos kahteen kulhoon. Toiseen tulee 1/3 osa ja toiseen 2/3 osa muruseosta.
2dl maustamatonta jogurttia
1 muna
- Lisää 2/3 osa muruseoksen joukkoon jogurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
2tlk säilykepersikoita (410/235g x2)
Mitenköhän onnistuu gluteenittomalla jauholla? Tuleekohan yhtä hyvää 🤔
VastaaPoistaHeippa! Blogista löytyy tällainen ohje, jossa on gluteeniton pohja ja täytteeksi voi hyvin laittaa tämän ohjeen mukaan persikkaa 😊
Poistahttps://kaakaokermavaahdolla.blogspot.com/2020/08/gluteeniton-ja-laktoositon.html?m=1