Tätä pastaa söimme vanhempieni luona viime kesänä ja siitä lähtien on tehnyt mieli tedä tätä itsekin. Alkuperäinen ohje on kirjasta Maittavat pastat ja tämän postauksen resepti on siitä muokattu versio. Pasta-annos vilahti aiemmin Instagramin puolella ja lupasin kirjoitella teille reseptin ylös tänne blogiin, kiva jos joku muukin innostuu tätä kokeilemaan.
Rakastan pinjansiemeniä ja erilaisia juustoja, joten jo pastan nimen kuullessani tiesin että tulen pitämään tästä ja oikeassa olin. Siis ihan mielettömän hyvää! :)
PINJANSIEMEN JUUSTOPASTA
Tagliatelle pastaa 4:lle
1,5dl pinjansiemeniä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 parsakaali
1 pkt vahvaa Koskenlaskija sulatejuustoa
1,5dl maitoa
80g sinihomejuustoa
nippu tuoretta basilikaa
ripaus mustapippuria ja suolaa
1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla käännellen, kunnes pinta on kullanruskea. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
2. Pilko kesäkurpitsa viipaleiksi ja siitä neljään osaan. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Höyrytä parsakaalia niin, että se pehmenee mutta saa jäädä hieman napakaksi. Lisää lopuksi kesäkurpitsat ja anna pehmentyä hieman.
3. Kuumenna pannulla maito ja sulata joukkoon sulatejuusto ja sinihomejuusto. Lisää silputtu basilika sekä ripaus rouhittua mustapippuria ja suolaa.
4. Lisää joukkoon parsakaali, kesäkurpitsa ja pinjansiemenet. Halutessasi voit jättää osan siemenistä pastan päälle ripoteltavaksi. Sekoita keitetty ja valutettu pasta sekä kastike keskenään.
5. Tarjoile tuoreen basilikan ja pinjansiemenien kanssa.
Vinkki!
- Tarkkaile pinjansiemeniä koko paahtamisen ajan, sillä ne saattavat kärähtää herkästi.
Alkuperäisessä reseptissä on lisäksi myös tuoreita herkkusieniä ja niitä ajattelin laittaa mukaan seuraavalla kerralla. Sopivat varmasti hyvin tähän!
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! ♥