Varma kevään merkki lisääntyneen auringonvalon ja lumen sulamisen lisäksi on ehdottomasti persikkainen rahkapiirakka. Erilaiset rahkaleivonnaiset kuuluvat kevääseen ja viimeistään pääsiäisen kahvipöytään on aina pakko leipoa persikka-rahkapiirakkaa. Pohja koostuu vaahdotetusta sokerista ja voista ja tällä kertaa lisäsin taikinaan myös kookossokeria ja kaurahiutaleita. Täyte on perinteinen maitorahkatäyte, johon lisämakua tuovat sitruuna ja vanilja. Paahteiset mantelilastut sopivat täydellisesti piirakan reunoille. Rahkapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantunteet ja täyte on hyytynyt kunnolla jääkaapissa.
Persikka-rahkapiirakka vuoka ø 28cm
Pohja:
100g voita
0,5dl sokeria
0,5dl kookossokeria
2 munaa
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla sekoittaen.
2. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhet ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
n.450g säilykepersikoita 500g maitorahkaa
2 munaa
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
3rkl sitruunamehua
0,5dl säilykepersikoiden lientä
kourallinen mantelilastuja
1. Pilko persikat pieneksi kuutioksi. Jos haluat, voit pilkkoa muutaman päälle tulevan persikan myös siivuiksi. Asettele persikkakuutiot piirakkapohjan päälle vuokaan, mutta jätä 3-4 siivutettua persikkaa sivuun.
2. Sekoita täytteeseen tulevat ainekset keskenään ja kaada persikoiden päälle vuokaan. Asettele persikkasiivut täytteen päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
3. Paista piirakkaa +180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.
Pohja:
100g voita
0,5dl sokeria
0,5dl kookossokeria
2 munaa
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla sekoittaen.
2. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhet ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
n.450g säilykepersikoita 500g maitorahkaa
2 munaa
2tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
3rkl sitruunamehua
0,5dl säilykepersikoiden lientä
kourallinen mantelilastuja
1. Pilko persikat pieneksi kuutioksi. Jos haluat, voit pilkkoa muutaman päälle tulevan persikan myös siivuiksi. Asettele persikkakuutiot piirakkapohjan päälle vuokaan, mutta jätä 3-4 siivutettua persikkaa sivuun.
2. Sekoita täytteeseen tulevat ainekset keskenään ja kaada persikoiden päälle vuokaan. Asettele persikkasiivut täytteen päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
3. Paista piirakkaa +180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.
Mitä teiltä löytyy tänä vuonna pääsiäisen kahvipöydästä? :)
Vielä en ole päättänyt mitä leivon pääsiäiseksi.. Mutta jotain häätyy keksiä, kun vieraita on tulossa. Kaljupää kahveja en kehtaa tarjota :)
VastaaPoistaMukavaa pääsiäistä :)
En ole itsekään vielä ihan varma mitä leipoisin. Kaupasta ei löytynyt digitaalivaakaa, joten macaronit varmaan jäävät nyt ainakin listalta pois. Oma vaakani kun katosi kummallisesti muuton aikana, en tajua missä se on! Joku ihanan raikas juustokakku olisi hyvää.. Saas nähdä mitä sitä lopulta löytyy tänä vuonna kahvipöydästä :)
PoistaVielä en ole päättänyt mitä leivon pääsiäiseksi.. Mutta jotain häätyy keksiä, kun vieraita on tulossa. Kaljupää kahveja en kehtaa tarjota :)
VastaaPoistaMukavaa pääsiäistä :)
Meillä on keittiöremontti meneillään joten olen ilman uunia 6-8 viikkoa!!! Tänään oli jo pakko käydä siskon luona paistamassa tiikerikakku ja pääsiäiseksi teen Mariannejuustokakun,se kun ei tarvitse uunia...Rankkaa on,varsinkin kun jää katseleen sun blogin leivonnaisia...
VastaaPoistaKääk voi ei! Onneksi on tosiaan myös leivonnaisia, joita ei tarvitse kypsentää uunissa. Kävin itsekin muuton aikana vanhempieni luona leipomassa, kun kaikki tarvikkeet oli pakattu ja oli pakko päästä leipomaan :D 6-8 viikkoa kuulostaa kyllä pitkältä ajalta olla leipomatta ollenkaan! Siinä ajassa kerkeää varmasti hyvin kirjoittaa listaa kaikesta mitä aikoo leipoa sitten kun remontti on valmis :D
PoistaPersikkapiirakka on kyllä hyvää ja sopii pääsiäiseen!
VastaaPoistaOi niin on! Tässä on runsaasti persikkaa, sillä ne kohdat piirakassa on mun mielestä parhaita :)
PoistaPiirakka parhaillaan uunissa ja huomenna maistetaan. Kiitos kivasta blogista ja Hyvää Pääsiäistä!
VastaaPoistaAina yhtä kiva kuulla, jos resepti on päässyt kokeiluun. Toivottavasti maistuu! :) Hyvää pääsiäistä myös sulle!
PoistaAi että, kuulostaa ihanalta ja raikkaalta!
VastaaPoistaMinä leipasin myös persikka-rahkapiirakkaa, muruversiona joka on suosikkini aina vain. Varsinkin seuraavana päivänä, kun on oikein mehustunut. Nammm.
Ihania nämä sun kuvat. Kunnon väripirskettä aina vaan. Erotut eduksesi :)
Mukavia pääsiäisen pyhiä!
Piirakka on tosiaan aivan ihanaa seuraavana päivänä, täytyy vaan aina malttaa kiltisti odotella sinne asti :) Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista, tästä tuli todella hyvä mieli! Ihanaa pääsiäisen aikaa myös sinulle!♥
Poista