Terveisiä täältä vapaaehtoisen kotikaranteenin keskeltä. Blogin puolella on ollut pientä hiljaiseloa, vaikka ollaankin lapsen kanssa leivottu ja kokattu ahkerasti lähes joka päivä. Ollaan leivottu mm. tätä ihanan mehevää banaanikakkua, porkkanasämpylöitä sekä voisilmäpullia ja korvapuusteja.
Pääsiäisen aikaan on aina pakko leipoa persikka-rahkapiirakkaa, johon otettiin nyt varaslähtö ja leivottiin jo vähän ennakkoon. Tällä kertaa ripottelin päälle muruseoksen lisäksi myös hieman pähkinärouhetta ja se toikin piirakkaan kivaa lisämakua! Halutessaan pähkinät voi kuitenkin jättää tästä ihan hyvin pois.
Täällä valmistaudutaan vauvan tuloon ja jonkin verran olen kuvaillut viimeisiä hankintoja sekä aiemmin kirppikseltä löytyneitä vaatteita. Katsotaan jos ehtisin kirjoitella tänne vielä meidän kuulumisia myöhemmin. Moni ainakin laittoi viestiä että nuo kirppislöydöt ja hankinnat kiinnostaa kovasti, joten yritän parhaani! :)
Persikka-rahkapiirakka pähkinämurulla
vuoka 28cm
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
125g voita
+
1 muna
1dl maitorahkaa
- Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri.
- Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten.
- Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.
Täyte:
1tlk persikan puolikkaita (410/230g)
500g maitorahkaa - josta 1dl käytetään piirakkapohjaan
2 munaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
Muruseos
2-3rkl hasselpähkinärouhetta
- Pilko persikat siivuiksi ja asettele taikinan päälle piirasvuokaan.
- Sekoita keskenään maitorahka, munat, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte persikoiden päälle.
- Ripottele muruseos ja pähkinärouhe rahkatäytteen päälle.
- Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.
Ihanaa uutta alkanutta viikkoa teille kaikille! Voikaa hyvin!
Nam nam!!!
VastaaPoistaHyvä että maistui! 😊
VastaaPoistaOlisiko ehdotuksia millä voisi korvata pähkinärouheen (allergiasyistä) ? :)
VastaaPoistaLeipoisin mielelläni tämän tortun pääsiäiseksi, mutta perheessä on yksi pähkinäallergiggo. Mitähän keksisin tilalle? Osaatko antaa vinkin?
VastaaPoistaSokerin määrä on hirveä.
VastaaPoistaVähemmälläkin selviää, ja paremoi vaihtiehto Hunaja kuin valkea sokeri ylipääten.
Onnistuu nämä makeat leivonnaiset huomattavasti pienemmillä sokerimäärillä yleensäkin, jos haluaa vähän terveellisempää herkkua ja kalorimääräkin kohtuullisemmaksi.
Jauhotkin, ainakin osan voi hyvin korvata pähkinällä, kauraryyneillä tai muilla kokojyväisemmillä jauhoilla. Hyvin onnistuu kaikki leipomuskin.
Pähkinärouheen voi jättää kokonaan pois, jolloin pinnalle voi ripotella kuitenkin tuon muruseoksen. Joskus olen ripotellut muruseoksen päälle hieman kaurahiutaleita tai unikonsiemeniä :)
VastaaPoistaTuo muruseos itsessään on jo tosi herkullinen piirakan päällä, joten pähkinärouheen tilalle ei välttämättä tarvitse laittaa mitään :) Jos kuitenkin jotain haluaa kokeilla, niin esimerkiksi kaurahiutaleet tai unikonsiemenet sopivat hyvin. Tässä ohjeessa olen ripotellut päälle kardemummaa: https://kotiliesi.fi/kaakao-kermavaahdolla/2016/02/13/aprikoosi-tuorejuustopiiras/
VastaaPoistaHyviä vinkkejä ja jokainen voi toki korvata aineksia itselleen sopiviksi :)
VastaaPoista