Persikka-rahkapiirakka pähkinämurulla


Terveisiä täältä vapaaehtoisen kotikaranteenin keskeltä. Blogin puolella on ollut pientä hiljaiseloa, vaikka ollaankin lapsen kanssa leivottu ja kokattu ahkerasti lähes joka päivä. Ollaan leivottu mm. tätä ihanan mehevää banaanikakkua, porkkanasämpylöitä sekä voisilmäpullia ja korvapuusteja.

Pääsiäisen aikaan on aina pakko leipoa persikka-rahkapiirakkaa, johon otettiin nyt varaslähtö ja leivottiin jo vähän ennakkoon. Tällä kertaa ripottelin päälle muruseoksen lisäksi myös hieman pähkinärouhetta ja se toikin piirakkaan kivaa lisämakua! Halutessaan pähkinät voi kuitenkin jättää tästä ihan hyvin pois.

Täällä valmistaudutaan vauvan tuloon ja jonkin verran olen kuvaillut viimeisiä hankintoja sekä aiemmin kirppikseltä löytyneitä vaatteita. Katsotaan jos ehtisin kirjoitella tänne vielä meidän kuulumisia myöhemmin. Moni ainakin laittoi viestiä että nuo kirppislöydöt ja hankinnat kiinnostaa kovasti, joten yritän parhaani! :)





Persikka-rahkapiirakka pähkinämurulla

vuoka 28cm

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl vaniljasokeria

125g voita

+

1 muna

1dl maitorahkaa


  1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri. 

  2. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun myöhempää käyttöä varten.

  3. Lisää lopun murutaikinan joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee pienet reunat.

Täyte:

1tlk persikan puolikkaita (410/230g)

500g maitorahkaa - josta 1dl käytetään piirakkapohjaan

2 munaa

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2rkl sitruunamehua

Muruseos

2-3rkl hasselpähkinärouhetta


  1. Pilko persikat siivuiksi ja asettele taikinan päälle piirasvuokaan.

  2. Sekoita keskenään maitorahka, munat, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte persikoiden päälle.

  3. Ripottele muruseos ja pähkinärouhe rahkatäytteen päälle.

  4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin.




Ihanaa uutta alkanutta viikkoa teille kaikille! Voikaa hyvin!


 

8 kommenttia

  1. Hyvä että maistui! 😊

    VastaaPoista
  2. Olisiko ehdotuksia millä voisi korvata pähkinärouheen (allergiasyistä) ? :)

    VastaaPoista
  3. Leipoisin mielelläni tämän tortun pääsiäiseksi, mutta perheessä on yksi pähkinäallergiggo. Mitähän keksisin tilalle? Osaatko antaa vinkin?

    VastaaPoista
  4. Sokerin määrä on hirveä.
    Vähemmälläkin selviää, ja paremoi vaihtiehto Hunaja kuin valkea sokeri ylipääten.
    Onnistuu nämä makeat leivonnaiset huomattavasti pienemmillä sokerimäärillä yleensäkin, jos haluaa vähän terveellisempää herkkua ja kalorimääräkin kohtuullisemmaksi.
    Jauhotkin, ainakin osan voi hyvin korvata pähkinällä, kauraryyneillä tai muilla kokojyväisemmillä jauhoilla. Hyvin onnistuu kaikki leipomuskin.

    VastaaPoista
  5. Pähkinärouheen voi jättää kokonaan pois, jolloin pinnalle voi ripotella kuitenkin tuon muruseoksen. Joskus olen ripotellut muruseoksen päälle hieman kaurahiutaleita tai unikonsiemeniä :)

    VastaaPoista
  6. Tuo muruseos itsessään on jo tosi herkullinen piirakan päällä, joten pähkinärouheen tilalle ei välttämättä tarvitse laittaa mitään :) Jos kuitenkin jotain haluaa kokeilla, niin esimerkiksi kaurahiutaleet tai unikonsiemenet sopivat hyvin. Tässä ohjeessa olen ripotellut päälle kardemummaa: https://kotiliesi.fi/kaakao-kermavaahdolla/2016/02/13/aprikoosi-tuorejuustopiiras/

    VastaaPoista
  7. Hyviä vinkkejä ja jokainen voi toki korvata aineksia itselleen sopiviksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥